Software-ul Connect Cloud de la Cisco simplifică noua generaţie de reţele personale

LinkedInGoogle+
Share:

Bucureşti, România 5 aprilie 2012 – Cisco a lansat astăzi o nouă linie de rutere inteligente Wi-Fi Linksys® cu capacităţi de activare a aplicaţiilor care permit consumatorilor să se bucure de un spaţiu personal conectat acum şi pe viitor. Cele trei noi rutere inteligente Wi-Fi Linksys oferă o performanţă wireless excepţională şi un randament maxim, precum şi asistenţă pentru Cisco Connect™ Cloud, noua generaţie de software Cisco Connect care asigură o administrare simplă a mai multor reţele personale, oriunde şi oricând. De asemenea, Cisco şi-a anunţat colaborarea cu importanţi producători de dispozitive în vederea simplificării conectivităţii produselor la reţea (cum ar fi televizoare, terminale de divertisment şi electrocasnice), facilitând astfel noi experienţe pentru consumatori.

„Proliferarea dispozitivelor wireless şi explozia transmisiilor video au redefinit importanţa reţelelor personale. În prezent, consumatorii conectaţi au mari aşteptări în ceea ce priveşte fiabilitatea, simplitatea şi oferta de software şi aplicaţii care să evolueze în timp odată cu ei,” a declarat Brett Wingo, vicepreşedinte şi director general, Cisco Home Networking. „Noile noastre rutere inteligente Wi-Fi Linksys sunt produse revoluţionare care transformă reţelele personale în reţele inteligente, astfel încât consumatorii să beneficieze de o platformă care permite administrarea şi optimizarea uşoară a terminalelor şi să se bucure de aplicaţii care asigură experienţe noi extraordinare.”

Noile rutere inteligente Wi-Fi Linksys (seria EA: modelele EA4500, EA3500 şi EA2700) sunt prevăzute cu cea mai nouă tehnologie Wi-Fi pentru uz casnic şi oferă o gamă variată de performanţe pentru gospodăriile active on-line − gestionând cu uşurinţă orice, de la transmisia video HD şi jocuri multiplayer la descărcarea fişierelor mari, adăugarea dispozitivelor de stocare sau imprimare şi conectarea mai multor dispozitive. Aceste capacităţi wireless avansate apar la momentul oportun, având în vedere că în 2015 vor exista 15 miliarde de dispozitive în reţea la nivel global, în creştere de la 7 miliarde în 2010*. Reţelele personale (casnice) vor fi nevoite să suporte un număr mai mare de dispozitive suplimentare din gospodării, lăţimea de bandă necesară pentru rularea tuturor dispozitivelor în reţea şi capacitatea de includere şi administrare facilă şi mai sigură a acestora.

Includerea software-ului inteligent în reţelele personale devine tot mai importantă pentru a permite activarea unei noi categorii de aplicaţii şi a oferi astfel noi experienţe în spaţiul personal. Noua serie EA Linksys este acum capabilă să activeze aplicaţii pentru a oferi consumatorilor experienţe şi soluţii cu totul noi, oricând şi oriunde în domenii precum restricţionarea accesului, divertisment şi protecţia spaţiului personal.

Noul Cisco Connect Cloud extinde opţiunile de reţea personală

Cisco Connect este renumitul software de instalare şi administrare care ghidează consumatorii în procesul simplu de instalare şi administrare a ruterelor personale Linksys seria E şi seria X. Cisco Connect Express este prima aplicaţie mobilă a companiei care asigură administrarea reţelei personale de pe smartphone-uri şi tablete în timp ce se află în reţeaua personală. Următoarea generaţie de software Cisco Connect, denumită Cisco Connect Cloud, funcţionează împreună cu noile produse Linksys seria EA şi îmbunătăţeşte experienţa utilizatorilor oferindu-le acces la multiple reţele personale din orice punct şi la orice oră, de pe dispozitivul mobil inteligent, aplicaţia tabletei sau web browser. Utilizatorii pot acorda oaspeţilor acces la Internet, pot configura comenzile de control parental şi pot adăuga dispozitive în propria reţea de oriunde şi oricând cu ajutorul paginii web Cisco Connect Cloud protejate cu parolă şi uşor de folosit. Noile aplicaţii de la Cisco şi partenerii săi vor asigura capacităţi suplimentare pentru dispozitivele conectate, astfel încât consumatorii să poată beneficia de experienţe mai bune în reţeaua personală acum, dar şi în viitor.

Partenerii sunt conştienţi de oportunitatea reţelei personale

În prezent, Cisco lucrează alături de Whirlpool şi peste 24 alte companii de profil importante, dezvoltatori de aplicaţii şi furnizori de servicii care consideră reţeaua personală drept o nouă frontieră în furnizarea de soluţii inovatoare consumatorilor.

„Colaborăm cu Cisco în vederea realizării unor soluţii atrăgătoare pentru consumatori în reţeaua inteligentă şi în spaţiul personal conectat,” a declarat Warwick Stirling, Director Global pentru Energie şi Durabilitate, Whirlpool. „Noua generaţia de rutere inteligente Wi-Fi personale de la Cisco, împreună cu aparatele noastre inteligente vor permite consumatorilor să controleze cu uşurinţă dispozitivele în casă sau în afara ei.”

„Din fericire, avem o cerere mare din partea partenerilor de top de pe toate segmentele de tehnologie şi afaceri care ne împărtăşesc viziunea unei locuinţe conectate în mod simplu, cu ajutorul reţelei. Colaborarea dintre Cisco şi partenerii săi în vederea livrării unor experienţe deosebite clienţilor comuni este recunoscută la nivel mondial, iar aceste produse noi Linksys oferă mai multe oportunităţi legate de reţeaua personală,” a adăugat Wingo.

Informaţii despre produs pentru ruterele Wi-Fi inteligente Linksys

Model Caracteristici principale Ideal pentru Preţ recomandat (TVA inclusă)
Linksys EA4500
Ruter N900 în bandă dublă cu capacitate de activare a aplicaţiilor, cu porturi Gigabit şi USB
 • bandă dublă wireless-N (până la 900 Mpbs**)
 • activare aplicaţii
 • 4 porturi Gigabit
 • port USB
 • server media DNLA
 • comenzi pentru control parental de bază
 • acces oaspeţi
 • IPV6
 • locuinţe mari, cu mai multe camere şi sisteme home theater
 • transmisie video HD mai rapidă pe tablete, televizoare şi dispozitive mobile
 • conectarea mai multor dispozitive
 • adăugarea dispozitivelor de stocare, imprimare sau a altor dispozitive
 • adăugarea aplicaţiilor prin Cisco Connect Cloud
799 RON
Linksys EA3500
Ruter N750 în bandă dublă cu capacitate de activare a aplicaţiilor, porturi Gigabit şi USB
 • bandă dublă wireless-N (până la 750 Mpbs**)
 • activare aplicaţii
 • 4 porturi Gigabit
 • USB Port
 • comenzi pentru control parental de bază
 • acces oaspeţi
 • IPV6
 • gospodării active on-line şi sisteme home theater
 • transmisie video HD şi muzică, plus jocuri cu mai mulţi jucători
 • conectarea mai multor dispozitive
 • adăugarea dispozitivelor de stocare, imprimare sau a altor dispozitive
 • adăugarea aplicaţiilor prin Cisco Connect Cloud
609 RON
Linksys EA2700
Ruter N600 în bandă dublă cu capacitate de activare a aplicaţiilor, cu porturi Gigabit
 • bandă dublă wireless-N (până la 600 Mpbs**)
 • activare aplicaţii
 • 4 porturi Gigabit
 • comenzi de control parental de bază
 • acces oaspeţi
 • IPV6
 • reţele în locuinţe mari şi birouri personale
 • navigare pe Internet, e-mail şi imprimare fără fir
 • conectarea mai multor dispozitive
 • transmisie multimedia şi jocuri
 • adăugarea aplicaţiilor prin Cisco Connect Cloud
429 RON

Seria EA Linksys urmează să fie disponibilă la comercianţi şi în magazine on-line începând cu luna mai.

Noul software Cisco Connect Cloud bazat pe Web urmează să fie disponibil la nivel global, fără costuri suplimentare, în luna iunie. Tot în iunie vor fi disponibile şi alte noi aplicaţii şi soluţii ale partenerilor care pot folosi platforma de reţea personală Cisco, detaliile urmând să fie anunţate la momentul respectiv.

* Studiul Cisco Visual Networking Index

** Performanţa maximă pentru wireless se bazează pe specificaţiile Standardului IEEE 802.11. Performanţa reală poate varia şi poate duce la scăderea capacităţii reţelei wireless, a ratei de transfer a datelor, a intervalului şi acoperirii. Performanţa depinde de o serie de factori, condiţii şi variabile, inclusiv distanţa faţă de punctul de acces, volumul traficului din reţea, materialele de construcţie din zonă şi clădirea, sistemul de operare folosit, combinaţia de produse wireless folosite, interferenţe şi alte condiţii nefavorabile. Pentru a ajunge până la 900 Mbps, ruterele trebuie folosite împreună cu adaptoare şi/sau calculatoare 3X3 atât în banda de 2,4 GHz, cât şi de 5,0 GHz astfel încât performanţa maximă să ajungă până la 450 Mbps pentru fiecare bandă GHz.


Despre Cisco:

Cisco (NASDAQ: CSCO) este lider mondial în domeniul reţelelor care transformă modalitatea de conectare, comunicare şi colaborare dintre oameni. Viziunea Cisco pentru consumatori constă în transformarea reţelei personale într-o platformă de soluţii şi servicii care asigură clienţilor experienţe deosebite. Pentru informaţii suplimentare despre Cisco şi linia completă de produse de consum, inclusiv Linksys, accesaţi www.linksys.com şi www.cisco.com/consumer.

Cisco, sigla Cisco şi Linksys sunt mărci comerciale sau mărci comerciale înregistrate ale Cisco şi/sau companiilor afiliate din SUA şi alte ţări. Puteţi găsi o listă a mărcilor comerciale înregistrate ale Cisco la adresa www.cisco.com/go/trademarks. Mărcile comerciale ale părţilor terţe menţionate sunt deţinute de proprietarii respectivi. Folosirea cuvântului partener nu presupune o relaţie de parteneriat între Cisco şi orice altă companie.