O iniţiativă din 2010 a International Telecommunication Union

LinkedInGoogle+
Share:

Bucureşti, 25 aprilie, 2012 – Cisco România organizează pe 26 aprilie la biroul său din Bucureşti o zi dedicată tinerelor interesate de tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor (Girls in ICT Day). Acest program se bazează pe o iniţiativă a ITU (Uniunea Internaţională de Telecomunicaţii, agenţia Naţiunilor Unite specializată în tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor), ai cărei membri au decis în anul 2010 să marcheze această zi în cea de-a patra zi de joi a fiecărei luni aprilie, astfel încât eleve şi studente să poate petrece o zi în birourile companiilor sau instituţiilor specializate pentru a înţelege mai bine oportunităţile de viitor şi de carieră pe care le oferă sectorul ITC.

În cadrul programului, 20 de eleve de la licee din Bucureşti vor interacţiona cu reprezentanţi ai Cisco România, conform agendei de mai jos. Ele vor participa la o discuţie interactivă cu angajate ale companiei în România, la o demonstraţie tehnologică şi la o sesiune virtuală de teleprezenţă la care se vor conecta participante din 16 ţări unde se află birouri Cisco. Aceasta este prima activitate organizată de Cisco România în cadrul iniţiativei Girls in ICT Day.

Cisco doreşte să încurajeze tinerele să ia în considerare domeniul ITC ca o opţiune de carieră cu mare valoare. Mai mult de 30 de ţări în care Cisco are birouri - din China în Europa şi America Latină - se vor asocial iniţiativei şi vor organiza programe locale sub umbrella globală a ITU. Fiecare ţară îşi creează agenda proprie relevantă pentru audienţa locală.

Mai multe studii internaţionale au arătat că:

  • Până în 2015 90% dintre locurile de muncă din toate sectoarele de activitate vor necesita abilităţi tehnologice (IDC);
  • În acelaşi timp, va exista un deficit de profesionişti IT estimat la 700,000 de persoane până în 2015 în Europa (Vice President of the European Commission responsible for the Digital Agenda for Europe, Neelie Kroes);
  • Forţa de muncă angajată în ITC a crescut constant la nivelul ţărilor EU27, aproape dublându-se din 2000 (2,720,000 persoane) în 2010 (4,144,500 persoane).
  • Abilităţile tehnologice sunt necesare în toate sectoarele de activitate. Deja în 2007, majoritatea profesioniştilor IT din Europa lucrau în alte domenii decât industria IT propriu-zisă: mai puţin de jumătate (46%) erau angajaţi în companii/organizaţii strict de IT.

Conform EUROSTAT 2011, sectorul ICT din Europa cuprinde 797.000 de companii, angajează 5,8 milioane persoane şi generează o valoare adăugată de 502.500 milioane Euro.

Girls in ICT Day aparţine unui grup de mai multe iniţiative pe care Cisco le derulează pentru a contribui la dezvoltarea unei economii bazate de cunoaştere. Cel mai important program de responsabilitate socială corporatistă al Cisco, derulat în România din anul 1998, este programul educaţional Cisco Networking Academy (NetAcad) care dezvoltă competenţe în proiectarea şi administrarea reţelelor de calculatoare. Programul a fost absolvit de peste 51,000 de cursanţi în cele peste 180 de academii active. La nivel naţional sunt mai mult de 300 de instructori NetAcad, din care 41% sunt femei. Participanţii români la program fac parte din "cea mai mare clasă din lume", deoarece la nivel mondial în cadrul programului sunt înscrişi simultan un milion de cursanţi.


Despre Cisco:

Cisco, (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial în comunicaţiile Internet care transformă modul de conectare, de comunicare şi de colaborare interpersonală. Ştirile şi informaţiile Cisco sunt disponibile la adresa Web http://www.cisco.com. Pentru ştiri de ultimă oră, accesaţi pagina Web de la adresa http://newsroom.cisco.com. Echipamentele Cisco sunt distribuite în Europa de Cisco Systems International B.V. şi Cisco Limited, subsidiare deţinute în totalitate de Cisco Systems, Inc.

Cisco, sigla Cisco şi Cisco Systems sunt mărci comerciale înregistrate sau mărci comerciale ale Cisco Systems, Inc. şi/sau ale societăţilor afiliate din SUA şi din alte câteva ţări. Lista completă a mărcilor deţinute de Cisco este disponibilă la www.cisco.com/go/trademarks. Toate celelalte mărci menţionate în acest document sunt proprietatea firmelor respective. Utilizarea termenului de partener nu implică o relaţie de parteneriat între Cisco şi oricare altă companie.