București, 26 septembrie 2011 – Cisco anunță implementarea unei soluții de call  center în cadrul proiectului „Primăria Brașov la un click distanță!”, co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Elementele cheie ale proiectului includ dezvoltarea unui portal web (www.brasovcity.ro) accesibil permanent pentru servicii electronice, precum și posibilitatea de a efectua tranzacții electronice, inclusiv plata online a taxelor și impozitelor locale. Proiectul constă din implementarea unei soluții integrate de servicii electronice, fiecare dintre componentele proiectului (portalul web, call center, plăți online) fiind interconectată la sistemul intern prin fluxuri specifice, pe baza unei rețele IP unice. Aceste noi servicii electronice sunt disponibile pentru cetățeni din 3 august 2011.

Din punct de vedere al instituției, beneficiile includ creșterea transparenței, reducerea costurilor de furnizare a informațiilor și serviciilor și creșterea eficienței prin timpul mai scurt de procesare a cererilor, reducerea aglomerației de la ghișee, reducerea numărului de erori și de plângeri.

Contribuția Cisco la acest proiect, reprezentată de soluția Cisco Unified Contact Center Express, bazată pe rețeaua IP,  este un sistem de call center care oferă o îmbunătățire a interacțiunii cetățenilor  cu administrația locală. Centrul de contact poate răspunde automat la 20 de apeluri și poate gestiona până la 60 de apeluri simultane 24 de ore din 24, apeluri ce pot fi direcționate către diverse departamente din cadrul instituției, în funcție de necesități. Această soluție bazată pe IP facilitează oferirea către cetățeni pe multiple canale a informațiilor în timp real, prin interogarea bazelor de date ale Primăriei (situația fiscală, stadiul documentelor depuse la Primărie). De asemenea,  operatorii call center din cadrul Primăriei oferă informații și consiliază cetățenii la numărul de telefon 0268-405000, în legătură cu: programul de lucru al Primăriei, al instituțiilor publice din subordinea Consiliului Local Brașov, taxele și impozitele locale, actele necesare pentru obținerea diverselor documente administrative, calendarul evenimentelor locale, stadiul petițiilor și al sesizărilor depuse, etc.

„Am solicitat o soluție profesională, stabilă, cu experiență în domeniul comunicațiilor, cu referințe naționale și internaționale. Acestui profil de calitate și standarde tehnice i-a corespuns soluția de comunicații oferită de Cisco.” a declarat Gabriela Vlad, Sef Serviciu IT in cadrul Primariei Municipiului Brasov.

Soluția a fost dezvoltată și implementată de Industrial Software, partener Cisco Select Certified.

„Trecând împreună cu reprezentanții Primăriei prin toate etapele: de analiză, proiectare, dezvoltare, implementare, instruire, tranziție în producție și producție am dezvoltat o relație de parteneriat care a avut un scop comun: dezvoltarea un proiect bun care să poată sta la bazele unor practici de succes în administrația publică din România.”, a declarat  Ramona Fălăma, Manager Proiect.

„Soluțiile Cisco de comunicare unificată, din care face parte și Cisco Unified Contact Center Express, aduc beneficii atât instituțiilor publice cât și cetățenilor, prin sporirea eficienței funcționarilor și prin creșterea calității serviciilor oferite beneficiarilor”, a spus Paul Oncescu, Regional Sales Manager Public Sector Cisco România. Soluția implementată la Primăria Brașov demonstrează încă o dată forța rețelelor de comunicații convergente bazate pe IP, care contribuie atât la creșterea productivității cât și la scăderea costurilor”.

Numărul de apeluri telefonice prin care se solicita transferul către un departament din primărie a scăzut în ultima lună. Această scădere nu reprezintă reducerea numărului de solicitări de la cetățeni ci demonstrează faptul că cetățenii au început să comunice cu sistemul și să obțină singuri informațiile de care au nevoie.