Cisco îşi consolidează parteneriatele pentru Data Center şi Cloud

LinkedInGoogle+
Share:

Bucureşti, 30 august 2012 – În cadrul conferinţei VMworld din San Francisco, Cisco împreună cu EMC şi VMware au anunţat continuarea colaborării pentru dezvoltarea noii generaţii de infrastructuri cloud şi susţinerea clienţilor în realizarea mai rapidă şi mai uşoară a serviciilor de tip cloud.

Cisco şi EMC trec la etapa următoare a strategiei „Trei căi spre cloud”

Cisco şi EMC au introdus noi arhitecturi comune de referinţă, au armonizat stimulentele pentru partenerii de canale şi au integrat asistenţa pentru clienţi astfel încât să accelereze adoptarea soluţiilor de tip cloud de către clienţi.

Pe baza unui parteneriat de un deceniu, Cisco şi EMC oferă acum clienţilor companii şi furnizori de servicii un meniu unic de opţiuni pentru construirea infrastructurii cloud. Cele „trei căi spre cloud” cuprind:

  • Implementarea unei infrastructuri proiectate de client cu cele mai bune produse din domeniu;
  • Instalarea arhitecturilor de referinţă validate, uşor de implementat cu soluţii Cisco pentru EMC VSPEX™ Proven Infrastructure. Cele două modele consacrate Cisco® Validated Designs (CVD) pentru EMC VSPEX sunt arhitecturi de calcul unificate de referinţă, adaptate clienţilor IMM şi mid-market. Concepute în ideea de a accelera adoptarea structurilor cloud private, CVD-urile sunt soluţii Cisco pentru EMC VSPEX pentru arhitecturi Hyper-V Microsoft şi soluţii Cisco pentru EMC VSPEX pentru arhitecturi VMware vSphere 5.0.
  • Infrastructură convergentă pre-integrată cu sistemul VCE™ Vblock™. Asocierea dintre VCE — Cisco şi EMC cu VMware lansată în 2009 — a pus bazele unei oferte revoluţionare de centre de date integrate cu o vizibilitate completă a furnizorilor, asigurând cea mai rapidă introducere pe piaţă şi unul dintre cele mai scăzute costuri totale de deţinere (TCO) pentru infrastructura cloud convergentă. Infrastructura convergentă VCE, alcătuită integral din produse comercializabile, standardizează procesele şi gestionarea ciclului de viaţă în vederea îmbunătăţirii semnificative a disponibilităţii aplicaţiei şi pentru a garanta servicii de asistenţă integrate de neegalat. VCE continuă să câştige teren în domeniul centrelor de date pentru companii, precum şi la nivelul furnizorilor de servicii cloud, având sute de sisteme VCE Vblock în producţie la centre de date critice pentru funcţionarea companiilor din întreaga lume. Cererea VCE înregistrează în continuare o creştere puternică în ultimul trimestru fiscal şi îşi păstrează posibilitatea de a atinge rata extrapolată a veniturilor de 1 miliard USD.

Cisco şi VMware îşi extind parteneriatul strategic pentru a asigura noua generaţie de infrastructuri cloud

Cisco şi VMware şi-au anunţat intenţia de extindere a parteneriatului strategic care va include produse şi soluţii integrate menite să creeze centre de date definite de software. Cisco şi VMware vor face investiţii tehnologice comune semnificative în vederea dezvoltării unor iniţiative de integrare a tehnologiei, urmând să lanseze un nou set de soluţii care să poată oferi clienţilor servicii rapide de calcul şi reţea, mobilitatea sarcinii de lucru şi a spaţiului de lucru, vizibilitate completă şi depanare cu efort minim în toate infrastructurile fizice şi virtuale proprii la standarde fără precedent.

Informaţii pentru presă

Până în prezent, parteneriatul dintre Cisco, EMC şi VMware a oferit produse şi soluţii revoluţionare, printre care:

  • Nexus 1000V – În 2009, VMware şi Cisco au realizat un switch virtual distribuit de la Cisco, oferind administratorilor de reţea posibilitatea de a simplifica gestionarea reţelei între mediile fizice şi virtuale. De la introducerea acestuia, peste 6.000 de clienţi au preluat licenţa acestei soluţii comune.
  • Cisco UCS – În 2009, Cisco a introdus sistemul de calcul unificat (Unified Computing System – UCS), o nouă platformă x86 care a simplificat radical gestionarea pentru sistemele de calcul, accesul la stocare, reţele şi virtualizări şi este bine integrat în platforma VMware vSphere, oferind clienţilor posibilitatea de a-şi reduce cheltuielile de capital şi operaţionale odată cu extinderea infrastructurilor virtuale şi cloud.
  • Infrastructură convergentă – Cisco şi EMC, împreună cu VMware şi cu investiţii de la Intel, au creat coaliţia VCE în 2009, promovând trecerea spre infrastructura convergentă. Clienţii din întreaga lume au apreciat importanţa platformelor de infrastructură Vblock™ pentru accelerarea migrării sarcinilor de lucru ale companiilor spre structuri cloud private şi publice.
  • Cisco VXI şi VMware View – În 2012, Cisco şi VMware au cooperat în vederea asigurării unei soluţii de colaborare unificată, valorificând infrastructura cloud VMware, VMware View şi platformele Cisco UCS, Cisco Wide Area Application Services şi Unified Communications pentru a facilita migrarea clienţilor spre un mediu mai deschis, mobil şi imersiv al spaţiului de lucru în era post-PC.

Citat

  • Patrick Schmidt, director, Centru de date, Europa Centrală

    „Consolidarea parteneriatului dintre Cisco, VMWare şi EMC în ceea ce priveşte Centrul de date bazat pe cloud va permite clienţilor noştri din Europa Centrală să beneficieze de inovaţiile de ultimă oră privind dispozitivele programabile şi arhitecturile centrelor de date definite de software. Armonizarea mai facilă a resurselor fizice şi virtuale va simplifica operaţiunile şi va determina reducerea costurilor. Elementul de bază este reţeaua.”


Despre EMC

EMC Corporation (NYSE: EMC) este principalul dezvoltator şi furnizor de soluţii şi tehnologie de infrastructură informaţională din lume care permite organizaţiilor de orice dimensiuni să transforme modul în care concurează şi creează valoare pe baza informaţiilor deţinute. Detaliile despre produsele şi serviciile EMC sunt disponibile la adresa www.emc.com.

Despre VMware

VMware (NYSE: VMW) este lider în soluţii de virtualizare şi infrastructură cloud care permit companiilor să progreseze în era cloud. Clienţii se bazează VMware pentru a transforma modul în care construiesc, livrează şi consumă resurse de tehnologie informaţională într-o manieră progresivă şi în funcţie de nevoile lor specifice. Cu venituri de 3,77 miliarde USD în 2011, VMware are peste 400.000 de clienţi şi 55.000 de parteneri. Compania are sediul în Silicon Valley, cu reprezentanţe în întreaga lume şi poate fi găsită on-line la adresa www.vmware.com .

Despre Cisco

Cisco, (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial în reţele de comunicaţii care transformă modalitatea de conectare, comunicare şi colaborare dintre oameni. Informaţii despre Cisco sunt disponibile la adresa http://www.cisco.com. Pentru noutăţi în direct, vă rugăm să accesaţi http://newsroom.cisco.com.

Cisco şi sigla Cisco sunt mărci comerciale sau mărci înregistrate ale Cisco şi/sau companiilor afiliate din SUA şi alte ţări. Puteţi găsi o listă a mărcilor înregistrate Cisco la adresa www.cisco.com/go/trademarks.