București, 24 octombrie - Cisco și Citrix Systems anunță intrarea într-o alianță strategică pentru a dezvolta și a livra soluții care să ajute clienții să simplifice și să accelereze implementările la scară largă a virtualizării desktop. Prin această alianță, Cisco și Citrix vor simplifica implementarea desktopurilor și aplicațiilor virtuale de înaltă definiție și vor îmbunătăți experiențele utilizatorilor finali pe o rețea Cisco® securizată prin Citrix HDX™. Companiile vor continua să-și îmbunătățească și să-și dezvolte soluțiile pentru centru de date și cloud, pentru a ajuta la accelerarea implementărilor de servicii cloud.

Pe măsură ce industria face tranziția de la era PC la era cloud, când forța de muncă mobilă are nevoie să acceseze aplicații multimedia de pe orice dispozitiv, oriunde, oricând, companiile încep să adopte virtualizarea desktop pentru a le oferi beneficiile securității, flexibilității și economiilor de costuri prin livrarea aplicațiilor și desktopurilor ca servicii centralizate. Soluții inovatoare precum Cisco Virtualization Experience Infrastructure (VXI) cu Citrix XenDesktop cuprind virtualizare desktop, rețelistică, centru de date, multimedia și dispozitive finale pentru a-i sprijini pe clienți în această tranziție.

Livrarea serviciilor de desktop virtual oriunde, oricând și pe orice dispozitiv
Combinând experiența de vârf a Cisco în rețelistică, centru de date, dispozitive finale și colaborare, cu experiența de vârf a Citrix în virtualizare și în livrarea desktopurilor, aplicațiilor și datelor, această alianță are ca scop livrarea soluțiilor care ajută companiile să implementeze cu ușurință și eficient din punct de vedere al costurilor desktopuri virtuale către milioane de PC-uri, Mac-uri, tablete, telefoane inteligente și thin clients (ex: calculatoare din biblioteci). Această alianță va livra și soluții pentru centrele de date care facilitează organizațiilor implementarea infrastructurii necesare pentru livrarea IT-ului ca serviciu pe rețele și geografii multiple. Cisco și Citrix sunt dedicate colaborării și explorării integrării inovatoare a noilor tehnologii în zone cheie precum:

  • Îmbunătățirea produselor de rețelistică Cisco prin adăugarea de suport complet pentru Tehnologia Citrix HDX: Companiile sunt dedicate să suporte tehnologia Citrix HDX în soluții de rețea Cisco lidere în industrie pentru a livra o experiență de înaltă definiție utilizatorilor soluțiilor Citrix XenDesktop și XenApp™.

    Ca prim rezultat al acestei alianțe strategice, Cisco va livra o nouă ediție a Cisco Wide Area Application Services™ (WAAS) otpimizată pentru Citrix XenDesktop și tehnologie Citrix HDX în al patrulea trimestru al acestui an. Anunțat ca parte a următoarei faze a Cisco VXI, o soluție deschisă, validată pentru spațiu de lucru virtual, WAAS susține creșterea performanței desktopurilor și aplicațiilor virtuale pe infrastructura de rețea Cisco.
  • Suport multimedia sporit pentru dispozitive: Cisco și Citrix vor colabora să livreze o experiență de utilizare a aplicațiilor și desktopurilor virtuale optimizată pentru dispozitivele finale Cisco. Aceasta va include colaborare între dispozitive finale de colaborare Cisco de voce, video și dispozitive finale de colaborare precum Cisco Virtual Experience Clients (VXC) și tableta Cisco Cius™ - cu capabilitățile de desktop și aplicații virtuale ale Citrix XenDesktop, și clientul software universal Citrix Receiver™.

 

  • Accelerarea inovației în centrul de date prin Cisco UCS, Citrix XenDesktop și Citrix XenServer: De-a lungul anului trecut, Cisco și Citrix au transformat desktopul virtual pentru clienți. Prin Cisco Unified Computing System™ (Cisco UCS™) cu memorie extinsă și Unified Fabric Cisco și soluțiile de desktop virtual Citrix, companiile vor livra cea mai mare densitate de desktopuri virtuale din industrie și cea mai bună performanță disponibilă pe piață astăzi. Construind pe fundația acestui succes, companiile vor continua să extindă colaborarea pentru a crea noi îmbunătățiri și optimizări pentru Cisco UCS și XenDesktop și Citrix XenServer®.

Investiție comună de adresare a pieței
În plus, cele două companii vor investi în activități comune de adresare a pieței care se vor concentra pe creșterea cererii primare de produse și servicii în zone de piață cu creștere mare precum piețele de virtualizare dekstop și de cloud.

În timpul Citrix Synergy din Barcelona care va avea loc între 25-27 octombrie, Cisco va prezenta primele concretizări ale acestei alianțe strategice și alte soluții VXI la standul Cisco #204.

Succesul comun al clienților extinde colaborarea
Succesele timpurii ale colaborării companiilor în jurul virtualizării desktop sunt evidente la Spitalul de Copii din Seattle și la Universitatea din Tennessee la Knoxville.

  • Universitatea din Tennessee la Knoxville a selectat Citrix XenDesktop rulând pe infrastructură Cisco pentru a oferi acces gratuit și nelimitat la desktopuri, aplicații, resurse și fișiere personale pentru mai mult de 27000 de studenți. (anunț)
  • Pentru a oferi o experiență mai rapidă, mai mobilă și complet transparentă pentru specialiștii săi, Spitalul de Copii din Seattle a selectat de curând desktopuri virtuale găzduite prin Citrix XenDesktop și Cisco Unified Computing System. Astăzi, aproape 5500 de stații de lucru au fost tranziționate în întreg spitalul. (studiul de caz)

Legături:

Urmăriți-ne online