Noile inovații ale Cisco Adaptive Security Appliance (ASA), TrustSec și Identity Services Engine (ISE) permit companiilor să utilizeze mai multe aplicații, dispozitive și să răspundă nevoilor unei forțe de lucru globale în continuă evoluție

LinkedInGoogle+
Share:

București, 29 februarie 2012 – Pornind de la arhitectura de securitate consacrată Cisco SecureX, Cisco extinde Cisco Adaptive Security Appliance , platforma celui mai implementat firewall din industrie, cu noua soluție de Securitate Sensibilă la Context Cisco ASA CX. Aceasta soluție poziţionează platforma ASA mult deasupra actualelor firewall-uri de “generație următoare”, oferind o experienţă fără precedent în fața amenințărilor de securitate și aplicații customizabile pentru acces și control. Cisco ASA CX oferă administratorilor de sistem posibilitatea de a controla care utilizatori şi ce fel de terminale au acces la reţea, ce fel de acces şi către ce fel de resurse ale reţelei.

În plus, compania actualizează dispozitivele firewall din gama medie pentru a utiliza arhitectura Cisco SecureX pentru o abordare a securității sensibilă la context. Prin elementele adăugate la Cisco TrustSec și la soluția de administrare a politicilor, Cisco Identity Services Engine (ISE), Cisco stabilște noi valori de referință pentru industria de securitate.

Nevoile companiilor de astăzi au schimbat fața securității rețelei. Companiile trebuie să permită existența mai mult tipuri de utilizatori - de la angajați la contractori și uneori chiar și “colaboratori/competitori” - și să permită și un acces mai mare la aplicații, dispozitive și resurse. Dar aceste companii trebuie să se asigure că utilizatorii corespunzători primesc acces la anumite aplicații, date și funcționalități. Aceste cerințe au întrerupt modelele de securitate din trecut, ceea ce forțează departamentele de IT să aleagă între permiterea unei productivități mai mari sau a unei securități ridicate.

Ofertele de securitate ale Cisco schimbă această paradigmă din “sau” în “și”, permițând organizațiilor să se adapteze unei forțe de muncă mobile, în același timp ameliorând riscurile inerente pentru organizații “fără frontiere”. Folosind controale fine care combină sensibilitatea la context, administrarea identității, politici și informații despre pericole, Cisco livrează o combinație unică și puternică menită să ajute companiile să își accelereze operațiunile, livrând, în același timp, nivelurile corespunzătoare de securitate pentru toate dispozitivele din toate segmentele rețelei lor.

Detalii

 • Cisco ASA CX: Soluția sensibilă la context de generație următoare:
  • Extinde platforma ASA stabilind referința pentru industria de securitate deoarece are cea mai largă vizibilitate și cel mai fin control. Identifică mai mult de 1.000 de aplicații, precum Facebook, Google+, LinkedIn, Twitter și iTunes, pe care le divizează în 75.000 de micro aplicații. Împarte aceste micro-aplicații în categorii ușor de folosit astfel încât administratorii firewall-ului să poată permite cu ușurință acces la părți relevante ale aplicației (de exemplu, micro aplicațiile Facebook sunt categorisite în “afaceri”, “comunitate”, “educație”, “distracție”, “jocuri” și așa mai departe). Acest aspect oferă departamentului IT mai multă flexbilitate în oferirea de acces la un număr mai mare de aplicații fără a mai fi nevoie de interzicerea completă a accesului.
  • Se folosește de puterea arhitecturii Cisco SecureX - o arhitectură de securitate sensibilă la context și centrată pe rețea care este livrată pe segmentele de acces, margine, filială, centru de date și cloud ale unei întregi rețele și care este suportată de portofoliul de produse și servicii de securitate Cisco;
  • Spre deosebire de alte firewall-uri, doar ASA CX folosește SecureX pentru a obține informații end-to-end despre rețea, agregând informația de la rețelele locale folosind Cisco AnyConnect Secure Mobility precum și date aproape în timp real despre amenințări de la Cisco Security Intelligence Operation (Cisco SIO), o infrastructură avansată de securitate care oferă identificare, analiză și diminuare a amenințărilor pentru a oferi încontinuu cel mai ridicat nivel de securitate clienților Cisco;
  • Oferă administratorilor posibilitatea de a permite utilizarea în siguranță a dispozitivelor și aplicațiilor, în același timp crescând protecția și controlul. Administratorii pot vedea cu ușurință tipul de dispozitiv, precum și sistemul de operare al acestuia, locul și ipostaza curentă de securitate.
 • Cisco TrustSec și Cisco identity Services Engine: Cisco TrustSec 2.1 și ISE 1.1 oferă vizibilitate cuprinzătoare prin noi senzori care sunt integrați în infrastructură pentru a detecta și clasifica automat toate dispozitivele care se atașează de rețea. ISE 1.1 oferă de asemenea scanări în timp real direcționate către punctele finale, în funcție de politică, pentru a obține mai multe informații relevante pentru o clasificare corectă a dispozitivelor. Împreună, ele oferă cea mai scalabilă, de încredere și cuprinzătoare privire a unei infrastructuri corporative. În plus, TrustSec 2.1 lărgește suportul pentru tehnologia inovativă Cisco Security Group Access (SGA), care oferă controale fine stabilite prin politici atât pe infrastructuri cu fir cât și pe cele fără fir.
 • Dispozitivele de securitate Cisco ASA Seria 5500-X: Aceste dispozitive CISCO ASA noi, de generație următoare, includ ASA 5512-X, 5515-X, 5525-X, 5545-X și 5555-X, sunt optimizate pentru implementări conectate la Internet pentru companii mici, medii și mari. Folosindu-se de abordarea sensibilă la context a arhitecturii Cisco SecureX, ele livrează multiple servicii de securitate (fără să necesite module hardware adiționale), performanță multi-gigabit, opțiuni pentru interfață flexibilă și surse de alimentare redundante - totul într-o carcasă compactă care ocupă 1RU. Opțional, livrează securitate a rețelei cuprinzătoare și în profunzime prin servicii de securitate integrate bazate pe cloud sau pe software, susținute de informații despre pericole primite de la Cisco SIO.
 • Certificări de securitate: Cisco a actualizat și programul de certificări de securitate Cisco CCNA Security, Cisco CCNP Security și Cisco Security Specialists care includ pregătire ASA și oferă profesioniștilor pregătire și aptitudini specifice pentru bunele practici ale administratorilor de securitate a rețelei, inginerilor și experților, folosind cele mai noi echipament și dispozitive Cisco.

Citate relevante:

 • Călin Poenaru, Systems Engineer Manager, Cisco Systems România:

  “Tehnologia permite companiilor să fie mai flexibile în ceea ce priveşte dispozitivele pe care anajaţii le folosesc. Controalele de securitate nu intervin în accesul angajatului la reteaua companiei dar îl identifică, identifică locul de unde se contectează şi oferă acces la acele resurse care sunt predefinite pentru locaţia de unde acesta accesează reţeaua. Acest lucru se traduce prin eficientă şi operativitate la nivelul angajaţilor şi colaboratorilor. “


Resurse relevante:

Despre Cisco

Cisco, (NASDAQ: CSCO), liderul mondial în echipamente şi soluţii pentru reţele de comunicaţii, ce transformă modalităţile în care oamenii interacţionează, comunică şi colaborează. Informaţii despre Cisco pot fi găsite la http://www.cisco.com. Pentru ştiri, vă rugăm vizitaţi http://newsroom.cisco.com.

Cisco, sigla Cisco, Cisco Systems şi Cisco WebEx sunt mărci comerciale înregistrate sau mărci comerciale Cisco Systems, Inc. şi/sau ale societăţilor afiliate din SUA şi din alte câteva ţări. Toate celelalte mărci menţionate în acest document sunt proprietatea firmelor respective. Utilizarea termenului de partener nu implică o relaţie de parteneriat între Cisco şi oricare altă companie. Acest document face parte din Informaţiile Publice Cisco.