Tehnologiile de generaţie următoare sunt prezentate la cel mai mare eveniment IT&Telecomunicaţii din România

LinkedInGoogle+
Share:

Bucureşti, 22 martie 2012 – Cisco România a găzduit astăzi Cisco Expo, una din cele mai importante conferinţe ale profesioniştilor IT şi telecom din România. Cu mai mult de 900 de participanţi - profesionişti IT şi executivi din toate industriile din România - Cisco Expo a deschis porţile celei de-a noua ediţii, incluzând 30 de sesiuni care au dezbătut noi tehnologii şi dezvoltări centrate pe conceptul "Inovăm împreună- Innovate together". În centrul acestei ediţii a Cisco Expo s-au aflat reţelele inteligente, cloud computing-ul şi mobilitatea, subiecte cheie nu doar pentru departamentele IT ale companiilor româneşti, dar care au impact, de asemenea, asupra felului în care companiile comunică şi colaborează de-a lungul lanţului de distribuţie şi construiesc noi modele de afaceri.

În prezentarea sa, Michael Ganser - Senior Vice President Central Theatre, EMEAR, Cisco - a expus cea mai nouă viziune asupra României în termenii competitivităţii globale şi al rolului jucat de tehnologia informaţiei astăzi şi în viitor pentru ţară. El a descris schimbarea curentă de la o economie a informaţiei la o economie conectată şi impactul asupra societăţii, afacerilor şi tehnologiei.

În deschiderea evenimentului, Cristian Popescu - Director General Cisco România - a spus: “În mod tradiţional, la evenimentele Cisco Expo prezentăm cele mai noi tendinţe tehnologice şi felul în care acestea pot fi folosite de către companii şi organizaţii din România. În acest an, mergem cu un pas înainte: discutăm cu participanţii despre cum cele mai noi tehnologii îi pot ajuta să inoveze: să inoveze în procesele de afaceri, să construiască noi parteneriate şi noi modele de afaceri.”

Cea de-a noua ediţie a Cisco Expo a fost organizată cu sprijinul a 19 parteneri care-şi prezintă capabilităţile, ofertele personalizate şi serviciile precum şi demonstraţii practice: Partener Platinum - Romtelecom; Partener Premium - Datanet Systems; Parteneri Technology - APC by Schneider Electric; Brinel; Crescendo; Cronus; EMC; Frontal; Intel; Kapsch; Logicom; RHS; S&T; Softtel; UTI Systems; VMware; Vodafone; Zoom; Learning Partner- Bittnet Systems şi Partener Finance - UniCredit Leasing.

Mai multe detalii despre conferinţă şi agenda la zi ale Cisco Expo sunt disponibile pe www.ciscoexpo.ro. De asemenea, vă rugăm abonaţi-vă la blogul nostru http://ciscobridges.ro, şi urmăriţi-ne pe Facebook.

Romtelecom, Partener Platinum al Cisco Expo 2012, trece în revistă alături de Cisco reuşitele anului trecut

La conferinţa de presă din cadrul Cisco Expo, Romtelecom şi Cisco au prezentat exemple recente de tehnologii inovatoare adoptate de companii româneşti, reprezentând diverse sectoare economice:

 • Ford România: Soluţia de comunicaţii furnizată către Ford România include echipament de comunicaţii precum şi suport profesional oferit de către specialiştii Romtelecom la cererea clientului;
 • Universitatea Bucureşti: Serviciu de comunicaţii de date de tip reţea privată virtuală (VPN) bazată pe echipamente Cisco care conectează 17 locaţii ale Universităţii;
 • Banca Comercială Română - BCR: Romtelecom a anunţat anul trecut câştigarea licitaţiei organizate de Banca Comercială Română, oferind printre altele şi servicii integrate de telefonie IP (o soluţie IPTel integrată cu serviciul SIP Trunk, pentru mai mult de 6000 de telefoane IP), dar şi comunicaţii electronice (reţea VPN cu peste 600 de puncte de prezenţă), ambele bazate pe tehnologie Cisco. Contractul include integrarea de noi echipamente de comunicaţii, având în vedere poziţia unică a Romtelecom prin certificările sale Cisco care includ şi calitatea de partener Gold;
 • Banca Transilvania: Reţea VPN care conectează toate cele 580 de locaţii ale băncii.

Prin certificările sale Cisco, care includ Gold şi MSCP (Master Managed Services), Romtelecom are o poziţie unică pe piaţa românească, fiind singura companie din România care are ambele certificări. De asemenea, Romtelecom deţine certificarea Cisco ATP pentru Teleprezenţă, o altă certificare ce dovedeşte încrederea în utilizarea comunicaţiilor video pentru afaceri.

Specialiştii Romtelecom deţin în total peste 200 de certificări Cisco, compania având astfel cel mai mare numar de angajaţi certificaţi Cisco din România. Cinci dintre aceştia deţin cel mai inalt nivel de certificare oferit de Cisco: Cisco Certified Internetwork Expert (CCIE).

Construirea Cunoaşterii – Programul Networking Academy şi săptămâna e-Skills

Cu ocazia eSkills Week, o iniţiativă a Uniunii Europene organizată pentru a creşte vizibilitatea şi a evidenţia cererea pentru utilizatorii şi profesioniştii ICT calificaţi, Cristian Popescu, Director General Cisco România şi Vasile Voicu, Director Coordonator Managementul Produsului, Segment Business, Romtelecom, au discutat de asemenea despre importanţa educaţiei ICT în România, în construirea unei economii competitive bazată pe cunoaştere.

Lucia Roşculete şi Liviu-Valentin Belotu, câştigători ai competiţiei Cisco NetRiders 2011, care au participat la un tur de studiu în Silicon Valley în ianuarie 2012 la invitaţia Cisco, au participat de asemenea la conferinţa de presă. Găsiţi mai jos mai multe informaţii despre eSkills şi Cisco Networking Academy.

Romtelecom a iniţiat anul trecut o colaborare cu Cisco Networking Academy, prin fundaţia sa “Romtelecom pentru Români”. Proiectul implică pregătirea la nivel de CCNA (Cisco Certified Network Associate) pentru mai mult de 80 de profesionişti care au absolvit deja, urmând ca mulţi alţii să le urmeze exemplul. Această academie are şase instructori, dintre care trei deţin certificarea CCIE - Cisco Certified Internetwork Expert (cea mai ridicată oferită de Cisco).

“Prin această Academie, Romtelecom dezvoltă baza de cunoştinţe şi calificări a angajaţilor săi, crescându-le în acelaşi timp motivaţia şi dedicaţia. Absolvenţii programului deţin abilităţi îmbunătăţite de proiectare, mentenanţă şi operare a reţelelor IT”, a spus Vasile Voicu.

Detalii şi cifre – eSkills şi Cisco Networking Academy:

Cererea de specialişti în tehnologia informaţiei şi telecomunicaţii (ICT) neacoperită:

 • Conform IDC, până în 2015 se aşteaptă ca mai mult de 90% din slujbele din toate sectoarele să necesite cunoştinţe şi aptitudini tehnologice;
 • Dar, în acelaşi timp, o lipsă în creştere de profesionişti ICT în Europa va genera un deficit de mai mult de 700,000 de profesionişti până în 2015 (Neelie Kroes, Vice Preşedinte al Comisiei Europene responsabil pentru Agenda Digitală pentru Europa);
 • Forţa de lucru ICT a crescut treptat în EU27, aproape dublându-se din 2000 (2.720.000) până în 2010 (4.144.500);
 • e-Skills sunt necesare pentru toate sectoarele economice: deja în 2007 majoritatea ţspecialiştilor ICT din Europa lucrau în industrii diferite de ICT: mai puţin de jumătate (46%) erau angajaţi în industria ICT de bază.

Sectorul ICT în Europa:

 • 797.000 companii;
 • 5,8 milioane de oameni angajaţi;
 • Generează valoare adăugată de 502.500M Euro (EUROSTAT 2011)

Source: http://eskills-week.ec.europa.eu/web/guest;jsessionid=6C68A9D9FA4EDA3B9D9AD219FB78AF8F

Cisco Networking Academy în Romania:

 • Cisco Networking Academy s-a lansat în România în 1998
 • Mai mult de 14.500 de studenţi participă în mod curent în program. 13% mai mulţi studenţi înregistraţi decât anul trecut, 28% sunt de sex feminin;
 • 180 de Academii de Networking Cisco în Romania;
 • Mai mult de 51.000 de participanţi de la începutul programului;
 • Participări de succes în competiţii internaţionale: în 2011, câştigătorii, atât la masculin cât şi la feminin ai EMEA Cisco NetRiders sunt din România.

Despre Cisco

Cisco, (NASDAQ: CSCO), liderul mondial în echipamente şi soluţii pentru reţele de comunicaţii, ce transformă modalităţile în care oamenii interacţionează, comunică şi colaborează. Informaţii despre Cisco pot fi găsite la http://www.cisco.com. Pentru ştiri, vă rugăm vizitaţi http://newsroom.cisco.com.

Cisco, sigla Cisco, Cisco Systems şi Cisco WebEx sunt mărci comerciale înregistrate sau mărci comerciale Cisco Systems, Inc. şi/sau ale societăţilor afiliate din SUA şi din alte câteva ţări. Toate celelalte mărci menţionate în acest document sunt proprietatea firmelor respective. Utilizarea termenului de partener nu implică o relaţie de parteneriat între Cisco şi oricare altă companie. Acest document face parte din Informaţiile Publice Cisco.