Îmbunătățește interoperabilitatea "oricine cu oricine"; Face conferențierea prin teleprezență mai ușoară, mai inteligentă și mai eficient de instalat din punct de vedere al costurilor


București, 23 iunie 2011 - Cisco a introdus o serie de noi produse de teleprezență și îmbunătățiri ale produselor actuale, ca parte a portofoliului de colaborare, concepute a oferi clienților noi modalități de a implementa teleprezența în companiile lor, mai simplu, mai rapid și mai eficient din punct de vedere al costurilor. Progresele înregistrate sporesc interoperabilitatea "oricine-cu-oricine" între terminalele de teleprezență Cisco și orice dispozitiv bazat pe standarde deschise și face experiența de teleprezență mai intuitivă, cu caracteristici și capabilități mai ușor de folosit.

Anunțul de astăzi, combinat cu anunțurile anterioare referitoare la arhitectura medianet, anticipează obiectivele Cisco de a face clienții să beneficieze de toate avantajele oferite de video. Cisco face video mai ușor de utilizat, ajutînd clienții să implementeze rapid astfel de soluții la nivel larg și repune elementul uman în centrul colaborării.

Terminalele Cisco TelePresence

În completarea portofoliului de teleprezență, Cisco introduce MX200, care este ideal pentru întîlniri de echipă sau birouri personale și are un preț astfel încât clienții să își poată permite să doteze cu acest sistem mai multe camere de teleprezență din compania lor. Terminalul este ușor de configurat, se profilează automat și poate fi funcțional în mai puțin de 15 minute. MX200 are preț de listă de 21.600 USD, iar pentru volume de vânzări se acordă reduceri. Terminalul este programat să fie disponibil la nivel global în luna iulie.

Conferențierea inteligentă sporește folosirea teleprezenței

Deoarece tot mai mulți clienți realizează care sunt beneficiile teleprezenței, crește dorința de a se angaja în mai multe conferințe cu mai mulți interlocutori și dorința de întâlniri ad-hoc. În timp ce acest comportament este foarte util pentru colaborare, el poate fi problematic pentru administratori. Cum se asigură aceștia că au mereu suficiente resurse pentru a face față cererilor? Dacă nu sunt suficiente resurse disponibile, întâlnirile prin teleprezență pot fi puse în pericol. Pentru a rezolva problema, Cisco introduce Cisco TelePresence Conductor. Acesta simplifică și scalează conferințele multi punct, atribuind în mod inteligent o întâlnire unității de conferință celei mai potrivite, pentru a obține cea mai bună experianță de colaborare posibilă. De asemenea, poate redirecționa în mod automat conferința către altă unitate în cazul unei întâmplări neprevăzute. În plus, permite clienților să le ofere angajaților ID-uri pentru săli de conferințe virtuale. Angajații pot oferi aceste ID-uri și altor persoane, cu care pot avea întâlniri imediate în cazul unor situații neprevăzute, fapt care duce la creșterea productivității. Cisco TelePresence Conductor scalează de la companiile mici până la întreprinderile mari. Disponibilitatea anticipată la nivel global este pentru a doua jumătate a anului 2011.

Conectează pe "oricine cu oricine" cu interoperabilitate bazată pe standarde deschise

Cisco se angajează pe deplin să deschidă conectivitatea bazată pe standarde deschise, care extinde conferențierea video "oricine-cu-oricine" către colegi, parteneri și clienți, indiferent de furnizor. Cu îmbunătățiri cheie pentru ultima variantă de soft (TC5.0, CTS 1.8), Cisco extinde suportul de interoperabilitate multi punct și produsele concepute să ofere această interoperabilitate în  mod nativ între toate terminalele de teleprezență Cisco și terminalele bazate pe standarde deschise de la o terță parte, fără să necesite alte echipamente de transcodare. Această inovație va crește în mod real simplitatea la conectarea apelurilor video în cadrul portofoliului de teleprezență Cisco, cât și între Cisco și terminalele altor producători.

Cisco a anunțat, de asemenea, o serie de îmbunătățiri suplimentare ale produselor, pentru a ajuta clienții și partenerii să implementeze și să scaleze teleprezența Cisco în întreaga companie și să ofere o experiență de utilizare fără precedent.

Aduce teleprezența Cisco către mai mulți utilizatori

  • Cisco TelePresence Server 8710 și 7010 v.2.2, vârful de serie de la Cisco cu interoperabilitate multi-ecran, oferă acum scalabilitate mai mare și rezoluție mai bună pe mai multe ecrane, care suportă până la 64 de participanți la conferință în high definition (HD) (720p30) și până la 48 de participanți în mod full HD (720p60 and 1080p30).
  • Cisco TelePresence Multipoint Switch v. 1.8 suportă acum seriile C și EX de la Cisco și toate terminalele cu  protocoale bazate pe interoperabilitate de teleprezență (TIP). O nouă caracteristică de asistare automată permite utilizatorilor să participe foarte ușor la o sesiune programată de la orice terminal. În plus, creșterea scalabilității permite să crească dimensiunea unei întâlniri, de la 48 la 90 de ecrane,  aproape dublând numărul de terminale care pot participa la o singură sesiune de teleprezență. TelePresence Multipoint Switch 1.8 este programat să fie disponibil în august.
  • Cisco MXE 5600 (Media Experience Engine) este un produs de infrastructură video care oferă acum distribuirea de conținut transformat în timp real, WebExR OneTouch, precum și înregistrare și streaming interoperabil între terminale bazate pe standarde deschise  de la orice furnizor.

Ridicarea granițelor cu cea mai potrivită experiență de utilizator

Cisco TelePresence Management Suite 13.1 și Cisco TelePresence Manager extind capabilitatea inovativă  "one button to push" a Cisco către terminalele seriilor EX și C. Acest lucru permite începerea sesiunii programate prin apăsarea unui buton, prin integrarea calendarului cu Microsoft Office și Lotus Notes.

  • Cisco TelePresence TMS 13.1 și Cisco TelePresence Manager (CTS-MAN) extind capabilitatea inovativă de apel "one button to push" peste portofoliu, pentru a include seriile de terminale CTS, EX și C. Acest lucru permite începerea sesiunilor programate prin apăsarea unui buton, prin integrarea calendarului cu Microsoft Office, Lotus Notes și alte aplicații simulare.
  • Cisco Unified Communications Manager 8.6 adaugă funcția de control al apelurilor și gestionare a sesiunii pentru terminalele seriilor EX și C. Cu aceste completări, Cisco livrează angajamentul făcut în luna noiembrie 2010 de a stabili Cisco Unified Communications Manager ca platformă comună de control al apelurilor, atât pentru voce cât și pentru video, oferind ușurință îmbunătățită de utilizare și administrare.

Despre colaborarea Cisco

De la comunicații bazate pe IP distinse cu premii până la mobilitate, relații cu clienții, conferențiere Web, mesagerie, aplicații sociale enterprise, și experiențe de teleprezență interoperabile, Cisco reunește soluții de colaborare bazate pe rețea, integrate, al căror fundament sunt standardele deschise. Aceste soluții, precum și serviciile oferite de Cisco și partenerii noștri, ajută la promovarea creșterii afacerii, inovației și productivității. Ele ajută, de asemenea, la accelerarea performanței echipei, la protejarea investițiilor și la simplificarea proceselor de a găsi oamenii și informația potrivită.