Cisco lansează soluțiile MOVE pentru furnizorii de servicii, oferind un plus de valoare și optimizarea experienței video pe dispozitivele mobile


București, 22 februarie -  Cisco a anunțat la GSMA Mobile World Congress, Cisco MOVE, o suită de soluții noi care permit furnizorilor de servicii să administreze mai bine și să îmbunătățească performanțele volumului de trafic mobil de date și video aflate în permanentă  creștere.

Noile soluții Cisco MOVE (Monetizare, Optimizare, Video Experiență) includ Cisco Mobile Videoscape, Cisco Service Provider Wi-Fi și Cisco Adaptive Intelligent Routing (AIR). Soluțiile Cisco MOVE reprezintă faza următoare a strategiei Cisco de mobilitate pentru furnizorii de servicii, care le permite acestora să-și optimizeze rețelele, livrând servicii mobile personalizate pe rețele cu fir și fără.

Noile soluții Cisco MOVE acoperă întreaga rețea mobilă - de la client la rețea și apoi la cloud - și sunt proiectate să răspundă volumului în creștere al traficului mobil de date, și în special video. Conform studiului Cisco Visual Networking Index (VNI) Global Mobile Data Traffic Forecast for 2010 to 2015" recent lansat, două treimi din traficul mobil de date va fi video până în anul 2015. De asemenea, traficul video mobil se va dubla în fiecare an între 2010 și 2015.

Detalii:

Tehnologiile inovative anunțate ca parte a Cisco MOVE includ:

Cisco Mobile Videoscape, care permite operatorilor mobili să livreze clienților o experiență video mobilă îmbunătățită prin noua tehnologie de pe platformele Cisco ASR 5000 și Cisco Unified Computing System. Aceste platforme leagă rețeaua mobilă de rețeaua de distribuție video mai mare, facilitată de capabilitățile Cisco Videoscape. Soluția folosește, de asemenea, capabilitățile noii tehnologii Cisco Videoscape Media Suite pentru a oferi un management eficient și costuri reduse pentru administrarea de conținut pentru ecrane diferite.

Soluția Cisco Service Provider Wi-Fi este o soluție end-to-end, care permite furnizorilor de servicii să utilizeze eficient rețelele Wi-Fi la descărcarea de date mobile. Această soluție inteligentă cu tehnologie Cisco Next Generation Hotspot oferă o platformă cu autentificare securizată standardizată care permite furnizarea de servicii roaming și o serie de servicii și experiențe mobile noi. Soluția oferă, de asemenea, noul Cisco Aironet 1550 Series Outdoor Wireless Access Point cu tehnologie Cisco CleanAir, ceea ce permite furnizorilor de servicii să ofere acoperire securizată în zonele vizate, cum ar fi locații sportive în aer liber și coridoare de transport, în timp ce se descarcă trafic mobil de mari dimensiuni..

Cisco Adaptive Intelligent Routing (AIR), care reduce costul traficului mobil de date prin furnizarea de informații în întreaga rețea. Extinzându-se dincolo de platformele Cisco ASR 1000, Cisco ASR 5000 și Cisco ASR 9000, Cisco AIR distribuie și împarte rețeaua și informațiile de la clienți pentru a interacționa și comunica pe tipuri de trafic individuale și pentru a optimiza traficul de routare și de manipulare, pentru a oferi cea mai bună experiență de service la cel mai mic cost. Cisco AIR permite rețelei să ia decizii inteligente despre cînd și unde să direcționeze traficul.

Beneficii cheie

Soluțiile Cisco MOVE pentru furnizorii de servicii:

  • Permit operatorilor de telefonie mobilă să optimizeze fluxul de trafic video de pe dispozitive mobile, prin reducerea costului accesului radio asociat la rețea (RAN) cu până la 27%, conform unui articol publicat recent de către ACG Research cu titlul "Hiperconectivitatea și provocarea video: Poate MOVE să ajute operatorii mobili?"
  • Oferă auto-optimizare și auto-evaluare pentru fiabilitate și performanțe ridicate;
  • Descărcarea de trafic video și de date pe o rețea fără fir, cu același nivel al serviciului care să permită noi servicii și oportunități de venituri;
  • Oferă calitate optimă și personalizare a experienței video mobile sporită
  • Permite apariția a noi modele de afaceri prin intermediul rețelei de informații în timp ce reduce costurile;
  • Asigură o cale de migrare ușoară către infrastructura cu capabilități IPv6.

Soluțiile Cisco MOVE pentru consumatori:

  • Livrează o experiență video pe mobil optimizată și de calitate ridicată, cu fiabilitate și personalizare mai bună
  • Oferă o experiență Wi-Fi mai bună cu performanțe și fiabilitate ridicate, precum și o experiență mobilă personalizată
  • Furnizează servicii noi, cu nivele de calitate, performanțe și fiabilitate crescute.


Ash Dahod, Senior Vice President and General Manager, Mobile Internet Technology Group, Cisco

"MOVE este etapa de generație următoare  a strategiei de mobilitate pentru furnizotii de servicii de la Cisco, care a fost introdusă începând cu ediția precedentă a Mobile World Congress, după achiziția Starent Networks de către Cisco. Pentru ca operatorii de telefonie mobilă să gestioneze și să profite de pe urma fluxului de video de pe mobil, aceștia caută din ce în ce mai mult să optimizeze și să monetizeze tehnicile care vor spori experiențele clientului. Noi am abordat acest aspect cu soluțiile Cisco Mobile Videoscape, Adaptive Intelligent Routing și Service Provider Wi-Fi. Fiecare dintre aceste soluții permite operatorului de telefonie mobilă să livreze o experiență video diferită, de calitate superioară, la costuri scăzute.