Noile soluții "Borderless Access" accentuează flexibilitatea prețurilor, sustenabilitatea și capabilitățile video și de securitate pentru a permite organizațiilor să adopte modele de afaceri flexibile și să-și crească întinderea geografică.


www.cisco.com/go/borderless

București - 22 martie 2010 - Pentru a-și ajuta clienții să accelereze creșterea afacerilor, Cisco a lansat soluția Cisco Borderless Access (Acces fără granițe). Această parte a arhitecturii "Borderless Networks" a companiei cuprinde produse și servicii inovatoare care permit: comunicații cu și fără fir la un nivel înalt de securitate și fără întreruperi, administrarea complexă a energiei electrice în întreaga companie, precum și livrarea optimizată a aplicațiilor video. Ca parte a acestei arhitecturi, Cisco introduce o serie complet nouă de produse de fixed-switching: Cisco Catalyst 3560/3570-X și 2960-S - care oferă o suită cuprinzătoare de noi servicii profesionale, preț flexibil la nivelul de intrare, și o garanție sporită. În plus față de liniile de produse de switching, Cisco a anunțat noi inovații în soluțiile de routare, din punct de vedere al securității avansate și al performanței.

Arhitectura Cisco Borderless Networks, care definește atributele necesare pentru a sprijini organizațiile care sunt din ce în ce mai distribuite geografic și care au o mobilitate ridicată, este proiectată să permită organizațiilor să conecteze pe oricine la orice, oriunde și oricând - totul într-un mediu foarte sigur și fără întreruperi. Cisco livrează această arhitectură prin servicii de rețea care susțin aplicațiile video, administrarea energiei electrice și securitatea informațiilor, toate acestea fiind incluse în soluțiile de routing, switching, comunicații wireless și securitate.

Informații suplimentare:

  • EnergyWise - Cisco EnergyWise se folosește de inteligența rețelei pentru a ajuta clienții să controleze proactiv consumul energiei și să scadă costurile de operare și amprenta de carbon. Cisco a anunțat de asemenea următoarea versiune a acestei tehnologii premiate, ce include Cisco EnergyWise Orchestrator, care extinde administrarea energiei la PC-uri și laptopuri, și nu doar la dispozitivele cu alimentare pe cablul Ethernet (PoE). Cisco a lansat și EnergyWise SDK, disponibil prin Cisco Developer Network, care permite dezvoltatorilor externi să implementeze suport pentru EnergyWise în produsele lor.
  • Cisco TrustSecTM - Cisco TrustSec este o soluție de securitate de generație următoare care permite clienților să desfășoare politici de securitate pe toate tehnologiile de acces, fie că ele sunt cu fir, fără fir sau rețele virtuale private. Combină identitatea și politicile pentru a asigurara că utilizatorii sunt autentificați și că li se oferă acces la rețea în funcție de identitate. Cisco a anunțat că Cisco TrustSec este disponibil acum pentru portofoliul de produse Catalyst 3560/3750. În plus, noua serie Catalyst 3560/3750-X include primele implementări din industrie ale standardelor 802.1a/e (MACsec), care oferă protejarea datelor sensibile împotriva interceptării sau furtului prin adăugarea de criptare avansată între switch și client.
  • Medianet - Soluțiile Medianet permit organizațiilor să profite de aplicațiile video pentru a transforma interacțiunile forței de muncă. Tehnologia Medianet permite detectarea și optimizarea fluxului video și a punctelor finale video, precum și alocarea și prioritizarea resurselor de rețea astfel încât fluxul video să poată fi livrat de la orice dispozitiv, precum o unitate Cisco TelePresenceT, către un mediu, precum un laptop sau un telefon mobil. Medianet 1.0 este acum suportat pe noile switchuri fixe Catalyst și pe routerele Cisco ISR G2.

Detalii despre noua serie de produse de fixed-switching:

Cisco Catalyst 3750-X și 3560-X: „Navele-amiral" ale portofoliului de produse de switching, care pot fi stivuite sau instalate independent, livrează switching de performanță ridicată cu Ethernet 10gigabit, PoE+ pentru toate porturile și un modul de uplink flexibil și inteligent. Pe lângă StackWise Plus, care oferă disponibilitate ridicată căii de date, Cisco a introdus de asemenea Cisco StackPower, o tehnologie de interconectare energetică ce aduce o reziliență energetică fără precedent unui stack de switchuri Catalyst 3750-X Series. Cu Cisco Stack-Power, sursele de alimentare a până la patru switchuri pot fi partajate ca resursă comună între toate switchurile. În eventualitatea în care se defectează o sursă de alimentare, se menține energia pentru aplicațiile critice, în timp ce se întrerupe alimentarea pentru dispozitivele cu prioritate mai scăzută, așa cum sunt ele definite de către utilizator. O singură sursă poate furniza energie pentru până la patru switchuri și pentru punctele finale critice atașate acestora, ceea ce ajută la continuarea proceselor de lucru. Switchurile Catalyst 3750-X și 3560X se livrează cu Cisco Smart Operations, un set de instrumente și capabilități care permit implementarea fără intervenție fizică asupra echipamentelor și instalarea într-o rețea fără granițe.

Informații suplimentare: