Noul router asigură viteze wireless de aproximativ trei ori mai mari, iar conectorul media universal compatibil transferă această putere televizoarelor Smart şi consolelor de jocuri

LinkedInGoogle+
Share:

Bucureşti, 27 iunie, 2012 – Cisco a anunţat astăzi primul router Linksys Smart Wi-Fi şi conectorul media universal, ambele prevăzute cu tehnologia wireless de ultimă generaţie din industrie, 802.11ac. Noua tehnologie este concepută astfel încât să poată asigura viteze wireless de aproximativ trei ori mai mari decât standardul wireless actual 802.11n . Noul router Linksys Smart Wi-Fi EA6500 îmbină în mod excepţional tehnologia 802.11ac de cea mai înaltă performanţă cu platforma software inteligentă Connect Cloud de la Cisco pentru o experienţă puternică, dar şi intuitivă, simplificând modul în care consumatorii conectează, controlează şi interacţionează cu dispozitivele şi aparatura personală.

Anunţul vine într-un moment în care producătorii de laptop-uri şi smartphone-uri urmează să introducă standardul 802.11ac spre sfârşitul anului 2012. Şi consumatorii pot beneficia de noua tehnologie prin conectarea televizoarelor Smart, consolelor de jocuri şi altor dispozitive la noul router Linksys Smart Wi-Fi cu ajutorul noului conector media universal Linksys.

„Puterea tehnologiei 802.11ac completată de routerele Linksys Smart Wi-Fi, noua platformă software revoluţionară şi capacităţile mobile facilitează experienţe cu totul noi în interiorul, dar şi în afara locuinţei pe care nicio altă soluţie nu le poate oferi consumatorilor,” a declarat Brett Wingo, vicepreşedinte şi director general, Cisco Home Networking. „Pe măsură ce consumatorii încep tranziţia la noua tehnologie Wi-Fi, Linksys introduce o soluţie formată nu doar dintr-un produs puternic, ci şi o nouă inovaţie care le permite să rămână conectaţi la dispozitivele proprii şi reţeaua wireless personală de oriunde, în orice moment. Oferim cea mai completă soluţie, de la performanţă la utilizabilitate şi satisfacţia clienţilor.”

Performanţă wireless de ultimă generaţie

Noul router Linksys Smart Wi-Fi cu tehnologie AC este compatibil cu versiuni anterioare ale reţelelor wireless şi dispozitivelor care folosesc 802.11a/b/g/n. Astfel, consumatorii au garanţia că pot trece la noile produse Linksys 802.11ac beneficiind totodată de interoperabilitate integrală cu dispozitivele Wi-Fi pe care le deţin deja. Odată cu intrarea pe piaţă a noilor dispozitive 802.11ac cum ar fi smartphone-uri şi tablete, consumatorii vor putea profita la maxim de noile capacităţi şi de puterea routerului Linksys Smart Wi-Fi care oferă performanţă 802.11ac.

Routerul Linksys Smart Wi-Fi EA6500 conţine şase antene 3D interne construite astfel încât să asigure aceeaşi performanţă fie că sunt plasate pe un desktop, fie că sunt montate pe un perete. EA6500 vine şi cu un nou design elegant, inspirat de premiatul model Linksys E4200, care se adaptează interiorului oricărei locuinţe.

Ideal pentru video şi dispozitive mobile

Noua tehnologie 802.11ac este optimizată pentru a răspunde creşterii explozive a consumului video şi proliferării dispozitivelor wireless din locuinţe. Conform previziunilor Cisco, în 2016 vor exista 19 miliarde de dispozitive conectate la nivel global şi 1,2 milioane de minute video vor fi urmărite on-line în fiecare secundă. Noua tehnologie wireless a fost proiectată cu scopul de a mări viteza, raza de acţiune şi fiabilitatea, dar şi pentru a contribui la optimizarea consumului de energie al dispozitivelor mobile. Asigurarea unei bune conectivităţi devine un aspect tot mai important având în vedere numărul tot mai mare de dispozitive mobile care se regăsesc într-o locuinţă, contribuind şi la asigurarea tipului de conectivitate de calitate necesară pentru activităţi cum ar fi urmărirea emisiunilor TV în direct sau video la cerere în sufragerie, birou sau dormitor.

Conectorul media universal

Noul conector media universal Linksys permite consumatorilor să conecteze dispozitive cu fir, cum ar fi televizoare Smart şi console de joc, la reţeaua Wi-Fi proprie şi să transmită wireless conţinut video HD sau chiar 3D HD – şi a fost optimizat pentru a interacţiona cu routerul Linksys Smart Wi-Fi EA6500. Conectorul funcţionează în banda de 5Ghz caracterizată de mai puţine interferenţe, deci un semnal mai clar. De asemenea, cu ajutorul celor patru porturi Gigabit, utilizatorii pot conecta la internet diverse dispozitive de divertisment din sufragerie la viteze incredibil de mari.

Wi-Fi inteligent: rapid, uşor şi flexibil – oriunde

La fel ca toate routerele Linksys Smart Wi-Fi, şi modelul EA6500 este prevăzut cu Cisco Connect Cloud, platforma cloud concepută pentru a asigura acces facil oricând şi de oriunde la reţeaua personală şi dispozitivele conectate la aceasta – de la un browser web sau un dispozitiv mobil. Acum consumatorii se pot bucura de aplicaţii mobile şi experienţe noi de la Cisco şi dezvoltatori terţi care fac parte din Comunitatea de dezvoltatori Linksys pe propriile dispozitive mobile cu Android şi iOS. Pentru a contribui la continua simplificare a conectivităţii, Cisco a integrat SimpleTap în noua aplicaţie mobilă Cisco Connect Cloud. Cu SimpleTap, consumatorii pot conecta dispozitive printr-o simplă apăsare de buton şi în viitor doar trecând smartphone-ul cu NFC activat peste o etichetă NFC pentru a se conecta la reţeaua prevăzută cu un router Linksys Smart Wi-Fi EA6500. În prezent, Cisco lucrează cu producători de electronice de larg consum (CE) şi aparatură electrocasnică în vederea includerii tehnologiei SimpleTap într-o gamă variată de produse. Pentru mai multe detalii despre routerele Linksys Smart Wi-Fi cu Cisco Connect Cloud, noile capacităţi mobile şi SimpleTap.

Specificaюiile produselor

Router Linksys Smart Wi-Fi cu AC - Specificatii
Model EA6500
Banda de 2,4Ghz
Tehnologie wireless 802.11n (compatibil retroactiv cu 802.11b/g)
Viteza pâna la 1300Mbps
Transmisie/receptie: 3 x 3
Antene: 6 antene interne cu amplificatori de mare putere
Banda de 5Ghz
Tehnologie wireless Tehnologie wireless
Viteza pâna la 1300Mbps
Transmisie/receptie: 3 x 3
Antene: 6 antene interne cu amplificatori de mare putere
Altele
Cisco Connect Cloud Da
Aplicatii mobile Da
Porturi USB: 2 (stocare partajata, USB virtual si server media)
Porturi x viteza: 4 x Gigabit LAN / 1 x Gigabit WAN
Support IPv6 IPv6 nativa si suport 6rd
Configurare: CD instalare Cisco Connect
Compatibilitatea configurarii OS: Windows & Mac
Continut pachet:
 • Router Linksys Smart Wi-Fi 802.11ac
 • Ghid de pornire rapida
 • CD-ROM cu software si resurse de configurare
 • Cablu Ethernet
 • Adaptor de alimentare
Linksys Conector Media Universal cu tehnologie AC - Specificaţii
Model: WUMC710
Tehnologie wireless: 802.11ac (compatibil retroactiv cu 802.11a/n)
Benzi: 5 GHz
Transmisie/Recepţie 3 x 3
Antene: 3 antene interne cu amplificatori de mare putere
Porturi x Viteză 4 x Gigabit
Configurare: Buton Wi-Fi Protected Setup™
Conţinut pachet
 • Conector media universal Linksys
 • CD-ROM cu resurse de documentare
 • Cablu Ethernet
 • Adaptor alimentare AC

Routerul Linksys Smart Wi-Fi EA6500 ar urma să fie disponibil la începutul în luna septembrie la toţi marii retailerii şi în magazinul online Linksys Store. Conectorul media universal Linksys este aşteptat în octombrie prin aceleaşi canale de distribuţie.


Urmăriţi-ne:

Cisco, sigla Cisco şi Linksys sunt mărci comerciale sau mărci înregistrate ale Cisco şi/sau companiilor afiliate din SUA şi alte ţări. Puteţi găsi o listă a mărcilor înregistrate Cisco la adresa www.cisco.com/go/trademarks. Mărcile înregistrate ale terţilor sunt deţinute de proprietarii respectivi. Folosirea cuvântului partener nu presupune o relaţie de parteneriat între Cisco şi orice altă companie.

 • Performanţa maximă stabilită conform specificaţiilor Standardului IEEE rd 802.11 (specificaţii preliminare pentru 802.11ac). Performanţa reală poate varia, caracterizată de o capacitate de reţea wireless, rată de transfer a datelor, rază de acţiune şi acoperire mai scăzute. Performanţa depinde de o serie de factori, condiţii şi variabile, inclusiv de produsele folosite, interferenţe şi alte condiţii adverse. 802.11ac 1300 Mbps în banda de 5GHz este de aproximativ trei ori mai rapidă decât 802.11n 450 Mbps în banda de 2,4GHz. Pentru atingerea unei rate de date de 11ac va fi necesar un adaptor 802.11ac, iar vitezele wireless de până la 1300 Mbps pot fi atinse la conectarea cu alte dispozitive 802.11ac 1300 Mbps.
 • http://www.cisco.com/web/solutions/sp/vni/vni_forecast_highlights/index.html

Despre Cisco:

Cisco (NASDAQ: CSCO) este lider mondial în domeniul reţelelor care transformă modalitatea de conectare, comunicare şi colaborare dintre oameni. Viziunea Cisco privind consumatorii vizează transformarea reţelei personale într-o platformă de soluţii şi servicii care asigură experienţe extraordinare pentru utilizatori. Puteţi găsi alte informaţii despre Cisco şi toată gama de produse de larg consum, inclusiv Linksys, la adresa www.linksys.com.

Pentru informaţii suplimentare contactaţi:

Catalin Codreanu
Account Manager
Grayling
+40 744 642 824
catalin.codreanu@grayling.com