Noul ruter Cisco ASR 9000, de 96 Tbps, oferă de 36 de ori lățimea de bandă pusă la dispoziție de tehnologiile concurente pentru aplicații IPv6; oferă economii operaționale cu până la 70%


București, 15 iunie 2011Cisco continuă tradiția de a inova, anunțând un mod mai simplu de a livra internetul de generație viitoare, mai mobil și mai virtual, pentru furnizorii de servicii.  Cisco a anunțat progrese majore cu seria de rutere  Cisco® ASR 9000, care va stabili noi standarde în industrie, va crește dramatic capabilitățile de periferie ale internetului de generație viitoare și va transforma comunicarea în bandă largă și industria de divertisment.

Noi capabilități, performanță câștigată și economii semnificative provin de la ultima inovație Cisco, tehnologia nV (Network Virtualization), care va fi implementată în primul rând pe ruterele Cisco ASR 9000, apoi va fi pusă la dispoziție și pe alte platforme, odată cu evoluția rețelelor.

Cisco prezice că până în 2015, numărul aparatelor conectate la rețea va depăși 15 miliarde, de două ori mai mult decât populația globului previzionată pentru acea perioadă, iar valoarea totală a traficului pe internet va crește de patru ori, ajungând la 966 exabytes pe an. (Cisco Visual Networking Index (VNI) Forecast (2010-2015) Anunțul Cisco ajută furnizorii de servicii să prospere în acest mediu în schimbare rapidă și să valorifice aceste tendințe.

Cisco ASR 9000 este poziționat la secțiunea de periferie și de agregare a rețelei, și este complementar ruterului  Cisco CRS-3 Carrier Routing System (CRS), situat în miezul internetului de generație viitoare. Acesta va permite experiențe noi pentru utilizatori, noi oportunități de venituri pentru furnizorii de servicii și noi moduri de colaborare la locul de muncă.

Mai mulți furnizori de servicii, lideri mondiali, precum China Telecom, Comcast, Cox Communications, FastWeb, NTT-Plala sau Tata Communications, implementează ruterul  Cisco ASR 9000, alăturându-se celor peste 500 de clienți ai acestei serii.

Puncte cheie

 • Noul ruter Cisco ASR 9000: Cisco dezvoltă gama Cisco ASR Seria 9000 prin noul router Cisco ASR 9922 și interfețe cu densitate ridicată 10G și 100G pentru periferia rețelei și prin Cisco ASR 9000v, pentru stratul de agregare a rețelei. Aceste noi completări, împreună cu ruterele Cisco ASR 9010 și Cisco ASR 9006, vor contribui la obținerea unui sistem unic de internet de mare viteză, atât pentru afaceri, cât și pentru clienții rezidențiali, pentru a livra video, servicii mobile și de cloud.
 • Tehnologii inovative de virtualizare a rețelei: Cisco a anunțat tehnologia Cisco nV (network virtualization), care îmbină în  mod inteligent periferia rețelei, agregarea și straturile de acces într-un singur sistem Cisco ASR 9000 pentru internetul de generație viitoare, pentru a simplifica operațiile, a crește capacitatea rețelei și accelerarea serviciilor IPv6.
 • Rețea de capacitate superioară: Permisă de tehnologia Cisco nV, noul ruter Cisco ASR 9000 oferă o capacitate de sistem de top în industrie, de 36 de ori mai mare decît a tehnologiilor concurente,  de 96 de terabiți pe secundă, iar cu aceste caracteristici, un singur ruter ASR 9000 poate:
  • Emite înregistrările tuturor meciurilor jucate vreodată în Super Bowl, World Cup și Cricket World Cup în mai puțin de o secundă.
  • Permite tuturor bărbaților, femeilor și copiilor din Beijing, Londra și Moscova (~43 milioane de persoane) să vizioneze un film video de înaltă definiție simultan.
  • Descărca echivalentul a 180.000 de dvd-uri în fiecare minut.
  • Suporta până la 84.840 Gigabit Ethernet (GE) ports, un singur sistem Cisco ASR 9000 poate livra o conectivitate de 1 Gigabit Ethernet în aproape fiecare casă din Orlando, Fla.; Kowloon City District, Hong Kong; sau Veneția, Italia.
 • Simplifică operațiunile de rețea: Noul ruter Cisco ASR 9000 folosește tehnologia Cisco nV pentru a scădea costurile operaționale cu până la 70%* (în comparație cu platformele de periferie concurente), permițând recuperarea investiției în mai puțin de un an. (*Published ACG Research Assessment*)
  • Asemenea simplificări și economii sunt posibile prin capabilități plug-and-play, administrate dintr-un singur punct, folosind Cisco Prime pentru Internet Protocol Next Generation Network (IP NGN), configurații eficiente din punct de vedere al costurilor și al ușurinței în implementare. Acesta reduce nevoia de cheltuieli suplimentare la configurarea la fața locului, suport și întreținere, oferind în același timp economii la hardware și software.
  • Această capabilitate este disponibilă pentru mai mult de 500 de clienți existenți de Cisco ASR 9000, cu un simplu upgrade.

Simplifică tranziția la IPv6 și Cisco Videoscape: Cisco livrează în ceea ce privește strategia de a construi rețeaua Ipv6 de generație viitoare, pentru  a simplifica proiectarea, implementarea și gestionarea de servicii pentru furnizorii de servicii la nivel global. Cisco Integrated Service Module (ISM), folosind tehnologia Cisco nV, oferă un singur punct pentru implementarea IPv6 pe mii de dispozitive. Tehnologia Cisco Videoscape este suportată de către module prin caching, streaming și monitorizare, pentru optimizarea și monetizarea experienței video.