Cisco prezintă tehnologii și produse video de rețea interesante pentru a îmbunătăți viața consumatorilor


București, 27 ianuarie 2010 - La Târgul Internațional de Electronică CES 2010, Cisco a prezentat viziunea sa prin care permite consumatorilor să trăiască o viață conectată prin impulsul oferit de produsele sale video și pentru rețeaua rezidențială adresate consumatorilor, prin parteneriatele noi cu companiile din mass-media și de divertisment și plănuiește să aducă la un nivel nou experiențele de comunicare video ale consumatorilor.

Cisco CES 2010 Rezumat de știri:

  • Cisco a anunțat clienți, caracteristici și opțiuni de servicii profesionale noi pentru platforma de divertisment social Cisco EosTM.
  • Travel Channel, All Access Today și The Eleven Seven Music Group/Tenth Street Entertainment s-au alăturat companiei Warner Music Group în calitate de clienți, implementând platforma Cisco Eos care crește rapid. De asemenea, Cisco a anunțat un nou program pentru partenerii Eos și caracteristici Eos noi, care cuprind integrarea Facebook Connect pentru a facilita cooptarea publicului; unelte de customizare adiționale pentru a permite scalarea rapidă a lansărilor de site-uri; instrumente de migrare a site-urilor pentru trecerea comunităților existente la Eos; și posibilități de gestionare a grupurilor de membri pentru a îmbunătăți implicarea și monetizarea. Cisco Eos este o platformă găzduită de tip „software ca serviciu", care permite companiilor de divertisment și din mass-media să creeze, să gestioneze și să pună în valoare divertisment social creat în baza portofoliilor cu conținut propriu.
  • Cisco a anunțat că va furniza soluția medianet -- o rețea video ce recunoaște conținutul media și e bazată pe Internet Protocol (IP) - companiei NBC pe perioada transmisiunilor de la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2010 de la Vancouver, între 12-28 februarie. Cisco și NBC au extins parteneriatul lor pentru Olimpiada de la Vancouver, folosindu-se de cea mai bună combinație de lideri în comunicații video pentru a transmite Olimpiada prin intermediul unei soluții video IP end-to-end complete, de la producția video la gestionarea conținutului și distribuție. Infrastructura video a rețelei IP de generația următoare de la Cisco (IP NGN) va permite angajaților NBC din Vancouver, New York și Las Vegas editarea în timp real și va permite transferul fișierelor cu conținut de dimensiuni mari între locații și apoi livrarea acestora pe trei ecrane: TV, PC și smartphone.
  • Cisco, o companie care până în prezent a livrat peste 200 de milioane de dispozitive consumatorilor, își generează în continuare avânt prin produsele de rețea rezidențială Linksys by Cisco și prin camerele video Flip Video. Cisco a anunțat datele pentru Flip Video obținute în perioada sărbătorilor din 2009, date care reflectă creșterea substanțială a utilizării dispozitivelor video în ultimul an. Au existat peste un milion de fișiere Flip Video încărcate cu ajutorul software-ului FlipShare în decembrie 2009. Aceste fișiere încărcate înseamnă trei milioane de minute Flip video vizualizate, echivalentul a peste șase ani de redare video continuă, reprezentând o creștere de 395 % față de luna decembrie a anului anterior. În plus, au existat 42.000 GB de material video transmis în decembrie, cu 525 % mai mult față de anul anterior, indicând o creștere a utilizării dispozitivelor video HD.
  • Camerele video Flip Video sunt pre-încărcate cu software-ul FlipShare pentru a permite organizarea, editarea și încărcarea facilă pe Facebook VideoTM, MySpaceTM, YouTubeTM și alte site-uri de partajare video. De asemenea, cel mai recent software FlipShare oferă aplicații mobile pentru iPhoneTM, AndroidTM și anumite telefoane BlackBerry, care permit utilizatorilor să acceseze biblioteca Flip Video de pe telefoanele mobile. De sărbătorile de iarnă, Cisco a introdus și FlipShare TV care transferă fără cabluri întreaga bibliotecă foto și video Flip Video a utilizatorului în sufragerie și pe ecranul TV și permite acestuia să partajeze instantaneu clipurile video cu alți deținători de FlipShare TV.
  • La CES, Cisco va împărtăși viziunea și progresul său pe calea dezvoltării unei categorii cu totul noi de comunicații video, numită home telepresence, care utilizează televizorul HD și conexiunea de bandă largă existente ale consumatorului pentru a furniza o experiență unică și naturală în comunicațiile video din confortul camerei de zi. Cisco va introduce în teste sistemul home telepresence în SUA în această primăvară, primul său partener fiind Verizon. Probele cu sistemul home telepresence vor începe în Franța spre sfârșitul anului 2010, primul partener Cisco fiind France Telecom.
  • IDC prognozează că în 2010 în SUA vor exista 32 de milioane de locuințe cu conexiunea de bandă largă necesară pentru a suporta comunicațiile de înaltă calitate home telepresence.
  • În trei ani, Cisco Business TelePresence a transformat modul în care oamenii comunică la locul de muncă; este noua tehnologia a companiei cu cea mai accelerată dezvoltare.

Citate relevante:

  • „Comunicațiile video s-au extins rapid, trecând de la comoditatea sufrageriei la un tip nou de experiență video disponibilă pe orice dispozitiv sau ecran  - oricând și oriunde" a declarat Ned Hooper, responsabil cu strategia și vice-președinte principal la Consumer Business, Cisco. „Rețeaua este platforma care permite realizarea acestui lucru, iar ca rezultat noi facem posibile experiențe noi care permit consumatorilor să surprindă și să partajeze momente din viața lor, să intre în contact cu alte persoane și să se conecteze la conținut de cea mai mare importanță pentru ei."
  • „Cu cea mai bună tehnologie telepresence de la Cisco și cu rețele avansate precum cea de la Verizon, în totalitate prin fibră optică, credem că vom oferi consumatorilor o experiență de comunicații video cum nu au mai văzut până acum," a declarat Marthin DeBeer, vice-președinte principal și director general al grupului Emerging Technologies de la Cisco. „Tehnologia home telepresence va însemna o schimbare în viața consumatorilor, oferindu-le posibilitatea să se bucure de comunicații video naturale alături de familie și de prieteni, oriunde s-ar afla. Pentru a ne asigura că primii utilizatori ai tehnologiei home telepresence vor avea mulți prieteni și membri ai familiei cu care să comunice, pe lângă faptul că pot apela alți utilizatori de home telepresence, aceștia vor avea posibilitatea să efectueze apeluri către PC-uri utilizând o cameră Web și serviciile de video chat."

Resurse suplimentare:

Etichete Technorati:
Cisco, Consumer Electronics Show, CES, Cisco Consumer, Service Provider Video Technology Group, SPVTG, Cisco Media Solutions Group, CMSG, John Chambers, Ned Hooper, Dan Scheinman, Marthin De Beer, Consumer TelePresence, Home TelePresence, TelePresence, Emerging Technologies Group, Cisco Eos, platforma software Cisco Eos, platforma Cisco, video, mass-media la domiciliu, rețea vizuală, medianet, connected life, rețea, platformă, rețele Internet, rețea umană, rețea rezidențială, tehnologie pentru consumator, viață digitală, partajare video, video mobil, rețea socială, rețele sociale, vizual, social, personal, Cisco, NBC, Olimpiada de la Vancouver, rețea NBC, NBCOlympics.com, IP, video, rețea de contribuție IP, IP Video, video pe Internet, video în fluxuri, rețea IP