Noul dispozitiv bazat pe sistemul de operare Android folosește arhitectura de colaborare Cisco și integrare cu desktopul virtual pentru a livra putere de calcul și servicii de colaborare și comunicare mobile


București, 30 iunie 2010 - Cisco a anunțat astăzi Cisco Cius, o tabletă business pentru colaborare mobilă care livrează integrare cu desktopul virtual ce oferă acces oriunde și oricând la toată gama de aplicații de colaborare și comunicare Cisco, incluzând video HD.

Cisco Cius este un dispozitiv ultraportabil ce cântărește doar 520g care extinde beneficiile de productivitate ale aplicațiilor de colaborare Cisco către o platformă mobilă cu securitate sporită. Pe lângă interoperabilitate completă cu sistemul de teleprezență, Cisco Cius oferă flux video la definiție înaltă și acces la conferințe video în timp real și cu multipli participanți, email, mesagerie, navigare, și abilitatea de a produce, edita și partaja conținut stocat local sau central în "cloud".

Bazat pe sistemul de operare Android, Cisco Cius este o platformă deschisă pentru comunicare și colaborare a cărei formă și ale cărei aplicații sunt proiectate să-i conecteze în siguranță și în timp util pe angajații aflați pe teren sau la distanță cu interlocutorii potriviți, precum și să le ofere angajaților abilitatea de a accesa și partaja de oriunde conținutul de care au nevoie în rețea.

Cisco Cius oferă profesioniștilor IT opțiuni noi atunci când trebuie să-i echipeze pe angajații mobili cu dispozitive de calcul. Prin integrare virtuală cu desktopul, Cisco Cius oferă opțiuni de calcul flexibile prin servicii bazate pe "cloud", oferind costuri de capital mult mai scăzute și costuri de mentenanță reduse pentru desktop.

Companiile se pot folosi și de comunitatea de dezvoltatori Android aflată în continuă creștere care construiește aplicații de productivitate din clasa business, aplicații care au mecanismele de control potrivite pentru un departament IT. Combinația aplicațiilor cu opțiuni flexibile de calcul reprezintă o alternativă atrăgătoare paradigmei de astăzi în care există câte un PC pe fiecare birou.

DETALIILE ANUNȚULUI
Caracteristicile produsului

 • Cisco Cius este o tabletă business ușoară, portabilă oferită cu o stație pentru audio HD opțională care este echipată cu un terminal telefonic cu speaker, cu un port DisplayPort capabil HD și cu porturi USB.
 • Tableta Cisco Cius are o cameră 720p HD montată în față, cu până la 30 de cadre pe secundă; un ecran lat cu diagonala de 7 inci, cu rezoluția ridicată, cu tehnologie touch-target, care poate fi folosit pentru fluxuri video în timp real, și interoperabilitate cu TelePresence prin folosirea unui singur buton care poate fi folosit fie atunci când tableta se află în dock, fie la distanță via Wi-Fi.
 • Tableta are o cameră de 5 megapixeli pe partea din spate care poate transmite fluxuri video la calitate VGA și poate captura imagini statice, și microfoane duale cu anularea zgomotului de fond pentru conferențiere audio.
 • Cisco Cius oferă o experiență de utilizare bazată pe contacte care este proiectată să permită utilizatorilor să ajungă rapid la contactele importante.
 • Un accelerometru montat în interiorul tabletei orientează rapid aplicațiile pentru vizualizare în mod portret sau peisaj în funcție de cum rotește utilizatorul tableta;
 • Cisco Cius suportă Wi-Fi 802.11 a/b/g/n pentru mobilitate în campusul companiei și servicii celulare 3G atunci când utilizatorul se află în afara campusului. Servicii 4G vor fi disponibile la o dată ulterioară. Bluetooth și Micro-USB înseamnă că utilizatorii pot lucra fără fire și că pot partaja date cu un PC.
 • O baterie detașabilă și servisabilă oferă opt ore de energie în condiții de utilizare normală.

Integrarea cu aplicațiile business

 • Cisco Cius oferă suport pentru suita cuprinzătoare de aplicații de colaborare Cisco incluzând Cisco Quad, Cisco Show and Share, Cisco WebEx Connect, Cisco WebEx Meeting Center, Cisco Presence, și interoperabilitate cu Cisco TelePresence.
 • Cisco Cius este suportată de Cisco Unified Communications Manager și este ușor de integrat în mediile client Cisco existente deja.
 • Cisco Cius ajută la asigurarea unei experiențe mobile de colaborare mai sigure prin folosirea Cisco AnyConnect VPN Security, parte a arhitecturii Cisco Borderless Networks.
 • Integrarea virtuală cu desktopul oferă organizațiilor IT abilitatea de a găzdui aplicații software în siguranță în centrul de date și de a utiliza rețeaua Cisco pentru a livra acele aplicații "ca seriviu" oriunde și oricând. Cisco Cius, așadar, suportă consolidarea centrelor de date și reducerea costurilor de licențiere a softwareului.
 • Cisco Cius oferă companiilor abilitatea de a profita de ecosistemul în creștere de aplicații de la terți, eficiente din punct de vedere al costurilor, care sunt suportate de sistemul de operare Android, în același timp controlând politica de acces a utilizatorilor.
 • Cisco va ajuta la creșterea aplicațiilor business dezvoltate pentru sistemul de operare Androird prin oferirea dezvoltatorilor de Cisco Collaboration Application Protocol Interfaces (API-uri) printr-un Software Developer's Kit (SDK).

Disponibilitate

 • Clienții vor începe să testeze Cisco Cius în al treilea trimestru al anului calendaristic 2010, iar în primul trimestru al anului calendaristic 2011 fi disponibil general

Citate relevante:

 • Tony Bates, senior vice president și general manager, enterprise, commercial and small business, Cisco:
  "Cisco Cius este materializarea felului în care rețeaua schimbă felul în care trăim, lucrăm, învățăm și ne jucăm. Această platformă poate transforma felul în care profesioniștii din domeniul medical își îngrijesc pacienții; felul în care comercianții livrează expriențe consumatorilor, sau felul în care universitățile livrează educație de talie mondială studenților. și lucrul cel mai bun, Cisco Cius oferă funcțiilor IT o metodă pentru a scădea în mod dramatic costul per utilizator asociat cu oferirea acestor experiențe noi."

Cuvinte cheie:

Cisco, colaborare, comunicații unificate, colaborare intercompanii, software social, Cisco Quad, WebEx, Cisco WebEx, email, cloud computing, SaaS, la locație, aplicații găzduite, mesagerie instant pentru enterprise, la cerere, XMPP, prezență.

Legături

Cisco Cius:
Experiența de colaborare Cisco
Cisco WebEx Întâlniri pe web și colaborare la cerere
Cisco TelePresence
Comunicații Unificate Cisco
Cisco și comunitatea sa globală de parteneri specializați oferă clienților o suită completă de servicii pentru a-și optimiza soluția de colaborare.
Cisco Capital offeră finațare specială care permite companiilor să achiziționeze soluții de Comunicații Unificate Cisco și TelePresence.

Flux RSS pentru Cisco România:

Despre Colaborarea Cisco

De la comunicații bazate pe IP distinse cu premii până la mobilitate, relații cu clienții, conferințe Web, mesagerie, aplicații sociale pentru companii și experiențe de teleprezență interoperabile, Cisco reunește soluții de colaborare bazate pe rețea, integrate, al căror fundament sunt standardele deschise. Aceste soluții, precum și serviciile oferite de Cisco și partenerii noștri, ajută la promovarea creșterii afacerilor, inovației și productivității. Ele ajută, de asemenea, la accelerarea performanței echipei, la protejarea investițiilor și la simplificarea proceselor de a găsi oameni și informații.