Noul punct de acces Cisco Aironet 3600 Series aduce premiere în industrie, îmbunătăţind experienţa wireless prin creşterea performanţei oricărui dispozitiv wireless cu până la 30%, pe o rază de acţiune extinsă

LinkedInGoogle+
Share:

Bucureşti, 8 februarie, 2012 – Aşteptările tot mai mari legate de funcţionarea rapidă a reţelei, accesul neîntrerupt la servicii cloud, conectivitatea constantă şi experienţe de înaltă calitate pe orice dispozitiv wireless, la care se adaugă numărul tot mai mare de dispozitive mobile exercită presiuni uriaşe asupra infrastructurilor de reţea wireless.

Pentru a face faţă acestor presiuni, Cisco introduce punctul de acces Cisco Aironet® 3600 Series (AP), oferind cea mai rapidă şi fiabilă reţea wireless şi cea mai bună experienţă wireless de pe piaţă în prezent. Fiind primul punct de acces 802.11n cu trei fluxuri spaţiale şi cu o a patra antenă (4x4:3) din industrie, Cisco Aironet 3600 Series AP este proiectat astfel încât să permită oamenilor să rămână conectaţi fără întreruperi de la orice dispozitiv wireless, chiar şi de la cele cu semnale wireless slabe, la o mai mare distanţă de punctul de acces şi cu o performanţă de 30% mai rapidă decât orice alt punct de acces.

Având în vedere previziunile Indicelui Cisco® Visual Networking conform cărora numărul dispozitivelor mobile la nivel global va depăşi 7,1 miliarde până în 2015, punctul de acces Cisco Aironet 3600 Series AP oferă clienţilor o modalitate prin care să aibă garanţia că infrastructurile lor de reţea wireless sunt capabile să facă faţă unei cereri în creştere.

Aspecte principale:

 • Funcţionare mai rapidă: Datorită funcţionării cu 30% mai rapide, punctul de acces Cisco Aironet 3600 Series 802.11n AP este conceput pentru a permite oamenilor să profite de serviciile pe bază de cloud, să ruleze desktop-uri virtuale cu un timp de latenţă mai redus sau să susţină apeluri video fără întreruperi, toate acestea ducând la o mai bună experienţă a utilizatorilor.
 • Viteză mai mare pe o distanţă mai lungă: Cea de-a patra antenă de pe punctul de acces Cisco Aironet 3600 Series AP permite o mai mare flexibilitate mobilă, astfel mai multe persoane se pot conecta wireless de pe mai multe dispozitive aflate la o distanţă mai mare de punctul de acces, păstrând în acelaşi timp o conexiune wireless rapidă şi fiabilă.
 • Experienţă de înaltă calitate cu orice dispozitiv client: Punctul de acces Cisco Aironet 3600 Series AP include noul ClientLink 2.0 care poate amplifica performanţa pentru 100% din dispozitivele client wireless conectate la punctul de acces, indiferent de puterea semnalului wireless al dispozitivului şi de categoria de flux spaţial.
  • ClientLink 2.0 poate îmbunătăţi performanţa pentru toate dispozitivele mobile în 802.11a/g şi acum 802.11n în unul, două şi trei fluxuri spaţiale – de la laptop-uri, smartphone-uri şi tablete de ultimă generaţie la dispozitive specifice industriei, dar şi dispozitive wireless mai vechi. Se adresează problemei legate de conectarea fiabilă a dispozitivelor mai lente cu semnale wireless mai slabe, cum ar fi tabletele.
 • Protecţia investiţiei cu design flexibil: Designul flexibil, modular al punctului de acces permite companiilor să îl personalizeze în funcţie de necesităţi prin adăugarea de module add-on care asigură funcţionalitate suplimentară. De asemenea, punctul de acces asigură şi o mai mare capacitate de susţinere a dispozitivelor suplimentare odată cu creşterea nevoilor şi bazei de utilizatori a companiilor.
 • Protecţia performanţei: Punctul de acces Cisco Aironet 3600 Series AP include tehnologie Cisco CleanAir™ care contribuie la protejarea performanţei, creşterea fiabilităţii şi asigurarea unor servicii excepţionale de depanare a spectrului de frecvenţă radio (FR), oferind astfel cea mai bună experienţă, extrem de sigură.
  • Cisco anunţă şi un nou modul de monitorizare FR opţional cu Cisco CleanAir. Noul modul poate asigura vizibilitate completă în întregul spectru Wi-Fi – toate cele 23 de canale, nu doar canalul care deserveşte traficul. Prin scanarea proactivă şi simultană a întregului spectru Wi-Fi în vederea depistării interferenţelor şi a ameninţărilor la adresa securităţii, modulul de monitorizare poate alege în mod inteligent şi automat cel mai bun canal pentru deservirea traficului, oferind utilizatorilor cea mai bună experienţă şi o performanţă rapidă, fiabilă.
 • Promovarea inovaţiei prin standarde cu asistenţă pentru 802.11r şi 802.11u: Cisco promovează în continuare spiritul de lider şi inovaţia în industrie şi este prima companie care susţine roaming-ul rapid pe baza standardelor IEEE 802.11r pe noul punct de acces Cisco Aironet 3600 Series AP. Roaming-ul rapid cu 802.11r poate permite clienţilor să se deplaseze între punctele de acces fără a întrerupe o sesiune, o cerinţă critică pentru multe aplicaţii. Cisco a condus acţiunea de transformare a managementului cheie centralizat Cisco (Cisco Centralized Key Management) în standardul 802.11r, iar acum preia din nou conducerea, fiind prima companie care susţine acest standard. În plus, Cisco este şi primul care susţine 802.11u pe punctul de acces Cisco Aironet 3600 Series AP, încurajând astfel experienţe mobile mai bogate şi mai simple datorită faptului că permite reţelei să comunice serviciile de reţea disponibile către dispozitivele mobile.
 • Simplificarea uşurinţei de administrare şi securităţii: Punctul de acces Cisco Aironet 3600 Series AP este suportat de Cisco Prime Network Control System (NCS) şi Cisco Identity Services Engine (ISE), creând o capacitate unică de soluţionare a problemei "Bring Your Own Device" ("Foloseşte propriul dispozitiv mobil"). Politica şi controlul de acces unificate din Cisco ISE şi administrarea convergentă cu cablu/wireless din Cisco Prime NCS, împreună cu infrastructura LAN wireless Cisco simplifică experienţa mobilă şi contribuie la securizarea acesteia.

Despre Cisco:

Cisco (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial în domeniul reţelelor care transformă modalitatea de conectare, comunicare şi colaborare dintre oameni. Informaţiile despre Cisco sunt disponibile la adresa http://www.cisco.com. Pentru ştiri în direct, vă rugăm să accesaţi http://newsroom.cisco.com.

Cisco şi sigla Cisco sunt mărci comerciale sau mărci înregistrate ale Cisco şi/sau companiilor afiliate din SUA şi alte ţări. Puteţi găsi o listă a mărcilor înregistrate ale Cisco la adresa www.cisco.com/go/trademarks. Mărcile înregistrate ale părţilor terţe menţionate sunt deţinute de proprietarii respectivi. Folosirea cuvântului partener nu presupune o relaţie de parteneriat între Cisco şi orice altă companie.