Abordarea progresivă asigură o programabilitate extinsă a reţelei; cuprinde modele emergente de reţea bazată pe software

LinkedInGoogle+
Share:

Bucureşti, 21 iunie 2012 – Cisco a introdus o abordare versatilă şi cuprinzătoare a programabilităţii reţelei—Cisco ® Open Network Environment (Cisco ONE) — menită să ajute clienţii să promoveze următorul val de inovaţii în afaceri prin tendinţe precum cloud, mobilitate, reţele de socializare şi video. Cisco ONE permite o personalizarea infrastructurii reţelei n mod flexibil şi pe bază de aplicaţii astfel încât să contribuie la realizarea obiectivelor de afaceri, cum ar fi: creşterea vitezei serviciilor, optimizarea resurselor şi monetizarea mai rapidă a noilor servicii.

Mediul Cisco Open Network Environment este asigurat printr-un set bogat de API-uri de platformă, agenţi şi controlere, precum şi tehnologii de reţea suprapusă. Cisco ONE completează abordările actuale privind reţelele definite de software, acoperind întreaga structură a soluţiei de la transport la administrare şi orchestrare. Cu ajutorul Open Network Environment de la Cisco, clienţii pot valorifica reţeaua inteligentă prin programabilitate şi generalizare la nivelul mai multor straturi, oferind o gamă largă de protocoale, standarde ale industriei şi modele de instalare pe bază de utilizare.

Ca parte a mediului Open Network Environment, Cisco a anunţat One Platform Kit (onePK) care asigură interfeţe de programare a aplicaţiilor (API-uri) pentru dezvoltatorii care folosesc sistemele de operare Cisco: Cisco IOS®, IOS-XR şi NX-OS. Cisco a anunţat şi un software controler de validare conceptuală şi un agent OpenFlow de validare a conceptului pentru cercetare în domeniul reţelelor definite de software (Software Defined Networking – SDN). De asemenea, Cisco pregăteşte reţelele suprapuse virtuale scalabile pentru instalări cloud cu mai mulţi locatari cu ajutorul switch-ului virtual Cisco Nexus® 1000V. Printre inovaţiile noi se numără: suport OpenStack, programabilitate, capacitate multi-hipervizor şi funcţionalitatea de intrare VXLAN.

În ceea ce priveşte tehnologiile de reţea emergente, Cisco lucrează cu lideri în domeniu, organizaţii academice şi organisme de stabilire a standardelor în vederea respectării diverselor cerinţe ale acestora privind programabilitatea reţelelor. Mediul Open Network Environment de la Cisco permite o mare varietate de modele de instalare, cum ar fi:

 • Universităţi şi organizaţii de cercetare: partiţionarea reţelei sau „fragmentarea reţelei campusului” cu ajustorul software-ului controler de validare a conceptului şi a agenţilor OpenFlow pentru cercetare SDN
 • Centre de date la hiper-scală: administrarea circuitului reţelei cu acces programatic prin API-uri
 • Furnizori de cloud: aprovizionare automatizată şi reţea suprapusă programabilă pentru multi-închiriere scalabilă
 • Furnizori de servicii: acces programatic, politică şi analitică pentru optimizarea şi monetizarea livrării serviciilor
 • Companii: automatizare cloud privată pentru sarcini de lucru virtuale, inclusiv VDI (infrastructură desktop virtual)

PRINCIPALELE NOUTĂŢI

Cisco Open Network Environment adoptă o strategie de produse pe mai multe nivele pentru a garanta programabilitatea reţelei.

One Platform Kit (onePK) Set de dezvoltare software pentru clienţi şi parteneri

 • onePK livrează un set bogat de API-uri pentru un acces programatic extins în cadrul sistemelor de operare Cisco şi a platformelor de hardware.
 • Cisco va asigura suport în etape pentru onePK pe sistemele de operare IOS, IOS-XR şi NX-OS şi pe platformele de hardware care cuprind switch-uri ASR, ISR G2, CRS, Catalyst ® şi Nexus®. Pentru început, Cisco va asigura suport onePK pentru ASR1000 şi ISRG2.
 • onePK permite o integrare compactă cu aplicaţiile de software pentru o mai mare vizibilitate, orchestrare şi control al infrastructurii reţelei în vederea creării şi livrării rapide a serviciilor şi automatizează numeroase sarcini şi procese de reţea.
 • Cu onePK, dezvoltatorii pot selecta limba cu care sunt familiarizaţi, pot folosi instrumentele existente şi pot integra cu uşurinţă în mediile de dezvoltare existente.

Software-ul controler Cisco şi agenţii OpenFlow pentru Software Defined Networking (SDN)

 • Cisco va furniza un software controler de validare a conceptului pentru SDN şi în acest sens colaborează cu instituţii academice şi de cercetare. De exemplu, universităţile vor putea partiţiona sau „fragmenta” reţeaua din campus pentru a permite cercetarea academică în domeniul SDN cu o administrare consecventă a politicilor.
 • Cisco va furniza agenţi OpenFlow v1.0 de validare a conceptului pe switch-urile Cisco din seria Catalyst 3750-X şi 3560-X.
 • Cisco se află şi la conducerea câtorva grupuri de lucru în cadrul Fundaţiei Open Network.

Reţelele suprapuse virtuale oferă suport şi pentru OpenStack, hipervizori multipli şi funcţionalitatea de intrare VXLAN, asigurând consecvenţă în reţelele fizice şi virtuale

 • Cisco va extinde soluţiile de reţea suprapusă virtuală pentru infrastructurile cloud scalabile cu mai mulţi locatari şi infrastructura ca serviciu (Infrastructure-as-a-Service – IAAS) datorită capacităţilor îmbunătăţite ale portofoliului său Nexus 1000V cu suport pentru hipervizorii open-source. Aceasta se adaugă suportului existent pentru hipervizorii VMware şi Microsoft.
 • Cisco va furniza şi intrarea de reţea locală extensibilă virtuală (Virtual Extensible Local Area Network – VXLAN) pentru a stabili legătura între mediile de reţea fizică tradiţională pe bază de VLAN şi reţelele suprapuse virtuale bazate pe VXLAN.
 • Cisco va extinde tehnologia vPath implementată pe Nexus 1000V pentru a susţine serviciile virtuale pe reţelele suprapuse pe bază de VXLAN, inclusiv VSG şi ASA1000V. Cisco vPath va dirija sau „lega” traficul prin VSG şi ASA1000V cu ajutorul politicilor predefinite pentru a simplifica fluxurile de lucru operaţionale pentru fiecare locatar în parte.
 • Cisco va oferi API-uri Plug-in şi REST OpenStack pe bază de standarde pentru switch-ul virtual Cisco Nexus 1000V care vor permite orchestrarea rapidă a infrastructurilor cloud pentru mai mulţi locatari.

Despre Cisco:

Cisco (NASDAQ: CSCO) este lider mondial în domeniul reţelelor care transformă modalitatea de conectare, comunicare şi colaborare a oamenilor. Informaţii despre Cisco sunt disponibile la adresa http://www.cisco.com. Pentru ştiri în direct, vă rugăm să accesaţi http://newsroom.cisco.com.

Cisco şi sigla Cisco sunt mărci comerciale sau mărci înregistrate ale Cisco şi/sau companiilor afiliate din SUA şi alte ţări. Puteţi găsi o listă a mărcilor comerciale deţinute de Cisco la adresa www.cisco.com/go/trademarks. Mărcile înregistrate ale părţilor terţe menţionate sunt deţinute de proprietarii respectivi. Folosirea cuvântului partener nu presupune o relaţie de parteneriat între Cisco şi orice altă companie.