Aplicaţiile virtualizate în reţea permit creşterea considerabilă a scalabilităţii şi performanţei, reduc costul total al deţinerii pentru operaţiuni de siguranţă şi securitate la scară mare

LinkedInGoogle+
Share:

Bucureşti, 18 aprilie, 2012 – Cisco anunţă disponibilitatea software-ului Cisco® Video Surveillance pe platforma premiată Unified Computing System™ (Cisco UCS™) de la Cisco, utilizată în prezent de peste 11.000 de clienţi. Prin virtualizarea software-ului Cisco Video Surveillance, Cisco îmbunătăţeşte semnificativ performanţa, scalabilitatea, agilitatea şi uşurinţa de administrare.

Cu ajutorul soluţiilor Cisco Physical Security, organizaţiile pot transforma modul în care asigură protecţia oamenilor, bunurilor şi infrastructurii critice. Virtualizarea acestor soluţii cu aplicaţiile Cisco Unified Data Center face parte din strategia Cisco de trecere la o abordare pe bază de module generate de soluţii pentru întregul portofoliu Cisco Physical Security, având ca rezultat o reţea IP optimizată şi crearea Physical Security.

Anunţul reprezintă noua etapă a strategiei Cisco privind securitatea fizică, oferind clienţilor hiper-scalabilitate şi capacitate, costuri scăzute de deţinere şi administrare simplificată. Această noutate se încadrează în evoluţia strategiei Cisco privind securitatea fizică anunţată în toamna anului 2011 care a adaptat atuurile Cisco la oportunităţile de pe piaţă şi cerinţele clienţilor de a se concentra pe instalări strategice la scară mare. Astfel, clienţii beneficiază de o combinaţie de produse şi servicii de securitate fizică de la Cisco, produse şi sisteme de la terţi şi reţele de bază, centre de date, video şi oferte de colaborare pentru a răspunde nevoilor de afaceri.

Soluţia Video Surveillance Manager pe UCS reprezintă primul modul Cisco Video Surveillance care îndeplineşte cerinţele de instalare pentru necesităţile oraşelor, din domeniul transporturilor, sănătăţii şi energiei la scară mare.

Aspecte cheie:

  • Unităţile modulare ale platformei UCS suportă creşteri masive ale scalabilităţii de până la 1.000% faţă de soluţiile de server dedicate şi permit clienţilor să extindă capacitatea până la zeci de mii de camere de luat vederi, asigurând supraveghere video în reţea pentru necesităţi comerciale, dezastre şi intervenţii de urgenţă, precum şi evenimente majore.
  • Cu un model nou de instalare cu aprovizionare rapidă pentru supraveghere urbană la scară mare, transport, infrastructură critică, energie, sănătate şi alte industrii, Cisco Video Surveillance Manager asigură o gestionare centralizată cu capacităţi îmbunătăţite de conştientizare situaţională şi răspuns în timp real.
  • UCS Express asigură supravegherea video ca serviciu în reţea, adică o soluţie virtuală uşor de instalat cu consolidarea aplicaţiei pe un element sub formă de lamă pentru echipamente deja existente în numeroase sucursale.
  • în cadrul unei soluţii complete (end-to-end), Cisco UCS oferă consolidarea infrastructurii în centrul de date cu capacităţi inovatoare de virtualizare, memorie, aprovizionare, I/O (intrare-ieşire) şi administrare. Cisco UCS Express integrează platforma de calcul prin convergenţa cu dispozitive compacte (all-in-one) pentru a facilita extinderea aplicaţiilor de centre de date în sucursală.
  • Administrarea asigurată de sistemele Cisco Unified Data Center, Unified Management, Unified Fabric şi Unified Computing System asigură agilitate informatică pentru aprovizionare rapidă, flexibilitate şi costuri de exploatare scăzute.
  • Capacităţile de separare extrem de sigure pentru medii multi-tenant permit îmbunătăţirea securităţii logice şi controlul accesului.
  • Platformele Cisco modulare, scalabile, de înaltă densitate şi eficienţă energetică din seria Physical Security Storage, precum şi opţiunile de stocare de primă mărime în industrie de la EMC şi NetApp vor fi disponibile pentru utilizarea cu Virtualized Video Surveillance, această soluţie fiind prezentă şi pe platformele din seriile UCS B şi C.

Disponibilitate:

  • Versiunea 6.3.2 a software-ului Video Surveillance este disponibilă acum pe UCS Express.
  • Software-ul urmează să fie disponibil pe alte platforme, inclusiv seriile Cisco UCS B şi C în luna iunie, 2012.
  • Preţul pentru modulul soluţiei bazate pe UCS Express porneşte de la 2.500 USD.

Resurse aferente:

Etichete technorati: Cisco, securitate fizică, supraveghere video, siguranţă şi securitate, UCS, securitate virtualizată, UCS, UCS Express, BYOD, arhitecturi de centre de date cu mai mulţi locatari, Cisco Cloud, Cisco Video, Cisco Enterprise Video, video pentru companii, virtualizare, centru de date unificat

Despre Cisco

Cisco, (NASDAQ: CSCO), liderul mondial în echipamente şi soluţii pentru reţele de comunicaţii, ce transformă modalităţile în care oamenii interacţionează, comunică şi colaborează. Informaţii despre Cisco pot fi găsite la http://www.cisco.com. Pentru ştiri, vă rugăm vizitaţi http://newsroom.cisco.com.

Cisco, sigla Cisco, Cisco Systems şi Cisco WebEx sunt mărci comerciale înregistrate sau mărci comerciale Cisco Systems, Inc. şi/sau ale societăţilor afiliate din SUA şi din alte câteva ţări. Toate celelalte mărci menţionate în acest document sunt proprietatea firmelor respective. Utilizarea termenului de partener nu implică o relaţie de parteneriat între Cisco şi oricare altă companie. Acest document face parte din Informaţiile Publice Cisco.