Produse noi care stabilesc un nou standard pentru viteză, acoperire, simplitatea utilizării aduc şi un nou format atrăgător, inspirat din design-ul scandinav

Bucureşti, 23 noiembrie 2011 – Cisco îşi completează tradiţia de lider în reţelele personale prin remodelarea completă a familiei de rutere wireless Linksys® Seria E, lansarea amplificatorului de semnal Linksys Wireless-N Range Extender şi a familiei Linksys Seria X.

Odată cu creşterea explozivă a consumului de conţinut video pe Internet şi creşterea constantă a vânzărilor de produse cu funcţionalitate wireless cum ar fi smartphone-uri, tablete şi console de jocuri, consumatorii îşi doresc o performanţă din ce în ce mai mare, fiabilitate şi simplificare a configurării reţelelor wireless proprii. Noile produse stabilesc un nou standard de viteză, rază de acţiune şi simplitatea utilizării şi oferă cel mai recent format industrial care îmbină aspectul atrăgător cu funcţionalitatea avansată − aducând recent prestigiosul premiu red dot product design 2011 modelului Linksys E4200 pentru formă, inovaţie şi calitate.

Noua gamă de cinci rutere oferă capacitatea necesară celor care se conectează acum. Cu viteze de până la 450Mbps*, funcţiile cheie includ configurare de flux spaţial 3x3 pentru o mai bună acoperire, amplificatoare de putere externe pentru menţinerea unui semnalului bun pe o distanţă mai mare şi reducerea punctelor moarte, precum şi tehnologie USB virtuală pentru conectarea la reţea a imprimantelor, dispozitivelor de stocare şi a altor dispozitive USB. O altă noutate la modelele selectate din Seria E este şi suportul nativ IPv6 şi 6rd.
În acelaşi timp Cisco lansează şi amplificatorul de semnal Linksys Wireless-N Range Extender pentru consumatorii care au un semnal mai slab sau aşa-numitele „puncte moarte” în casă. Amplificatorul este proiectat pentru preluarea un semnal wireless existent şi repetarea acestuia în interiorul casei astfel încât să „amplifice” semnalul. Linksys Range Extender are şi rol de punte de legătură wireless – conectând o imprimată cablată, un televizor cu funcţie de Internet sau o consolă de jocuri la reţeaua wireless prin portul său Ethernet integrat.
Seria X reprezintă o gamă de echipamente hibrid pentru segmentul consumer care permite construirea unei reţele de mare viteză atât în condiţiile unei conexiuni pe cablu cât şi DSL.

„Cu peste 70 milioane de rutere vândute, Linksys valorifică un deceniu de autoritate în domeniu şi inovaţie creând produse care au câştigat încrederea consumatorilor prin cea mai bună rază de acţiune şi performanţă wireless,” a declarat Jens Hofmeister, director management produse Cisco. „Noile rutere din Seria E oferă o gamă de soluţii pentru nevoile consumatorilor actuali de reţele personale şi sunt ideale pentru experienţe media premium.”
Conform grupului de studii în domeniu IDC , numai 16% din reţelele wireless personale din Europa Occidentală foloseau tehnologie Wireless-N în 2010. Previziunile pentru următorii cinci ani indică aproape dublarea adoptării tehnologiei Wireless-N odată cu creşterea numărului de dispozitive de conectare wireless, cum ar fi tablete, smartphone-uri şi televizoare cu funcţie de Internet care necesită cele mai recente tehnologii wireless pentru o performanţă optimă.

Toate ruterele Linksys Seria E dispun de software Cisco Connect™ care permite utilizatorilor să îşi configureze reţeaua în câţiva paşi simpli şi să personalizeze setările wireless în funcţie de preferinţele proprii. După configurare, utilizatorii pot folosi Cisco Connect pentru:

  • adăugarea unor dispozitive suplimentare la reţea;
  • configurarea funcţiilor de control parental;
  • asigurarea accesului la Internet pentru vizitatori cu ajutorul unei reţele separate de vizitatori;
  • verificarea vitezei conexiunii în bandă largă cu contorul de viteză în bandă largă (Broadband Speed Meter);
  • verificarea versiunilor actualizate automate de firmware şi software.

Ruterele Wireless-N Linksys Seria E

Model

Linksys E1200

Ruter Wireless-N

Linksys E1500

Ruter Wireless-N cu SpeedBoost

Linksys E2500

Ruter Wireless-N avansat în bandă dublă

Linksys E3200

Ruter N în bandă dublă de înaltă performanţă

Linksys E4200

Ruter N în bandă dublă de maximă performanţă
Bandă dublă simultană - - Da Da Da
Viteză până la* 300 Mbps 300 Mbps 300 + 300 Mbps 300 + 300 Mbps 300 + 450 Mbps

Transmite/Recepţionează

2 x 2 2 x 3 2 x 2 2 x 3

2,4 GHz: 2x3
5 GHz: 3x3

Amplificatoare SpeedBoost - Da - Da Da
Porturi Ethernet Ethernet Ethernet Gigabit Gigabit
USB virtual - - - Da Da + Server Media
Suport IPv6 - Da Da Da Da
Preţ recomandat RON (TVA inclus) 209 269 399 569 739

Amplificator de semnal Linksys Range Extender

 

RE1000

Linksys Range Extender
Tehnologie Wireless b/g/n
Antene 2
Transmite/ Recepţionează 2 x 2
Porturi 1 x Ethernet
Instalare Cisco Connect/WPS
Sistem de operare pentru instalare Windows & Mac
Preţ recomandat RON (TVA inclus) 309

Disponibilitate

Gama Linksys Seria E cuprinde cinci noi rutere wireless. Preţurile de vânzare cu amănuntul recomandate pentru rutere se încadrează între 209 RON şi 739 RON. Amplificatorul de semnal Linksys Wireless-N Range Extender va fi disponibil la un preţ de vânzare cu amănuntul recomandat de 309 RON. Ruterele X200 şi X300 care compun Seria X sunt comercializate cu amănuntul la preţul recomandat de 399 RON, respectiv 569 RON (toate preţurile includ TVA).


*Performanţa maximă pentru wireless se bazează pe specificaţiile Standardului IEEE 802.11. Performanţa reală poate varia prin scăderea capacităţii de reţea wireless, a ratei de procesare a datelor, a razei de acţiune şi a acoperirii. Performanţa depinde de o serie de factori, condiţii şi variabile, inclusiv de distanţa de la punctul de acces, volumul de trafic al reţelei, materialele de construcţie şi structura, sistemul de operare folosit, gama de produse wireless utilizate, interferenţe şi alte condiţii adverse.