LinkedInGoogle+
Share:

Bucureşti, 7 martie 2012 - Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Răzvan MUSTEA-ŞERBAN, a participat marţi, 7 martie, la conferinţa “Cyber Security”, organizat de Ambasada Americii în România şi CISCO România. Evenimentului, desfăşurat în Aula Bibliotecii Centrale Universitare din Bucureşti, a fost onorat de participarea Ambasadorului Statelor Unite ale Americii - E.S. Mark H. Gitenstein.

“Astăzi spatial virtual nu mai este un lux, sau doar un spaţiu de relaxare. De aceea trebuie să fim permanent cu un pas înainte în ceea ce priveşte securitatea cibernetică, trebuie să fim conştienţi de riscurile pe care conectarea la Internetu le presupune, aşa încât cetăţenii – clienţii noştrii – să poată beneficia de era digital în deplină siguranţă. Vremea hârtiei şi creionului a trecut; trăim acum în era computerelor, a autostrăzilor digitale şi a informaţiei distribuite în timp real.” A spus ministrul Mustea-Şerban.

Conform Raportului anual Cisco privind securitatea 2011, odată cu evoluţia tehnologiei şi cu creşterea masivă a numărului de dispozitive IT conectate la Intrenet, s-a înregistrat o creştere a vulnerabilităţilor posibile la nivelul reţelelor.

„În acest context, instituţiile şi organizaţiile publice şi private trebuie să fie conştiente de aceste ameninţări, să construiască şi să pună în aplicare împreună strategii eficiente de securitate”, a spus Cristian Popescu, Director General Cisco Romania.

Evenimentul a oferit informaţii şi a generat dezbateri asupra felului în care instituţiile şi organizaţiile din România îşi pot îmbunătăţi capabilităţile operaţionale şi tehnologice pentru a răspunde cerinţelor crescânde în materie de securitate IT.


Despre Cisco

Cisco, (NASDAQ: CSCO), liderul mondial în echipamente şi soluţii pentru reţele de comunicaţii, ce transformă modalităţile în care oamenii interacţionează, comunică şi colaborează. Informaţii despre Cisco pot fi găsite la http://www.cisco.com. Pentru ştiri, vă rugăm vizitaţi http://newsroom.cisco.com.

Cisco, sigla Cisco, Cisco Systems şi Cisco WebEx sunt mărci comerciale înregistrate sau mărci comerciale Cisco Systems, Inc. şi/sau ale societăţilor afiliate din SUA şi din alte câteva ţări. Toate celelalte mărci menţionate în acest document sunt proprietatea firmelor respective. Utilizarea termenului de partener nu implică o relaţie de parteneriat între Cisco şi oricare altă companie. Acest document face parte din Informaţiile Publice Cisco.