Noile îmbunătățiri ale Catalyst 6500 oferă "premiere în industrie" legate de IPv6 și NetFlow: performanță de trei ori mai mare, scalabilitate de patru ori mai bună și protecție pentru potențialele investiții pentru încă un deceniu.


București, 1 august 2011 –  La Cisco Live, conferința anuală a companiei, Cisco a introdus o serie de inovații în seria reprezentativă de switch-uri Catalyst® 6500, switch-urile cel mai des folosite la nivel mondial. Aceste inovații oferă clienților capacitatea de a-și pregăti infrastructura de rețea pentru proliferarea dispozitivelor conectate ale deceniului viitor, pentru creșterea traficului video, modele de afaceri bazate pe cloud computing și o forță de muncă tot mai mobilă.

Cu peste 500 de brevete, Catalyst 6500 a fost platforma de switching standard a industriei, utilizată intens în centre de date, WAN și rețele Metro Ethernet încă de la introducerea sa în anul 1999, cu o valoare de aproximativ 42 de miliarde USD a echipamentelor instalate, aproape 700.000 de sisteme /110 milioane de porturi lansate și peste 25.000 de clienți la nivel mondial.

Pe parcursul anilor, platforma a stabilit tendințele, modul de implementare și de inovare în domeniul rețelelor de comunicații. Catalyst 6500 a condus tranziția industriei, întâi de la viteze Fast Ethernet la Gigabit Ethernet, iar apoi la 10 Gigabit Ethernet. În noiembrie 2010, a devenit primul switch modular capabil de interoperabilitate 40 Gigabit Ethernet. Noul Catalyst 6500 revizuit continuă tradiția de inovație cu mai multe premiere în industrie, cum ar fi suport facil pentru IPv4 și IPv6 prin platforma hardware a switchului, capabilități noi de virtualizare a rețelei, un set complet de module integrate de servicii L4-7 și o nouă monitorizare a performanțelor și a vizibilității aplicațiilor printr-o implementare complet înnoită de NetFlow.

În centrul transformării stă introducerea mult așteptatului Supervisor Engine 2T pentru seria Cisco Catalyst 6500, un card de 2 terabiți care deschide calea pentru 80 de gigabiți pe secundă pe slot, proprietăți îmbogățite ale cardurilor de linie de 10 gigabiți și 10 Gigabiți Ethernet și servicii fără frontiere de generație următoare, care oferă clienților capabilități de mobilitate, securitate, analiză a traficului în rețea și balansare a traficului.

Noul motor al supervisorului mărește de trei ori capacitatea de transfer a switch-ului Catalyst 6500, de la 720 Gbps la 2 Tbps. De asemenea, mărește de patru ori numărul de dispozitive sau de utilizatori conectați la rețea. De exemplu, un singur switch Catalyst 6500 poate suporta acum până la 10.000 de dispozitive mobile.

Toate cardurile noi de linie și supervisorul de 2 Tbps sunt compatibile cu toate modelele de șasiuri Cisco seria E, care oferă intervenție minimă asupra infrastructurii existente a seriei Catalyst 6500 E. Această compatibilitate previne înlocuirea întregului echipament cu unul nou, lucru care poate pune în pericol stabilitatea rețelei și necesită personal suplimentar, mai mulți bani și timp pentru un upgrade.

Repere cheie suplimentare & Premiere în industrie

  • Peste 200 de caracteristici tehnice noi au fost adăugate la Cisco IOS® Software pentru a satisface cerințele mereu în creștere de securitate, mobilitate, aplicații, voce, video și virtualizare. Acestea includ: servicii avansate de securitate cu punerea în aplicare a Cisco TrustSec®, inclusiv MacSec implementat în hardware pentru confidențialitatea și integritatea datelor; Security Group Tagging pentru atribuirea rolului și persistența lui în cadrul rețelei și Security Group Access Control Lists pentru executarea rolului. Catalyst 6500 Supervisor 2T Layer 3 Security Group Tagging permite interoperabilitate de înaltă securitate și interconectvitate între rețele aflate în diferite puncte geografice. Servicii scalabile de virtualizare a rețelei cu ajutorul VRF-Lite, MPLS, și suport nativ în hardware pentru VPLS și MPLS peste tunele GRE sunt disponibile la viteza maximă a interfețelor.
  • Module de servicii de generație următoare. Noile module de servicii L4-7 care oferă securitate, mobilitate, analiză a traficului din rețea și balansare a traficului permit clienților reducerea numărului de terminale L4-7 din rețea care trebuie administrate, fapt care îmbunătățește eficiența energetică și reduce emisiile de carbon.
  • Tehnologie care ușurează tranziția către IPv6. Fără a afecta performanțele generale ale sistemului, noul supervisor 2T include mai multe tehnologii care ușurează tranziția de la IPv4 la IPv6. Catalyst 6500 este, de asemenea, prima platformă care oferă caracteristici de securitate IPv6 pentru primul nod (precum urmărirea dispozitivelor, Neighbor Discovery Protocol Inspection și limitarea adreselor IPv6 per port) astfel încât clienții pot continua să își crească rețeaua cu securitate sporită odată cu tranziția la IPv6.
  • Primul suport nativ pentru tehnologii care simplifică limita LAN/WAN pentru furnizorii de servicii și pentru clienți. Aceste tehnologii, denumite Virtual Private LAN Services și Bridged Domain Technology, permit provizionarea rapidă și flexibilă de servicii deoarece lărgimea de bandă a serviciului nu este legată la interfața fizică. Suportul nativ poate reduce substanțial costurile, îmbunătățind în același timp performanțele dovedite ale acestei tehnologii standardizate.
  • Prima platformă care oferă un sistem cuprinzător multiprotocol NetFlow. Pentru a-și ajuta clienții să sporească acuratețea planificării capacității și a alocării resurselor, Cisco a adăugat suport flexibil pentru NetFlow, pentru monitorizarea granulară a traficului IPv4, IPv6, multicast și MPLS. Această noutate aduce o creștere de până la patru ori — până la un milion— al numărului de intrări NetFlow care pot fi menținute.
  • Îmbunătățiri pentru a asigura o experiență video superioară.  În timp ce tehnica "multicast" pentru comunicare one-to-many peste o infrastructură IP a devenit tot mai importantă pentru transmisiunile video, scalabilitatea rutelor multicast a fost o problemă constantă. Pentru a aborda această problemă, Cisco Supervisor Engine 2T prevede creșteri de până la 16 ori a scalabilității acestora. De asemenea, oferă îmbunătățiri majore în modul în care Catalyst 6500 redirecționează traficul multicast doar link-urilor care îl solicită. Numite IGMPv3 și MLDv2 Snooping, aceste îmbunătățiri vă asigură că traficul multicast nu provoacă o sarcină inutilă pe dispozitivul gazdă și sunt utile în special pentru aplicații multicast de bandă largă, precum IPTV.