Centrul de date transportabil folosește avantajele rețelei inteligente pentru a furniza eficiență, scalabilitate și agilitate crescute și pentru a răspunde nevoilor companiilor și guvernelor


București, 24 mai 2011 - Cisco a prezentat Centrul de Date Cisco® în Container (containerizat), pentru a răspunde nevoilor de calcul și rețea în evoluție ale organizațiilor din domeniile public și privat. Proiectat și construit în Statele Unite ale Americii, centrul de date Cisco în container este o soluție de centru de date modulară într-un container ISO climatizat, care oferă o arhitectură deschisă și o platformă transportabilă, cuplate cu o platformă unică de administrare pentru implementări de centre de date eficiente din punctul de vedere al costurilor. Proiectat să răspundă nevoilor unice ale organizațiilor guvernamentale și comerciale, pentru desfășurare mobilă rapidă, recuperare în caz de dezastru, suport în zone aflate la distanță și o mai bună utilizare a costurilor, centrul de date Cisco în container oferă o continuitate eficientă a operațiunilor, eficiență energetică crescută, densitate crescută și risc redus.

Conform unui raport recent al Pike Research, investițiile în centre de date eficiente din punct de vedere energetic vor ajunge, până în 2015, la 28% din piața de infrastructură pentru centre de date, care este evaluată la 150 de miliarde de dolari. Proiectat să folosească energia eficient, pentru a răspunde nevoilor de răcire, centrul de date Cisco în container extinde capabilitățile centrelor de date tradiționale, incluzând o platformă mai eficientă energetic, ce scade cheltuielile de operare și micșorează impactul asupra mediului.

Cisco s-a alăturat altor companii de vârf din industria de profil, pentru a livra o soluție complet modulară pentru centre de date. Cisco lucrează cu parteneri precum VMware, EMC și NetApp pentru a livra cloud computing, stocare, virtualizare și capabilități Cisco pentru centre de date bazate pe Cisco Unified Computing System™. Partenerii integratori de sistem precum Johnson Controls, Inc., împreună cu partenerii Cisco, livrează echipamente Cisco și servicii de integrare care permit implementarea soluțiilor modulare de centre de date.

Detalii:

  • Centrul de date Cisco în container se folosește de cadrul Cisco Data Center Business Advantage, care include Cisco Unified Computing, Unified Fabric și Unified Network Services pentru a optimiza flexibilitatea, agilitatea și ușurința de utilizare. Cisco Data Center Business Advantage transformă centrul de date de astăzi din silozuri separate (servere, stocare, rețele, servicii de switching Layer 4-7, securitate, etc) într-o infrastructură integrată, cu un set de resurse partajate și un mod de administrare consolidat.
  • Un element cheie al centrului de date Cisco containerizat este sistemul de administrare Cisco Data Center Operations 260, care oferă informații cuprinzătoare pentru planificarea capacității și pentru suport, monitorizare în timp real, raportare istorică și tendințe, și informații legate de spațiu și de mediu. Cisco Data Center Operations 360 se poate extinde cu opțiuni de monitorizare și configurare ce pot fi definite de utilizator.
  • Spre deosebire de multe alte centre de date în container, soluția Cisco nu se bazează pe platforme IT proprietare. Cu platforma sa deschisă, centrul de date Cisco în container poate fi integrat de organizații cu ușurință în mediile lor existente.
  • Livrând implementări mai eficiente din punctul de vedere al costurilor, centrul de date Cisco în container are nevoie de 12 săptămâni pentru implementare din momentul în care clientul recunoaște nevoia și până când este testat, transportat și funcțional, și este suficient de flexibil să fie instalat în medii dificile în aer liber sau în interior.
  • Platforma de eficiență energetică a centrului de date Cisco în container poate să ofere o eficiență a energiei utilizate (PUE-Power Usage Effectiveness) de 1.25 sau mai puțin, substanțial mai scăzută decât a altor soluții de centre de date (de 1.6 sau 3.0).
  • Cisco oferă suport pre-vânzare clienților, pentru a răspunde nevoilor acestora și pentru a construi o soluție personalizată. De asemenea, sunt disponibile servicii complete pentru administrarea proiectului, precum și o comunitate de parteneri care au calificările pentru a oferi suport pentru un centru de date și pentru integrarea cu echipament Cisco sau de la furnizori terți.