Lucia Rosculete si Liviu-Valentin Bleotu în excursie de studiu în Silicon Valley la invitatia Cisco

LinkedInGoogle+
Share:

Bucureşti, 12 ianuarie 2011 – Lucia Roşculete şi Liviu-Valentin Bleotu sunt studenţii români care au obţinut cel mai bun scor feminin, respectiv cel mai bun scor masculin la concursul internaţional NetRiders. Această performanţă le este recompensată de Cisco cu o excursie de studiu la birourile Cisco din San Jose în perioada 9 – 14 ianuarie. Prin intermediul unei sesiuni de TelePrezenţă cei doi şi-au împărtăşit cu jurnaliştii români experienţa unei săptămâni de studiu la Cisco.

Competiţie prestigioasă de reţele de internet, care a avut loc în data de 6 iulie în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (MEA), Rusia şi Comunitatea Statelor Independente (CSI) Cisco NetRiders şi-a premiat câştigătorii şi i-a invitat, într-o excursie de studiu, sponsorizată de Cisco, în Silicon Valley – inima inovaţiilor în tehnologie.

Lucia este studentă a Universităţii Politehnice din Bucureşti (UPB), în cadrul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, secţia Calculatoare şi instructor junior CCNA (Cisco Certified Network Associate) la Academia Cisco UPB. Posedă foarte bune abilităţi în diferite arii de programare a calculatoarelor, de la structuri de date, algoritmi şi programare orientată pe obiecte până la scripting şi programare funcţională. Ca pasiuni relevante pentru viitoarea sa carieră Lucia este interesată de sisteme de operare, reţele de calculatoare şi inteligenţă articifială.

Liviu este şi el absolvent al Universităţii Politehnice din Bucureşti, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi IT şi deţine certificare Cisco Certified Network Associate şi Cisco Certified Network Associate Security. A absolvit cu rezultate deosebite cursurile Cisco Linux Fundamentals şi Bazele sistemelor de operare UNIX/LINUX – server. Posedă cunoştinţe solide în diagnosticarea de reţea, configurare sisteme electronice de comunicare şi lucrul cu sistemele de operare Mac, Windows şi Linux.

Lucia şi Liviu au vizitat birourile Cisco din California, inclusiv laboratoarele în care a fost dezvoltat primul router Cisco, s-au întâlnit cu John Chambers, CEO-ul companiei, şi au luat parte la demonstraţii şi seminarii despre tehnologii avansate cum ar fi TelePresence şi Data Center.

Repere NetRiders:

  • NetRiders este un concurs de reţele desfăşurat la nivel mondial, creat de Cisco Networking Academy. În concurs se testează atât elemente teoretice din curricula CCNA® cât şi activităţi de simulare care utilizează Cisco Packet Tracer. Acest soft permite studenţilor să construiască, să configureze şi să depaneze reţele virtuale singuri sau în colaborare cu alţi studenţi şi este o unealtă de predare şi învăţare populară în academii.
  • Competiţia sprijină învăţarea şi se bazează pe competenţele pe care le dobândesc studenţii în cadrul pregătirii lor, în acelaşi timp cultivând ideea că participanţii sunt parte a unei singure comunităţi online, colaborând între ei într-o serie de activităţi comune, utilizând aceleaşi instrumente.
  • Concursul internaţional NetRiders a avut loc în data de 6 iulie 2011. Cei cinci câştigători din EMEA vor însoţi câştigătorii celorlaltor competiţii NetRiders de pe glob într-o excursie de studiu de o săptămână în California, în luna ianuarie 2012. La sediul Cisco din San Jose, ei se vor întâlni cu senori executivi, ingineri de sistem şi experţi din Cisco şi din alte organizaţii IT; de asemenea, vor experimenta stilul de viaţă din California făcând excursii în San Francisco şi Universitatea Stanford.
  • Identificarea talentelor de top rămâne o prioritate pentru Cisco Networking Academy, cercetările indică din nou apariţia de lacune în cadrul sectorului IT, care ar putea împiedica productivitatea şi competenţa pe tot globul.

Statistici Cisco Networking Academy la nivel global:

  • Probabil ca efect direct al relaxării limitelor confidenţialităţii, aproximativ unul din patru studenţi (24%) şi angajaţi (23%) sunt victime ale furtului de identitate înainte de vârsta de 30 de ani. Prin extinderea la un grup mai mare de persoane, doi din cinci studenţi au declarat că au prieteni sau membri ai familiei care au fost afectaţi de furtul de identitate. Următoarele rezultate oferă detalii privind frecvenţa furtului de identitate în rândul acestei generaţii.

Statistici Cisco Networking Academy în România:

  • Unul din trei (33%) studenţi la nivel global nu are probleme privind împărtăşirea informaţiilor personale on-line, consideră că limitele confidenţialităţii sunt tot mai relaxate sau nu se gândeşte la aspectul confidenţialităţii, oferind astfel o imagine a modului în care noua generaţie a forţei de muncă globale va aborda informaţiile on-line – probabil atât în viaţa profesională, cât şi în activităţile personale.

Despre Cisco:

Cisco, (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial în comunicaţiile Internet care transformă modul de conectare, de comunicare şi de colaborare interpersonală. Ştirile şi informaţiile Cisco sunt disponibile la adresa Web http://www.cisco.com. Pentru ştiri de ultimă oră, accesaţi pagina Web de la adresa http://newsroom.cisco.com. Echipamentele Cisco sunt distribuite în Europa de Cisco Systems International B.V. şi Cisco Limited, subsidiare deţinute în totalitate de Cisco Systems, Inc.

Cisco, sigla Cisco şi Cisco Systems sunt mărci comerciale înregistrate sau mărci comerciale ale Cisco Systems, Inc. şi/sau ale societăţilor afiliate din SUA şi din alte câteva ţări. Lista completă a mărcilor deţinute de Cisco este disponibilă la www.cisco.com/go/trademarks. Toate celelalte mărci menţionate în acest document sunt proprietatea firmelor respective. Utilizarea termenului de partener nu implică o relaţie de parteneriat între Cisco şi oricare altă companie.