Cisco scalează structurile de centre de date la peste 12.000 de porturi de server 10GE – de două ori mai mult decât oferta actuală din industrie, la jumătate din costuri; Cisco firewall ridică ștacheta în securitatea virtuală

București, 26 octombrie 2011 – Odată cu creșterea exponențială a volumului de trafic pe internet (se preconizează un trafic lunar de 56 exabytes pe internet în anul 2013, respectiv echivalentul a aproximativ 12,8 miliarde de filme online), centrele de date care stochează și păstrează în siguranță aplicații și date trebuie să aibă capacitate de scalare, oferind în același timp și o securitate ridicată.  Cisco a anunțat recent completări revoluționare în portofoliul său de rețele pentru centrele de date, care răspund acestor nevoi și asigură o flexibilitate arhitecturală nemaiîntâlnită și scalare pentru medii fizice, virtuale sau cloud computing.
Noile produse switching Cisco® introduse astăzi extind portofoliul Unified Fabric, format din switch-uri de centre de date Nexus® și switch-uri de stocare MDS care permit conectarea cu ușurință a rețelelor de servere, centrelor de stocare a datelor și rețelelor corporative în interiorul centrelor de date și cloud. Cisco a dezvăluit capacități de a doua generație pentru seria Nexus®7000 și asistență Cisco FabricPath pentru switch-ul Nexus®5500; împreună, asigură o scalabilitate a structurii centrelor de date de nivel superior în industrie, suportând peste 12.000 de porturi de server 10GE: de două ori mai mult față de oferta actuală de pe piață, la jumătate din costuri.
Cisco a adăugat și noi switch-uri cu o latență mai mică de o microsecundă la seria de switch-uri Nexus 3000 cu latență ultra-scăzută și a introdus o versiune virtualizată a instrumentului de securitate foarte popular ASA pentru a livra securitate consecventă în mediile virtualizate și cloud.
Anunțurile făcute acum duc și mai departe abordarea Cisco bazată pe structură în ceea ce privește furnizarea unor soluții unice care să răspundă diverselor cerințe ale centrelor de date, de la medii ne-virtualizate din „bare metal” la centre de date extrem de virtualizate, arhitecturi bazate pe cloud, Web 2.0 și medii „Big Data" care gestionează seturi imense de date.

PRINCIPALELE NOUTĂȚI

 • Capacități de a doua generație pentru seria de switch-uri Cisco Nexus 7000. Multe aplicații actuale au nevoie de centre de date pentru a scala de la câteva sute la câteva mii de noduri de server, respectând în același timp și cererile unice ale noilor modele informatice, cum ar fi Cloud Computing, creșterea traficului video, proliferarea dispozitivelor și așteptările ridicate ale utilizatorilor mai conectați și mai mobili. Această platformă de switching de nouă generație reprezintă baza pentru centre de date tradiționale, înalt virtualizate și cloud.

Noul modul Fabric 2 și noul card de linie din seria L2/L3 10GbE F2 de mare densitate pentru seria Nexus 7000 oferă cea mai înaltă performanță din industrie (768 porturi pentru Line Rate L2/L3 10GbE într-un singur șasiu din seria Nexus 7000) și necesar energetic redus pentru fiecare port (sub 10W la un port 10GE.) Împreună cu asistența integrată FabricPath și Fabric Extender (FEX), arhitectura cu structură Cisco oferă o posibilitate de scalare nemaiîntâlnită și simplitate operațională.

 • Cea de-a doua generație Nexus 7000 are capacitatea de:
  • Streaming simultan pentru 4,5 milioane de filme Netflix (cu o medie de aproximativ 3,5 GB pentru un film Netflix)
  • Descărcare în 114 secunde a celor 250 de milioane de fotografii care sunt afișate pe Facebook în fiecare zi (cu o medie de aproximativ 1MB pentru o fotografie.)
  • „Tweet” în 3,6 secunde pentru fiecare dintre milioanele de comentarii tweet care generează un trafic de aproximativ 8TB pe Twitter pe parcursul unei zile obișnuite.
 • Extinderea Cisco FabricPath la Cisco Nexus 5500. Nexus 5500 oferă o densitate 10GbE de cel mai înalt nivel în industrie la o dimensiune standard top-of-rack și va suporta FabricPath, o inovație NX-OS. FabricPath asigură scalabilitate la nivel de sisteme și oferă soluții problemelor care apar în centrele de date și cloud computing datorită cerințelor de virtualizare sofisticate, nevoilor dinamice ale mobilității volumului de lucru și mediilor de aplicații aglomerate întâlnite în sisteme de calcul foarte performante. FabricPath aduce stabilitate și scalabilitate în routing pentru rețelele Layer 2, cu centre de date scalabile, rezistente și performante.
 • Prin adăugarea capacităților adaptorului FEX și VM-FEX (pe baza viitorului standard IEEE 802.1BR), seria Nexus 5500 poate suporta acum mii de aparate virtuale cu un singur punct de management, oferind consecvență în domenii fizice și virtuale. Astfel, avantajele managementului simplificat și ale scalabilității tehnologiei Nexus 2000 Fabric Extender se regăsesc și la cardurile de interfață de rețea (NIC) și la aparatele virtuale.
 • Scalarea structurii centrelor de date: Împreună, Nexus 7000 și Nexus 5500 de a doua generație oferă cea mai mare scalabilitate din industrie pentru structura centrelor de date, suportând structuri de peste 12.000 porturi de server 10GbE: de două ori mai mult decât oferta actuală de pe piață, la mai puțin de jumătate din costuri. Clienții Cisco pot construi acum cele mai scalabile, simple și rezonabile structuri de centre de date 1/10GE din industrie.
 • Prezentarea Cisco Nexus 7009. Proiectat pentru a răspunde nevoilor mediilor de centre de date cele importante pentru misiuni și aplicații core de campus, Nexus 7009, are o dimensiune standard compactă (14RU) și înaltă disponibilitate și suport pentru virtualizare. Nexus 7009 oferă protecția investițiilor prin asistență pentru toate modulele Nexus 7000 I/O expediate în prezent, supervizor și alimentare cu energie cu același sistem de operare de nivel superior în industrie, folosit în centrele de date ale Cisco.>
 • Latență ultra-scăzută cu switch-urile Cisco din seria Nexus 3000. Proiectate pentru aplicații de tranzacționare la frecvență ridicată (High Frequency Trading), calculatoare foarte performante (High Performance Computing), 'Big Data' și Web 2.0, două noi switch-uri Cisco din seria Nexus 3000 oferă cea mai scăzută latență sub o microsecundă din industrie și Ethernet de 40 Gigabit de mare densitate (16 port 10G/40G) și opțiuni de cupru (48 port 100Mb/1GbE) pentru aplicații L2/L3.
 • Securitate pentru medii virtualizate. Cisco și-a extins și portofoliul de securitate prin adăugarea unui firewall virtual pentru asigurarea unor medii multi-tenant și cloud mai sigure. Aplicația de securitate adaptabilă Cisco Adaptive Security Appliance (ASA) – cel mai răspândit firewall din industrie, cu peste un milion de instalări– va fi disponibilă într-o dimensiune standard virtuală: noul firewall cloud Cisco ASA 1000V, care se integrează cu switch-ul de software Nexus 1000V. Completând Virtual Security Gateway (VSG) de la Cisco, ASA 1000V extinde capacitățile de firewall pentru a oferi securitate consecventă infrastructurilor fizice, virtuale și cloud.
 • ASA oferă cele mai bune capacități de firewall disponibile, protecție completă împotriva amenințărilor în timp real, acces la distanță eficient, permanent și extrem de sigur și securitate completă a rețelei pentru rețele de toate dimensiunile. Firewall-ul ASA 1000V de la Cisco vine în completarea capacităților de securitate pe bază de zone ale Cisco Virtual Security Gateway (VSG) și oferă securitate înaltă pentru multi-tenant, funcționalitate implicită de gateway și protecție împotriva atacurilor pe bază de rețea. Managementul dinamic, determinat de politici, multi-tenant este asigurat prin Centrul de Management al Rețelei Virtuale de la Cisco (Cisco Virtual Network Management Center – VNMC), adică o soluție de management centralizat atât pentru firewall Cisco ASA 1000V, cât și pentru Cisco Virtual Security Gateway.

Alte îmbunătățiri ale portofoliului de rețea al Cisco

 • Cu o mai bună capacitate de buffering, Nexus 2248TP-E este proiectat să suporte streaming video și audio, trafic exploziv și medii Big Data.
 • Catalyst 6500 aduce VPLS (A-VPLS) avansate pentru a activa Layer 2 Data Center Interconnect cu redundanță îmbunătățită, echilibrare a volumului de încărcare, depanare și provizionare mai ușoară.
 • Asistența pentru versiunea 6 de Internet Protocol (IPv6) este disponibilă acum în întregul portofoliu Cisco Application Control Engine (ACE), activată prin noua versiune de software 5.1. IPv6 permite prezența mai multor dispozitive și utilizatori pe internet, precum și o flexibilitate suplimentară de alocare a adreselor și eficiență în direcționarea traficului.

Noi servicii Cisco

 • Cisco Network Operation Automation Service ajută clienții să automatizeze sarcinile de management al rețelei și să integreze cele mai bune practici Cisco în mediul clientului pentru obținerea unei infrastructuri unificate a structurii, mai inteligent și mai ușor de gestionat. Automatizarea sarcinilor cum ar fi provizionarea, gestionarea incidentelor și gestionarea schimbărilor reduce costurile de asistență pentru instalare, întreținere și infrastructură de rețea, minimizează eroarea umană și permite resurselor IT să se concentreze pe activități mai strategice.
 • Cisco Unified Fabric Optimization Service asigură evaluări și proiectarea arhitecturii, continuării activității și securității, precum și software și asistență în caz de schimbare în vederea asigurării unei structuri mai eficiente a centrelor de date. Clienții pot optimiza mediul și operațiunile existente profitând de caracteristicile Unified Fabric și Unified Network Services pentru a îmbunătăți securitatea, eficiența și disponibilitatea.