Inovațiile unifică întreaga infrastructură a centrului de date – de la servere la centrul de stocare; structura se extinde în cadrul centrelor de date și în cloud


București – 14 aprilie 2011 – Cisco a anunțat inovații tehnologice în întregul portofoliu Data Center Business Advantage, incluzând familiile Cisco Nexus® 7000 și seria Nexus 5000, noua platformă cu latență ultra-scăzută Cisco Nexus 3000, switchurile de stocare Cisco® MDS, Cisco Unified Computing SystemTM,   Cisco Data Center Network Manager, și Cisco NX-OS, sistemul complet de operare de centre de date care se întinde peste portofoliul Cisco data center.

Cu ajutorul acestor inovații, Cisco continuă să integreze Unified Fabric, Unified Computing, și Unified Network Services într-o structută holistică a centrului de date, concepută pentru a fi simplă, scalabilă și foarte sigură, oferind orice aplicație în orice locație, în cadrul centrului de date, peste centrul de date sau în cloud.

Structura centrului de date Cisco permite gestionare convergentă a rețelei și agilitate  'wire once' de la server spre matricea de stocare, atât pentru mediile fizice, cât și pentru cele virtuale. Cu aceste completări, Cisco mărește cel mai cuprinzător și inovator portofoliu de centre de date bazat pe standard, care permit ca centre de date și servicii de tip cloud multiple să fie conectate într-o structură comună inteligentă, livrând flexibilitate arhitecturală, protecția investiției și simplitate operațională.

Detalii

Unified Fabric: Puterea convergenței End-to-End a rețelei

 • Flexibilitate sporită cu noile switchuri Cisco Nexus 5548UP și Nexus 5596UP.  Cu capabilitatea  Unified Port (UP) pentru toate cele 48 și 96 de porturi ale acestor switchuri, managerii IT pot desemna orice port să fie de 1 Gigabit Ethernet, 10 Gigabit Ethernet, Fibre Channel (2/4/8 gigabits) sau Fibre Channel over Ethernet, simplificând configurarea și oferind flexibilitate maximă pentru nevoile centrului de date.  Aceste switchuri suportă Layer 2/3, oferă suport pentru  IEEE 802.1Qbh, și sunt FabricPath-ready.
 • Latență extrem de scăzută cu seria de switchuri Cisco Nexus 3000.  Noua serie de switchuri Cisco Nexus 3000 oferă latență scăzută de top în industrie (mai puțin de 1 usec port to port), într-un switch cu densitate mare de 10 Gigabit Ethernet pentru piețe specifice, cum ar fi aplicații de tranzacționare de înaltă frecvență, unde latența scăzută este cerința primordială. Switchurile one-rack-unit suportă  Layer 2/3 wire-rate switching și o gamă largă de protocoale de rutare în sistemul de operare al NX-OS.
 • Tehnologia Fabric Extender pentru scalabilitatea centrelor de date și management simplificat. O inovație și lider în industria bazată pe standard, Cisco Fabric Extender Technology (FEX) permite clienților să construiască o structură unică, modulară, care se extinde de la switchurile Cisco Nexus la serverele  Cisco Unified Computing System, la adaptoare și la mașini virtuale. Flexibilitatea designului, reducerea infrastructurii de cablare și managementul simplificat au dus la echipamente și economii operaționale de până la 50% pentru mai mult de 5.000 de clienți care au implementat arhitectura Cisco FEX . Cisco introduce trei completări pentru extinderea structurii portofoliului, toate bazate pe standardul emergent IEEE 802.1Qbh:  Adaptor FEX, VM-FEX și FEX Support pentru Nexus 7000.
  • Adaptorul FEX oferă o lățime de bandă de segmentare inteligentă  pentru a utiliza mai bine resursele de interfață de rețea existente, transparente la aplicații. Adaptorul FEX livrează monitorizare și gestionare foarte sigure și scalabile pentru serverele IO prin utilizarea unui punct unic de gestionare prevăzută de către comutatorul de acces "părinte" Nexus.
  • VM-FEX extinde infrastructura de switching până la hypervisor. Asigurând comutarea în hardware a  traficului dintre mașinile virtuale, Cisco permite managerilor IT să consolideze straturile fizice și virtuale de acces  pentru a obține performanțe mult mai mari.
  • FEX sprijină Nexus 7000 cu Nexus 2232PP 10GE Fabric Extender care oferă cea mai mare densitate din industrie, soluții de 10Gb Ethernet pentru implementări top-of-rack, oferind un singur punct de management pentru până la 1.500 de porturi pe șasiu.
 • Director-Class Multi-hop Fibre Channel over Ethernet (FCoE).  Cisco Unified Fabric unește centre de date și rețele de stocare pentru a livra o singură rețea cu performanță ridicată, extrem de disponibilă și scalabilă. Acum, Cisco introduce convergență end-to-end pentru centrul de date de la server până la camera de stocare, livrând această nouă capabilitate (FCoE) pentru platforma de switchuri pentru centrul de date Nexus 7000 și pentru platforma de switchuri de stocare  MDS 9500, adăugând funcționalitatea existentă FCoE  pe platforma  Nexus 5000.  Cu cea mai largă selecție de switchuri FCoE bazate pe standarde, Cisco oferă suportul Unified Fabric atât pentru accesul la straturile interne ale rețelei, sprijinind tot traficul de stocare  (Fibre Channel, FCoE, iSCSI, and NAS) pe o structură simplificată bazată pe 10-Gigabit Ethernet.
 • End-to-End Management cu Cisco Data Center Network Manager. Noul  Data Center Network Manager (DCNM) de la Cisco permite SAN, LAN, și echipelor de  server să gestioneze în mod unitar  rețele de centre de date end-to-end cu până la 150.000 de porturi pentru aprovizionare, performanță, depanare, și oferă integrare strânsă cu VMware vCenter.
 • Scalarea internetului și activarea serviciilor de cloud cu LISP și  MPLS pe Nexus 7000. Nexus 7000 oferă cel mai cuprinzător set de caracteristici de consolidare și virtualizare pentru rețea din industrie, suportând atât Multiprotocol Label Switching (MPLS) pentru VPN Layer 3 care permite o infrastructută de rețea foarte sigură, pregătită pentru cloud  și o premieră în industrie:  Location/ID Separation Protocol.  LISP este un protocol IP revoluționar de routare și abordare arhitecturală inițiat de Cisco. Managerii  IT pot profita de pe urma LISP, ca să permită rețele extreme de agile pentru volumul de muncă mobilă; compatibilitate cu abordarea cloud; tranziția la IPv6; și scalabilitate multiutilizator.

Îmbunătățirile portofoliului Cisco Data Center

Mai multe caracteristici noi și produse sporesc portofoliul Cisco pentru centre de date protejând în același timp investițiile pentru infrastructura existentă. Completările la seria Cisco Catalyst® 6500 includ noul modul  Application Control Engine ACE30 pentru scalarea dinamică a volumului de muncă cu Cisco Overlay Transport Virtualization care oferă performanțe cu 54% mai mari pentru livrarea de aplicații; noul modul ES40 cu linie de 40 gigabit pentru interconectare performantă între centre de date, și noul modul pentru ASA Service care oferă firewall și servicii de securitate  încorporate.

 • Noua structură de stocare media encriptată MDS 9000 oferă encriptare media extrem de sigură pentru discuri și benzi pentru a satisface cerințele de securitate pentru conformitate și nu necesită reconfigurare SAN.
 •  Nexus 1010 oferă o platformă NX-OS pentru găzduirea de servicii virtuale. Această platformă suportă acum două servicii suplimentare: Cisco Virtual Security Gateway care prevede segmentare  VM-level pentru un centru de date virtualizat multiutilizator și Cisco Data Center Network Management Center.

Portofoliul Cisco Unified Computing System oferă acum nouă factori

 • Cisco Unified Computing System unește calcul, rețea, acces la stocare, virtualizare și resurse într-un  sistem unic, care reduce costul total global și crește agilitatea atât pentru mediile virtualizate cât și pentru cele nevirtualizate.  Cu peste 4.000 de clienți de UCS, viziunea de pionierat a Cisco pentru putere de calcul bazată pe structură începe să obțină recunoașterea industriei.  Un nou raport Gartner intitulat "Fabric Computing Poised as a Preferred Infrastructure for Virtualization and Cloud Computing" analizează această tendință a industriei.
 • Adăugându-se portofoliului, inovativul server Cisco Unified Computing System C260 M2 Rack-Mount este proiectat pentru aplicații de putere și oferă tehnologia Cisco Extended Memory care dublează capacitatea de memorie a serverelor tradiționale. Cisco a anunțat de asemenea noi versiuni ale  Unified Computing System B230 M2, B440 M2, și C460 M2 care livrează performanțe de virtualizare îmbunătățite și cu latență redusă, care încorporează generația procesoarele de generație următoare  Intel® Xeon® processor family, cu nume de cod Westmere EX.

End-to-End Management cu Cisco NX-OS

Proiectat pentru evoluția în medii de cloud, sistemul de operare  Cisco NX-OS pentru centre de date oferă disponibilitate ridicată, suportă un centru de date cu structură unificată, virtualizare avansată, operații simplificate, și oferă o platformă pentru inovație, în timp ce protejează investițiile tehnologice existente. Cuprinzând rețea, stocare și infrastructură de calcul, Cisco NX-OS adaugă acum suport pentru multihop Fibre Channel over Ethernet (prima capabilitate din industrie care permite puncte multiple de management pentru a crește scalabilitatea structurii unificate).

Despre Cisco

Cisco, (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial în comunicațiile Internet care transformă modul de conectare, de comunicare și de colaborare interpersonală. Știrile și informațiile Cisco sunt disponibile la adresa Web http://www.cisco.com. Pentru știri de ultimă oră, accesați pagina Web de la adresa http://newsroom.cisco.com. Echipamentele Cisco sunt distribuite în Europa de Cisco Systems  International B.V. și Cisco Limited, subsidiare deținute în totalitate de Cisco Systems, Inc.