Noua arhitectură de securitate permite capabilități sensibile la context în  Cisco ASA Firewall și adaugă telemetrie bazată pe  AnyConnect pentru Cisco Security Intelligence Operations


București - 30 martie 2011 - Cisco investește în continuare în inovații care răspund nevoilor de securitate în continuă schimbare ale afacerilor de astăzi, anunțând disponibilitatea noilor soluții de securitate sensibile la context în cadrul portofoliului său de soluții de securitate.

Noile organizații fără frontiere au schimbat dramatic concepția despre cum, când și unde muncesc oamenii, cauzând o redefinire a modului în care sunt construite și utilizate soluțiile de securitate.  Această schimbare este dictată de un val nou de mobilitate, virtualizare și tehnologii de tip cloud care îi confruntă pe responsabilii de securitate din IT cu o problemă multidimensională și îi obligă să regândească modul în care trebuie implementate și aplicate soluțiile de securitate.

Pentru a permite companiilor să își desfășoare activitatea fără frontiere, Cisco introduce o nouă arhitectură de securitate distribuită, care gestionează elemente cum ar fi firewall-uri, proxy-uri Web și senzori de prevenire a intruziunilor, prin politici lingvistice de nivel superior, sensibile la context, pentru a se adapta nevoilor afacerii. Aceste elemente de scanare de generație următoare sunt independente de infrastructura fizică și pot fi utilizate ca aparate, module și servicii de cloud. Mai potrivite pentru a aborda provocările de securitate actuale, ele sunt concepute pentru a ști exact cine este un utilizator, ce rol joacă acesta în organizație și dacă acelui utilizator ar trebui să i se permită accesul.

Detaliile anunțului

 • Arhitectura Cisco® SecureX: Această arhitectură de generație următoare cuprinde:
  • Elemente de securitate sensibile la context, independente de infrastructura fizică și care pot fi implementate într-un mod distribuit.
  • Politici lingvistice sensibile la context care vă ajută să gestionați elementele sensibile la context.
  • Cisco AnyConnect, care leagă orice dispozitiv, oricând, de oriunde, în structura  de securitate.
  • Platforme virtuale și de cloud care se atașează la capabilitățile de switching ale centrului de date virtual Cisco.
  • Cisco Security Intelligence Operations, un serviciu bazat pe cloud care oferă informații despre amenințări și contextul global.
  • Interfețe de programare a aplicațiilor cuprinzătoare, extensibile, care permit sistemelor de management proprii Cisco și partenerilor să se conecteze și să completeze ecosistemul de securitate.
 • Noile capabilități sensibile la context pentru Cisco Adaptive Security Appliance (ASA): ASA va fi primul dispozitiv care va oferi firewall complet sensibil la context și aplicarea politicilor. Prin combinarea contextului local folosind Cisco TrustSec, cu contextul global de la Cisco Security Intelligence Operations, și capabilitățile mobile de la Cisco AnyConnect,  ASA de la Cisco permite companiilor să obțină vizibilitate în infrastructura rețelei, să ofere o securitate mai bună și să creeze politici simplificate care să corespundă regulilor afacerii. Utilizatori, aplicații, date, dispozitive, posturi, amenințări, destinații, surse și locații sunt unele dintre componentele contextului pe care îl va livra Cisco ASA. Toate acestea vor permite clienților să extindă infrastructura existentă de firewall pentru a fi în concordanță cu nevoile dinamice ale afacerii și ale angajaților.
 • Telemetria Cisco AnyConnect Client pentru Cisco Security Intelligence Operations: AnyConnect 3.0 adaugă în timp real telemetria amenințărilor la client informațiilor provenite de la Cisco Security Intelligence Operations, pentru a crește, astfel, o amprentă existentă de la mai mult de 700.000 de dispozitive de securitate pentru rețea și conținut. Datele telemetrice provenite de la serviciile de securitate existente de la Cisco pentru email, web, prevenirea intruziunii, firewall și servicii de securitate pentru cloud, fac posibilă înțelegerea contextului global și obținerea de informații despre amenințări, asigurând rapid o protecție concentrată împotriva unei game complete de malware. Cu mai mult de 150 de milioane de clienți  AnyConnect și VPN, acest lucru reprezintă un pas uriaș înainte pe care îl poate oferi Cisco Security Intelligence Operations în vizibilitatea și contracararea amenințărilor informatice.
 • Alte puncte cheie ale  AnyConnect 3.0: Cisco AnyConnect 3.0 suportă acum servicii de securitate Web livrate prin intermediul  Cisco IronPort™ Web Security Appliances și Cisco ScanSafe, lider în industria de servicii de securitate pentru cloud. Clienții Cisco pot permite acum aplicarea de securitate mobilă hibridă astfel încât cele mai bune premise și locații de cloud pot fi folosite pentru aplicarea politicilor de securitate ale companiei.