LinkedInGoogle+
Share:

Bucureşti – 10 mai - Vara aceasta, Cisco va colabora cu NBC Olympics, o divizie a Grupului NBC Sports, contribuind astfel la transmisia de 17 zile consecutive a Jocurilor Olipmice Londra 2012 între 27 iulie şi 12 august 2012. Cisco va furniza diviziei NBC Olympics module cheie pentru o reţea de transmisie video cu Protocol de Internet (IP) din Londra la New York, formată din componente ale echipamentelor de reţea Cisco şi ale platformei Cisco Videoscape™ de livrarea a serviciilor TV.

Idei principale

  • Cisco va ajuta divizia Olympics a NBC să instaleze o singură infrastructură IP convergentă pentru o gamă largă de servicii, de la transmisia video la aplicaţii logistice cu transfer intens de date.
  • Este cea de-a treia ediţie consecutivă a Jocurilor Olimpice la care Cisco şi NBC Olympics colaborează. Cisco va lucra alături de numeroşi furnizori de tehnologie de difuzare video, de stocare, editare şi telecomunicaţii pentru a ajuta NBC Olympics să asigure o transmise a Jocurilor din Londra pe ecrane multiple. Aceasta va presupune o combinaţie complexă de tehnologie pentru producţie video IP, administrare de conţinut şi reţea de distribuţie.
  • Asocierea mai multor furnizori este o soluţie care va permite personalului diviziei Olympics a NBC aflat în mai multe locaţii să selecteze cadre şi să editeze conţinutul Jocurilor din Londra în timp real. Fişierele video de mari dimensiuni pot fi transferate între locaţii, apoi transmise către televizoare, calculatoare personale, telefoane mobile şi tablete.

Citate

  • Craig Lau, Vicepreşedinte, Tehnologie informaţională, NBC Olympics

    "Cisco ne-a ajutat să ne depăşim obiectivele la Vancouver şi Beijing, asigurând mii de ore de transmisie a Jocurilor Olimpice pe ecrane multiple prin intermediul tehnologiei video bazate integral pe reţea IP. Ne pregătim pentru Londra, unde sperăm să ne putem baza din nou pe expertiza Cisco în ceea ce priveşte sistemele IP şi video pentru a asigura transmisiuni pe mai multe dispozitive folosite de telespectatori."

  • Jesper Andersen, Vicepreşedinte Senior, Director General, Cisco Service Provider Video Technology Group

    "Divizia Olympics a NBC a marcat numeroase momente memorabile prin transmisia Jocurilor de-a lungul anilor, unificând transmisiunile pe mai multe ecrane şi construind o comunitate on-line enormă pentru fanii din SUA ai jocurilor olimpice pe NBCOlympics.com. Cisco urmează să susţină divizia Olympics a NBC pe durata Jocurilor Olimpice Londra 2012 cu ajutorul capacităţilor integrate de video IP şi reţea astfel încât să asigure experienţe <superioare prezenţei la faţa locului>."

Etichete/cuvinte cheie
Cisco, televiziune cu ecrane multiple, NBC Olympics, NBCOlympics.com, IP, video IP, Jesper Andersen, Craig Lau, Jocurile Olimpice din Londra


Despre Cisco:

Cisco, (NASDAQ: CSCO), liderul mondial în echipamente şi soluţii pentru reţele de comunicaţii, ce transformă modalităţile în care oamenii interacţionează, comunică şi colaborează. Informaţii despre Cisco pot fi găsite la http://www.cisco.com. Pentru ştiri, vă rugăm vizitaţi http://newsroom.cisco.com.

Cisco şi sigla Cisco sunt mărci comerciale sau mărci comerciale înregistrate ale Cisco şi/sau companiilor afiliate din SUA şi din alte ţări. Puteţi găsi o listă a mărcilor comerciale ale Cisco la adresa www.cisco.com/go/trademarks. Mărcile comerciale ale părţilor terţe menţionate sunt deţinute de proprietarii respectivi. Folosirea cuvântului partener nu presupune o relaţie de parteneriat între Cisco şi orice altă companie

Despre NBC Olympics

O divizie a Grupului NBC Sports, NBC Olympics este responsabilă de producţia, realizarea programelor şi promovarea transmisiei Jocurilor Olimpice în toate reţelele NBCUniversal. Este renumită pentru tradiţia sa fără precedent în domeniul jocurilor olimpice, premiile obţinute pentru producţii şi capacitatea de a reuni cele mai vaste audienţe în istoria televiziunii din SUA.

După ce au produs rând pe rând toate Jocurile Olimpice de Vară începând cu ediţia din Seul în 1988 şi Jocurile Olimpice de Iarnă începând cu ediţia Salt Lake City 2002, reţelele NBCUniversal au devenit simbolul Jocurilor Olimpice în Statele Unite. în 2011, NBCUniversal a achiziţionat drepturile media pentru SUA pe toate platformele de la Jocurile Olimpice de Iarnă Soci 2014, Jocurile Olimpice de Vară Rio 2016, Jocurile Olimpice de Iarnă Pyeongchang 2018 şi Jocurile Olimpice de Vară din 2020. La încheierea Jocurilor din 2020, NBCUniversal va fi prezentat în total 17 Jocuri Olimpice şi 11 consecutive, cel mai mare număr pentru o companie media din SUA la ambele categorii.

NBC a câştigat un număr remarcabil de 91 premii Emmy pentru transmisiunile de la Jocurile Olimpice, precum şi un prestigios premiu Peabody pentru prezentarea Ceremoniei de Deschidere de la Beijing în 2008, despre care cotidianul USA Today spunea că "a fost cea mai bună experienţă olimpică din toate punctele de vedere de până acum asigurată de o reţea din SUA."

Pe lângă tradiţia neegalată şi producţiile premiate, NBCUniversal este cunoscută şi pentru obţinerea unor mari audienţe pentru jocurile olimpice, având în vedere că nouă dintre cele mai vizionate 11 evenimente de televiziune din SUA sunt Jocurile Olimpice, prezentate pe toate reţelele NBCUniversal. Jocurile Olimpice de Vară din Beijing ocupă primul loc cu 215 milioane de telespectatori.