Noul sistem imersiv pentru săli transformă modul de utilizare a produselor TelePresence în întrunirile de mare impact; poate fi integrat în noile versiuni Jabber pentru iPad, Windows

LinkedInGoogle+
Share:

Bucureşti – 07 mai 2012 – În cadrul târgului comercial Enterprise Connect, Cisco a prezentat noi inovaţii orientate spre oameni, menite să faciliteze colaborarea dintre ei oriunde şi oricând în era post-PC. Inovaţiile, de la aplicaţii noi de colaborare Cisco Jabber™ pentru desktop şi dispozitive mobile la sisteme Cisco TelePresence®, permit utilizatorilor să treacă uşor de la o soluţie de colaborare la următoarea în funcţie de modul lor de lucru şi de sarcina pe care trebuie să o îndeplinească (de exemplu, trecerea de la mesageria instant la voce-video printr-o simplă apăsare de buton). Noile oferte Jabber şi TelePresence, care cuprind un nou sistem TelePresence imersiv cu capacităţi de colaborare optimizate, sunt complet integrate, oferind clienţilor mai multe opţiuni de mobilitate, extinzând totodată sfera de acţiune a investiţiilor lor în teleprezenţă. Mai exact, Cisco a anunţat:

 • Instrumente puternice de extindere a sferei de acţiune a produselor TelePresence. Cisco extinde Cisco Jabber la iPad şi Windows, bazându-se pe amplul portofoliu Jabber pentru tabletele cu Android, iOS, Mac, BlackBerry şi Cisco Cius™. Datorită acestei realizări, clienţii Jabber de la Cisco pot colabora de oriunde şi în cele mai cunoscute sisteme de operare, folosind video de înaltă definiţie, voce, prezenţă, mesaje instantanee, partajarea desktopului, conferinţe şi mesaje vocale vizuale. Cisco extinde şi integrarea nativă dintre Jabber şi TelePresence, oferind utilizatorilor mobili o modalitate de iniţiere şi conectare într-o sesiune TelePresence fie la birou, fie în mişcare.
 • O nouă platformă TelePresence imersivă cu trei ecrane. Seria Cisco TelePresence TX9000 oferă o experienţă video de cea mai înaltă calitate cu capacităţi de colaborare avansate*, extinzând şi mai mult gama largă de terminale Cisco TelePresence pentru clienţi de orice dimensiune. Seria TX9000 poate fi integrată în instrumente de colaborare precum Cisco WebEx cu simplitatea One-Touch, fiind concepută şi pentru interoperabilitate cu toate terminalele aliniate standardelor de la alţi producători.
 • Numeroase cazuri de clienţi şi parteneri care folosesc colaborarea vizuală. O diversitate de clienţi şi parteneri care activează în domeniul medical, al serviciilor financiare sau în industria petrolului şi gazelor implementează soluţii de colaborare Cisco pentru a mări productivitatea şi a le permite angajaţilor să lucreze în condiţiile dorite.

Aceste realizări intervin într-un moment în care oamenii se aşteaptă să aibă o mai mare libertate în alegerea modului şi locului în care lucrează, ceea ce înseamnă acces la o varietate de soluţii de colaborare şi terminale interoperabile integrate – bazate pe hardware, dar şi pe software. Prin urmare, managerii departamentelor informatice intenţionează să asigure opţiuni foarte sigure, de tip corporativ care să permită angajaţilor să interacţioneze cu ajutorul unei game largi de instrumente atunci când colaborează în încăperi dedicate cu teleprezenţă imersivă sau prin intermediul calculatoarelor personale, Mac, tabletelor sau smartphone-urilor – şi orice terminal aliniat standardelor din cadrul organizaţiilor şi între ele.

Aceste inovaţii apar odată cu intensificarea nevoii de soluţii video complexe şi mobilitate. Conform celui mai recent studiu Visual Networking Index al Cisco, la nivel global, prin internet se vor transmite trei trilioane de minute sau şase milioane de ani de conţinut video în fiecare lună în 2015, iar în 2016, traficul global de date mobile va ajunge la 10,8 exabytes pe lună (130 exabytes pe an); o creştere de 18 ori din 2011 până în 2016. Până în 2016, conţinutul video mobil va reprezenta 71% din întregul trafic de date mobile.

Detalii suplimentare privind anunţul:

Extinderea sferei de acţiune a produselor TelePresence din sala de întruniri la desktop şi nu numai

Cu mai puţin de cinci ani în urmă, Cisco a stimulat crearea produselor TelePresence prin introducerea primei experienţe video cu contact personal direct, cu adevărat intuitive şi reale. Cisco inovează în continuare prin sistemul imersiv TX9000 cu trei ecrane, recent proiectat, care îmbină experienţa TelePresence de cea mai înaltă calitate cu capacităţi avansate de colaborare şi partajare de conţinut. Seria TX9000 se adaugă amplului portofoliu Cisco de terminale care trece de la sala de întruniri la desktop şi chiar mai departe.

 • De la video imersiv la colaborare de înaltă intensitate
  • Pe măsură ce ritmul afacerilor devine tot mai complex, întrunirile care determină luarea deciziilor sunt tot mai dinamice şi orientate spre date, necesitând multiple contribuţii pentru rezultate rapide. Aceste tipuri de întruniri de afaceri critice sunt reprezentate de sesiuni de brainstorming, inginerie şi proiectare de produse, integrarea achiziţiilor şi planificarea comunicării în situaţii de criză pentru echipe distribuite la nivel global, necesită capacităţi de colaborare de înaltă intensitate care să permită oamenilor să partajeze cu uşurinţă şi să interacţioneze cu conţinutul în cadrul întrunirilor TelePresence aşa cum nu au mai făcut-o până acum. Aceste capacităţi de colaborare avansate includ partajarea de conţinut pe principalele ecrane TelePresence, capacităţi de indicare şi subliniere, configurarea obiectelor de pe ecran (white boarding), trecerea conţinutului de pe un ecran pe altul şi introducerea datelor din mai multe surse de conţinut*.
  • Integrarea avansată Cisco WebEx® permite programarea şi iniţierea printr-o simplă apăsare de buton a întrunirilor integrate WebEx® şi TelePresence cu viitoare capacităţi de suport a adăugării WebEx ad hoc la orice apel TelePresence cu ajutorul interfeţei Cisco TelePresence Touch.
 • Noul standard de TelePresence imersivă
  • Seria TX9000 vine cu un nou model industrial elegant de ultimă generaţie, cu un aspect modern şi finisaje superioare.
  • Configurarea inovatoare a camerei îmbunătăţeşte contactul vizual între participanţi, în timp ce tehnologia şi camerele se integrează cu uşurinţă în fundal.
  • Sistemul poate suporta 1080p, 60 cadre pe secundă (fps) în timp ce capacităţile de partajare suportă 1080p 30 fps.*
  • Iniţierea şi administrarea cu uşurinţă a întrunirilor, folosind interfaţa de utilizator Cisco TelePresence Touch care asigură o experienţă consecventă în cadrul întregului portofoliu de produse de colaborare Cisco printr-o simplă apăsare de buton.
  • Seria TX9000 acceptă şase utilizatori şi seria TX9200 vine cu o a doua masă la care pot sta până la 18 utilizatori.
  • Asigură asistenţă de interoperabilitate nativă pentru SIP, BFCP, H.264 şi protocol de interoperabilitate teleprezenţă (Telepresence Interoperability Protocol – TIP).
 • Costuri reduse de deţinere şi instalare facilă
  • Seria TX9000 necesită o lăţime de bandă cu 20% mai mică decât predecesorul său Cisco.
  • instalare considerabil mai uşoară la parteneri care permită punerea în funcţiune în doar două zile.
  • Sistemul nu necesită alte surse de iluminare sau audio specializate.
  • Opţiuni de flexibilitate a instalării pentru reflectorul de lumină montat pe perete sau portabil.
 • Preţ şi disponibilitate
  • Seria TX9000 urmează să fie expediată în al doilea trimestru al anului calendaristic 2012, iar caracteristicile avansate de colaborare şi partajare urmează să fie disponibile spre sfârşitul anului calendaristic.* Preţul de listă în Statele Unite începe de la 299.000 USD. Pot apărea variaţii în funcţie de regiune.

Extinderea Cisco Jabber la iPad şi Windows şi mai mulţi utilizatori TelePresence

Oamenii au nevoie de o experienţă de lucru care să îi însoţească indiferent de loc, dispozitiv şi platformă. Versiunile Cisco Jabber pentru iPad şi Windows oferă capacităţi de colaborare avansate pentru dispozitivul preferat.

 • Jabber pentru iPad:
  • Permite utilizatorilor să acceseze capacităţile video de înaltă calitate, voce, prezenţă, mesaje instantanee, conferinţe şi mesaje vocale vizuale de pe iPad.
  • Jabber pentru iPad oferă o experienţă de colaborare completă pentru utilizatorii mobili care au nevoie de acces instant la informaţii şi factori decizionali şi vor să aleagă când, unde şi cum lucrează.
  • Jabber pentru iPad oferă o experienţă aliniată standardelor, bazată pe acelaşi motor video de înaltă calitate ca aplicaţiile pentru Jabber Video pentru TelePresence şi Jabber pentru desktop. Jabber pentru iPad foloseşte H264, XMPP şi SIP.
 • Jabber pentru Windows:
  • Un client unificat – adică un utilizator final trebuie să ajungă într-un singur loc pentru a putea accesa o gamă de instrumente de comunicare şi colaborare, cum ar fi video de înaltă definiţie, voce, prezenţă, mesaje instantanee (din punct în punct, grup, discuţii permanente), partajarea desktopului şi conferinţe pe web, precum şi acces la mesaje vocale vizuale.
  • Cisco Jabber pentru Windows oferă utilizatorului o experienţă extrem de intuitivă, permiţând accesul prin indicare şi clic (point and click) la multiple forme de comunicare şi integrare neîntreruptă în Microsoft Office.
  • Cisco Jabber pentru Windows integrează un motor avansat pentru a livra video HD pe desktop. Această tehnologie foloseşte cele mai bune codec-uri din domeniu, extrem de eficiente, şi permite clienţilor să utilizeze video de calitate H.264 HD pe bază de standarde cu calculatoare obişnuite cu procesoare cu două nuclee, îmbunătăţind totodată performanţa în reţele cu lăţime de bandă mai mică.
  • Jabber pentru Windows foloseşte şi standardele XMPP, SIP şi BFCP.

Versiunile Cisco Jabber pentru Windows şi iPad pot fi folosite cu opţiuni de instalare la faţa locului sau pe bază de cloud. Jabber pentru Windows şi Jabber pentru iPad urmează să fie disponibile în al doilea trimestru al anului calendaristic 2012. Cisco Jabber pentru iPad, Jabber pentru Windows şi software-ul de server aferent sunt incluse în cadrul licenţei Cisco Unified Workspace.

Citate aferente:

 • OJ Winge, vicepreşedinte senior şi director general, Grupul de tehnologie a terminalelor de colaborare, Cisco

  „Într-o lume tot mai mobilă, socială, vizuală şi virtuală, oamenii sunt cei care hotărăsc cum, unde şi când comunică şi colaborează la locul de muncă sau în afara lui. Cu anunţurile de astăzi privind TelePresence şi mobilitatea, Cisco continuă să transforme conceptul de comunicare „orice dispozitiv către orice dispozitiv” în realitate, ajutând clienţii să colaboreze aşa cum îşi doresc, folosind o gamă de dispozitive care oferă utilizatorului o experienţă bogată şi consecventă.”

* activat în viitoarele versiuni de software


Resurse suplimentare:

Etichete Technorati: Cisco, video, TelePresence, video de înaltă calitate, colaborare, interoperabilitate, puncte finale, era post-PC, Jabber, Enterprise Connect, conferinţă unificată, mobil, iPad, Windows, Android, Cius,

Despre Cisco

Cisco, (NASDAQ: CSCO), liderul mondial în echipamente şi soluţii pentru reţele de comunicaţii, ce transformă modalităţile în care oamenii interacţionează, comunică şi colaborează. Informaţii despre Cisco pot fi găsite la http://www.cisco.com. Pentru ştiri, vă rugăm vizitaţi http://newsroom.cisco.com.

Cisco, sigla Cisco, Cisco Systems şi Cisco WebEx sunt mărci comerciale înregistrate sau mărci comerciale Cisco Systems, Inc. şi/sau ale societăţilor afiliate din SUA şi din alte câteva ţări. Toate celelalte mărci menţionate în acest document sunt proprietatea firmelor respective. Utilizarea termenului de partener nu implică o relaţie de parteneriat între Cisco şi oricare altă companie. Acest document face parte din Informaţiile Publice Cisco.