Cisco extinde penetrarea tehnologiilor video și a colaborării prin noi puncte finale și prin capabilități de înregistrare și de analiză a Cisco TelePresence


București - 7 martie 2011 - Ca parte a strategiei sale de a permite organizațiilor să îmbunătățească comunicarea și colaborarea de afaceri, Cisco a prezentat o suită de noi oferte, proiectate să permită oricui să fie producător video. Clienții au, acum, noi metode de a crea și de a consuma conținut video în întreaga companie. Cu noile oferte de la Cisco, aceștia pot:

 • Să înregistreze video și conținut provenit de la Cisco TelePresence® sau de la alte puncte finale, extinzând cu ușurință utilizarea conținutului video în direct sau înregistrat pentru evenimente, cursuri sau comunicări organizaționale.
 • Să se bucure de capabilități excepționale de căutare în interiorul clipurilor video. În loc să piardă timp cu căutarea prin ore de video pentru a găsi clipul dorit, folosind câteva clickuri de mouse, utilizatorii pot să ajungă la momentul potrivit - fie că este vorba de un cuvânt sau o frază rostită, sau de un anume vorbitor.

Cisco a anunțat și o varietate de inovații proiectate să ofere clienților mai multe modalități implementare a tehnologiei video în întreaga organizație, de la birouri la camere de conferință. Aceste inovații continuă să împlinească angajamentele asumate în noiembrie 2010, când Cisco a anunțat că toate noile puncte finale de colaborare din companie vor avea capabilități video.

Cisco a prezentat:

 • Un nou punct final pentru Cisco TelePresence de 47 de inci, proiectat pentru comunicare în orice birou sau cameră de conferință mică;
 • O nouă interfață de utilizare pentru punctele finale Cisco TelePresence care combină cele mai bune caracteristici ale tehnologiei Cisco bazată pe apăsarea unui singur buton cu un set bogat de caracteristici;
 • Prima linie de telefoane Cisco® Unified IP Phones care au camere video încastrate în dispozitive, oferind clienților o variantă facilă și accesibilă ca preț pentru adoptarea și implementarea comunicațiilor video. Aceste dispozitive, care funcționează cu tot portofoliul de puncte finale cu capabilități video al Cisco, conțin și multe caracteristici de economisire a energiei, ajutând companiile în sprijinirea inițiativelor ecologice.

Aceste noi oferte, puncte finale și experiențe, combinate cu dezvoltările din trecut ale arhitecturii medianet, pot ajuta clienții să implementeze conținut video ubicuu și să ușureze creația, livrarea și consumul conținutului video.

Detalii

Oricine poate să fie producător video

 • Cisco TelePresence Content Server 5.0
  • Prin introducerea Cisco TelePresence Content Server 5.0, clienții au acces la o soluție de înregistrare și transmitere a conținutului video. Utilizatorii pot înregistra o întâlnire Cisco TelePresence la o rezoluție premium (1080p la 30 de cadre pe secundă), sau 720p la 60 de cadre pe secundă, pot să redea și să partajeze înregistrarea prin integrarea cu Cisco Show and Share®.
  • Show and Share, platforma Cisco pentru webcasturi și partajare video, este acum disponibilă în limbile franceză și spaniolă, precum și în engleză. Show and Share este de asemenea integrată cu Cisco Quad, platforma Cisco pentru software social.
  • Cisco TelePresence Content Server 5.0 este programat să fie disponibil în martie.
 • Cisco MXE 3500 Media Experience Engine
  Cisco MXE 3500 (Media Experience Engine) este un dispozitiv de rețea puternic și flexibil care, alături de Cisco MXE 5600, oferă servicii de transformare media pentru a descoperi, conecta, înregistra, îmbogăți și livra video. Noile caracteristici ale MXE 3500 includ:
  • Integrarea capabilităților de analiză ale Cisco Pulse® pentru căutarea prin video. Cu Cisco Pulse, Cisco MXE 3500 etichetează automat cuvinte și vorbitori în clipurile video, astfel încât utilizatorii pot căuta cu ușurință și rapiditate prin clipurile video și pot găsi vorbitorul și segmentele de conținut de care au nevoie;
  • O nouă interfață bazată pe browser pentru adaptare rapidă și facilă și pentru post-procesare. Utilizatorii finali pot acum să încarce fișiere, să adauge scris, trailer și watermark sau o grafică personalizată și pot selecta dispozitivele pentru redare, precum Cisco Show and Share.
 • Noul Cisco MXE 3500 este o parte cheie a arhitecturii medianet pentru orice adaptare media de tip any-to-any, permițând utilizatorilor să captureze și să partajeze conținut media de la orice punct final, pe orice platformă. Noua interfață, capabilitățile adiționale de transmisiune în direct și opțiunea analizei Cisco Pulse vor fi disponibile în etape, și sunt programate să înceapă în al doilea trimestru calendaristic al anului 2011.
 • Cisco Digital Signs pentru colaborare
  • Așa cum s-a anunțat la recenta expoziție Digital Signage Expo din Las Vegas, Cisco a prezentat o soluție pentru transmiterea teleprezenței în direct și a altor conținuturi video pe panouri digitale;
  • Clienții pot folosi această ofertă pentru a dezvolta livrarea mesajelor importante către angajați și studenți și a face anunțuri urgente către publicuri mari. De asemenea, pot scala audiența pentru întâlniri corporative de tip "all hands".
  • Această soluție dinamică folosește tehnologie Cisco TelePresence Content Server, Cisco Show and Share, CIsco MXE și Cisco Digital Signs.

Video omniprezent

 • Cisco TelePresence System 1300 și noua interfață de utilizare
  • Noul model Cisco TelePresence System 1300 are un ecran LCD de 47 de inci și poate fi montat pe perete sau de sine stătător, transformându-l în soluția ideală pentru o varietate de implementări pentru colaborare optimă;
  • Acest punct final va ajuta Cisco TelePresence Touch 12", o interfață nouă și intuitivă bazată pe ecran tactil care oferă simplicitate de tip "un singur buton de apăsat", precum și layout sofisticat și opțiuni de partajare. Cisco TelePresence Touch 12" va oferi support și multor alte puncte finale Cisco TelePresence.
  • Interfața de utilizare Touch permite participanților la întâlniri să accceseze informații despre întâlnire cu ușurință, să consulte un director și să partajeze conținutul.
  • Clienții care folosesc acum telefoanele IP Cisco vor avea opțiunea să-și actualizeze punctele finale la dispozitivul tactil de 12'', dacă doresc.
  • Acest produs este programat să fie disponibil global în vara anului 2011.
 • Telefoanele IP Cisco Unified 8941 și 8945
  • Telefoanele IP Cisco Unified 8941 și 8945 au inclusă o cameră video pentru comunicații video de calitate ridicată (VGA), și un ecran cu diagonală de 5 inci și rezoluție mare, pentru a-i ajuta pe utilizatori să capteze mesajele nonverbale care lipsesc într-o conversație audio.
  • Cu telefonul IP 8940, Cisco devine primul furnizor de telefon video IEE Power over Ethernet (PoE) Clasa 1. Telefonul este recunoscut drept dispozitivul cu cel mai scăzut consum electric, chiar și în timpul zilei de lucru. Ambele telefoane au o opțiune de "deep sleep", ceea ce reduce consumul energetic în afara orelor de program.
  • Telefoanele sunt echipate cu Bluetooth pentru atașarea de dispozitive de tip hands-free, oferind libertate și comoditate în utilizare.

Despre Colaborarea Cisco

De la comunicații bazate pe IP distinse cu premii până la mobilitate, relații cu clienții, conferențiere Web, mesagerie, aplicații sociale enterprise, și experiențe de teleprezență interoperabile, Cisco reunește soluții de colaborare bazate pe rețea, integrate, al căror fundament sunt standardele deschise. Aceste soluții, precum și serviciile oferite de Cisco și partenerii noștri, ajută la promovarea creșterii afacerii, inovației și productivității. Ele ajută, de asemenea, la accelerarea performanței echipei, la protejarea investițiilor și la simplificarea proceselor de a găsi oamenii și informația potrivită.