Avantajele economice evidente şi reducerea costurilor determină adoptarea rapidă de către clienţi în întreaga lume

LinkedInGoogle+
Share:

Bucureşti – 31 ianuarie 2012 – Cisco a anunţat că în doar doi ani şi câteva luni, noul său sistem Unified Computing System™, (Cisco UCS™) care integreaza functii de calcul, retele, administrare si virtualizare, a captat atentia administratorilor de centre de date si a directorilor de departamente informatice. Peste 10.000 de clienti la nivel mondial, dintre care 3.000 în Europa, au implementat UCS. Numerosi observatori din industria de profil si-au exprimat initial neîncrederea în succesul unei noi tehnologii de calcul pe o piata atât de competitiva, dar avantajele economice si cele privind costurile s-au dovedit a fi convingatoare pentru toate industriile si orice volum de lucru. De la prima livrare în luna iulie 2009, UCS a obtinut 53 recorduri mondiale de referinţă privind performanţa în industria de profil si a adunat 12 premii pentru inovaţie în domeniu.

Conform unui recent studiu privind serverele şi virtualizarea realizat de TheInfoPro,™ Cisco s-a clasat pe primul loc în calitate de furnizor de servere în ceea ce priveşte viziunea, inovaţia tehnică, performanţa produselor şi forţa de vânzări. Un procent de 33% dintre subiecţii studiului au desemnat Cisco drept „cel mai entuziast producător de servere,” surclasând astfel cu 8% furnizorul aflat pe locul al doilea.*

Indicele Cisco Cloud 2011 anticipează transformarea afacerilor datorită tehnologiei cloud: conform previziunilor, peste 50% din volumele de lucru din centrele de date se vor baza pe cloud până în 2014, iar traficul cloud la nivel global va creşte de peste 12 ori până în 2015, ajungând la 1,6 zetabytes pe an – echivalentul unui material video de înaltă calitate cu o durată de peste patru zile pentru fiecare om de pe pământ. Această creştere explozivă presupune folosirea capacităţilor avansate de centre de date oferite de UCS care permit livrarea din cloud a aplicaţiilor end-to-end.

Realizat de la zero cu o abordare tip „tabula rasa”, Cisco UCS este un sistem integrat proiectat să optimizeze funcţiile de calcul, reţelele, acces stocare, virtualizare şi administrare. UCS a valorificat cererea clară a pieţei pentru o nouă abordare a tehnicii de calcul, oferind organizaţiilor IT ocazia de a dezvolta noi modele de afaceri datorită arhitecturii sale integrate inovatoare. Clienţii pot să reducă timpul necesar implementării noilor aplicaţii, să îmbunătăţească agilitatea în afaceri şi să limiteze costurile. UCS este prima platformă structurală de calcul care îmbină într-un sistem integrat serverele cu arhitectură x86, standard în industrie, cu funcţii de reţele şi acces stocare. Cisco colaborează cu furnizori de infrastructură şi software de primă mărime în industrie, printre care BMC, CA, Citrix, EMC, Hitachi Data System, Microsoft, NetApp, Oracle, Red Hat, SAP, VMware pentru a oferi soluţii complete end-to-end pre-testate.

Clienţii Cisco UCS din întreaga lume beneficiază de avantaje economice

Monsanto

Monsanto, un important furnizor global de tehnologie agricolă care ajută fermierii să producă recolte mai mari folosind mai puţine resurse, a implementat iniţial UCS pentru a găzdui virtualizarea aplicaţiilor sale SAP cu VMware, lucru care le-a permis să înlocuiască cele 160 de servere fizice pentru aplicaţii cu doar 12 plăci UCS care găzduiesc 200 de maşini virtuale SAP. Proiectul Monsanto de reînnoire a centrului de date a extins şi mai mult prezenţa UCS astfel încât să poată suporta şi alte aplicaţii, cum ar fi Oracle şi Weblogic cu 80 de plăci UCS care suportă acum 1.600 de maşini virtuale şi intenţionează să se extindă în continuare. „Prin valorificarea capacităţilor structurale integrate ale UCS şi a profilurilor de servicii unice, am redus consumul cu 35 kilowaţi, am eliminat sute de cabluri LAN şi porturi SAN şi am creat un mediu de aplicaţii agil şi cu disponibilitate ridicată pentru a suporta virtualizarea şi în special mobilitatea maşinilor virtuale,” a declarat Todd Eyrick, director strategie şi armonizarea afaceri, Global Infrastructure, Monsanto. „Profilurile de servicii UCS care ne permit să atribuim caracteristici serviciilor fizice, dar şi virtuale cu ajutorul unui model de software sunt esenţiale în îndeplinirea obiectivului nostru de prezentare a unui model IaaS.”

Euronet Worldwide

Euronet Worldwide, lider în industria de profil şi furnizor de soluţii pentru tranzacţii financiare electronice extrem de sigure, a creat prima reţea de bancomate independente din Europa Centrală şi de Est. Euronet Worldwide procesează peste 50 miliarde USD în bancomate, plăţi cu carduri preplătite şi transferuri de fonduri pentru un număr de peste 115 instituţii financiare, 200 de operatori de telefonie mobilă, 320.000 magazine şi reprezentanţe, precum şi milioane de consumatori persoane fizice în 46 de ţări. Cu ajutorul S&T Consulting Ungaria, Euronet a implementat Cisco UCS împreună cu tehnologiile NetApp şi VMware într-o soluţie comună pentru centrul său de date central aflat în Ungaria care suportă procesarea tranzacţiilor pentru sucursalele Euronet din 26 de ţări din Europa Centrală şi de Est. „Aveam nevoie de o infrastructură cloud care să ne ajute să ne adaptăm rapid nevoilor companiilor în continuă schimbare şi să extindem capacitatea la cerere,” a declarat Suresh Nandihalli, Director Operaţiuni, Euronet EFT Europa. „Această soluţie perfect integrată ne permite să reducem costurile totale de deţinere, să creştem profitabilitatea şi să dispunem de o infrastructură mult mai agilă care să suporte aplicaţiile de afaceri şi să ne ajute să răspundem provocărilor şi activităţilor în afaceri.”

Universitatea Chineză din Hong Kong

Universitatea Chineză din Hong Kong, o universitate de top în Hong Kong şi Asia, şi-a centralizat şi virtualizat resursele de tehnologie informaţională prin implementarea arhitecturii Cisco Unified Data Center cu sistemul Cisco Unified Computing System şi switch-uri Nexus astfel încât să optimizeze administrarea centrului de date, să asigure mai rapid resursele de calcul şi să îmbunătăţească puterea de calcul pentru utilizatorii din mediul universitar, în special pentru cercetarea medicală şi ştiinţifică. „Utilizatorii noştri au mari aşteptări de la infrastructura centrului de date – îşi doresc o introducere mai rapidă şi mai flexibilă a datelor, dar şi costuri mai reduse,” a declarat Philip Leung, Director Servicii Informatice, Universitatea Chineză din Hong Kong. „Alegerea unei soluţii care poate integra toate componentele principale, inclusiv reţeaua, serverele, funcţia de stocare şi backup, este extrem de importantă. Principalele criterii în alegerea platformei Cisco de infrastructură pentru centrul de date au fost fiabilitatea, scalabilitatea, uşurinţa de automatizare şi integrarea compactă.”

AudienceView Ticketing

Cu cei 140 de clienţi care reprezintă peste 500 de locaţii în Europa, Asia, Australia şi America, AudienceView Ticketing este un furnizor global de soluţii de bilete pe oferite pe web fără aplicarea mărcii pentru cinematografe, arene, stadioane şi organizaţii artistice. AudienceView a implementat o soluţie la cheie compactă şi eficientă formată din Cisco UCS, stocare şi virtualizare EMC cu VMware vSphere Hypervisor pentru a suporta mediul său de calcul cloud. „Organizaţia noastră are ca principal obiectiv creşterea, iar acum avem o bază standard pentru completarea centrelor de date pe măsură ce creştem,” a declarat Gopi Balasingam, Vicepreşedinte Operaţiuni, AudienceView Ticketing. „UCS permite accelerarea considerabilă a timpului de apariţie pe piaţă – de regulă, alimentarea unui server dura o zi şi jumătate, iar acum se face în 60 de minute—această agilitate în afaceri se reflectă în economii uriaşe, având în vedere inaugurarea unor noi centre de date în regiunea Asia-Pacific. Am redus şi costurile de exploatare cu 25% deoarece UCS necesită mai puţine echipamente periferice.”

Centrul Medical al Universităţii Boston

„UCS oferă o soluţie puternică şi flexibilă pentru mediul nostru de cercetare - nu mai dedicăm câte un server unei anumite aplicaţii, în schimb putem folosi profilurile de servicii UCS pentru a schimba plăcile şi a suporta o nouă aplicaţie în doar câteva minute,” a declarat Dr. John Meyers, Director Tehnologie în cadrul Catedrei de Medicină a Centrului Medical al Universităţii Boston. „Am folosit UCS şi pentru a alimenta un protocol de transfer fişiere (FTP) foarte sigur astfel încât să putem partaja cantităţi enorme de date cu alte instituţii de cercetare, facilitând colaborarea în cercetarea medicală.”

Partener ISV Ecosystem pentru UCS

Furnizori de software independenţi dezvoltă pentru interfaţa deschisă de programare aplicaţii (API) Cisco UCS, peste 10.000 de aplicaţii fiind suportate în prezent. UCS este o platformă ideală pentru livrarea agilă, la cerere a resurselor informatice: UCS API permite software-ului de administrare cloud să reconfigureze rapid funcţiile de calcul, reţea şi acces stocare odată cu schimbarea nevoilor de afaceri.

UCS promovează centre de date ecologice şi eficienţa energetică

Directorii IT pot realiza centre de date cu o mai mare eficienţă energetică cu ajutorul sistemului Cisco Unified Computing System – foloseşte jumătate din componente şi necesită mai puţine cabluri şi energie/răcire decât serverele tradiţionale. Înlocuirea vechilor servere tradiţionale şi a infrastructurii de suport cu tehnică de calcul şi virtualizare unificată în centrele de date ar putea duce la economisirea a peste 30 miliarde de kilowaţi oră de energie pe an. Acesta este echivalentul producţiei de energie a 15 centrale electrice pe bază de cărbune din SUA şi a 35 milioane tone de CO2.

Arhitectura centrului de date Cisco

Arhitectura centrului de date Cisco este formată din Unified Computing, Unified Fabric si Unified Management. Această arhitectură integrată, Cisco Unified Data Center, asigură o introducere mai rapidă a noilor servicii, reduce costul total al deţinerii şi transformă modul în care sistemul informatic susţine obiectivele de afaceri, construind fundaţia următoarei generaţii de centre de date, fie că sunt bare-metal, extrem de virtualizate sau medii de calcul cloud.

*) Raportul privind performanţele furnizorilor din cadrul studiului privind serverele şi virtualizarea coordonat de TheInfoPro™, Wave 11 – 2H 2011, realizat pe baza interviurilor cu experţi informaticieni în domeniul serverelor din companii mari şi mijlocii în America de Nord.


RESURSE AFERENTE

Despre Cisco:

Cisco (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial în domeniul reţelelor care transformă modalitatea de conectare, comunicare şi colaborare dintre oameni. Informaţiile despre Cisco sunt disponibile la adresa http://www.cisco.com. Pentru ştiri în direct, vă rugăm să accesaţi http://newsroom.cisco.com.

Cisco şi sigla Cisco sunt mărci comerciale sau mărci înregistrate ale Cisco şi/sau companiilor afiliate din SUA şi alte ţări. Puteţi găsi o listă a mărcilor înregistrate ale Cisco la adresa www.cisco.com/go/trademarks. Mărcile înregistrate ale părţilor terţe menţionate sunt deţinute de proprietarii respectivi. Folosirea cuvântului partener nu presupune o relaţie de parteneriat între Cisco şi orice altă companie.