București, 20 decembrie 2010 - Cisco a lansat softul Cisco® SocialMiner, care permite companiilor să găsească și să răspundă proactiv clienților și perspectivelor de comunicare prin intermediul rețelelor publice de socializare precum Twitter și Facebook, sau altor forumuri publice sau bloguri. Actualizări ale site-urilor, postări pe bloguri, toate pot fi monitorizate în timp real, anunțând companiile despre conversații referitoare la produsele lor. Soluțiile Cisco pentru clienți permit companiilor nu numai să monitorizeze domeniile de web pentru a-și spori afacerile, dar și să abordeze clienții care au nevoie de serviciile lor.

Potrivit companiei de cercetare Nielsen, mai mult de un milion de mesaje sunt trimise pe Twitter în fiecare oră, în timp ce 34% dintre americanii care au folosit Facebook, Twitter, sau alte medii de socializare, au vorbit cu entuziasm despre un anumit produs, companie sau brand. Cu această amploare a conversațiilor pe web, prin platformele de socializare, este acum mai evident ca niciodată cum companiile sunt conștiente de felul cum le percep clienții și sunt pregătite să răspundă întrebărilor și nevoilor clienților pentru a-și proteja și spori reputația.

Companiile din întreaga lume folosesc tehnologia Cisco Contact Center pentru a se ocupa de contactele a milioane de clienți pe zi, inclusive apeluri de voce, video, emailuri, chat sau interacțiuni pe web. Platformele de socializare sunt în plină expansiune, dar utilizarea lor de către companii este mai degrabă aleatorie, nestructurată și nescalabilă. Experiența Cisco în excelența operațională și în tehnologii de scalare a rețelelor le permite companiilor să ofere afacerilor lor soluții de top proactive pentru asistența clienților din mediile de socializare.

Cisco a anunțat, de asemenea, Cisco Finesse, un desktop de colaborare web 2.0 pentru clienți care pune toate informațiile de care aceștia au nevoie într-un singur loc, care le permite să ajute apelanții mai repede, mai bine și cu o precizie mai bună. Acest lucru poate ajuta la reducerea costurilor operaționale pentru companii și creșterea numărului de clienți mulțumiți. Cisco și-a rotunjit anunțurile odată cu introducerea unei noi platforme, bazată pe o rețea bogată de captare a mediilor care acceptă înregistrare, redare, streaming și stocare, inclusiv audio și video, cu metadate bogate. Această soluție oferă un fundament eficient și rentabil pentru capturarea, păstrarea și exploatarea conversațiilor de afaceri.

Detalii

Pachetul de softuri pentru colaborare Cisco include:

 • Cisco SocialMiner: prin furnizarea mijloacelor de monitorizare, așteptare și fluidizare a rețelelor de socializare, postările clienților pe aceste medii sunt organizate și livrate către echipele de suport, fapt ce permite companiilor să le răspundă clienților în timp util, tot prin intermediul rețelei de socializare.
  • Consumatorii beneficiază de angajamentele pe care le oferă Cisco SocialMiner. Clienții văd reacția rapidă din partea companiilor care oferă angajamente cu valoare adăugată oriunde și oricând au nevoie. În plus, consumatorii vor avea ca beneficiu angajarea companiilor de a furniza servicii și informații, în loc să își găsească singuri aceste informații de pe site-urile companiilor.
  • Consumatorii vor putea să beneficieze în continuare de confidențialitate în cadrul rețelelor de socializare cu ajutorul setărilor de acceptare sau de neacceptare a folosirii datelor lor.
  • Prin angajamente proactive cu clienții, companiile pot îmbunătăți imediat relațiile cu aceștia, pot adresa potențiali consumatori sau probleme legate de produse, pot genera oportunități de vânzare și gestiona percepții legate de mărcile lor.
  • Pe plan intern, divizia Cisco Consumer Products, inclusiv Cisco FlipTM Video folosesc softul Cisco SocialMiner pentru a gestiona angajamentele din rețelele de socializare ale clienților
 • Cisco Finesse: Această soluție nouă combină funcțiile tradiționale ale unui centru de contacte cu capabilitățile softului Cisco QuadTM pentru companii.
  • Arhitectura Web 2.0 pentru agenți le permite companiilor să integreze tehnologia de colaborare și aplicațiile de afaceri, dându-le agenților uneltele necesare pentru a le oferi clienților cele mai bune experiențe posibile.
 • Prin înregistrarea conversațiilor din rețea, agenții din centrul de contact vor avea acces la multe date. Aceste date pot fi accesate prin diferite aplicații prin intermediul unei interfețe simple, cu costuri mici dar cu scalabilitate optimă pentru companii.
  • Prin acest ecosistem, companiile află despre problemele clienților care sună, pot ghida agenții de serviciu cum să soluționeze problemele de la prima apelare, pot ajuta la imbunătățirea productivității agentului.

Mărci înregistrate

Cisco, Customer Collaboration, Customer Care, Contact Center, Collaboration, Call Center, Social Media, Recording, Analytics, Social CRM, Video, Unified Communications

Despre Colaborarea Cisco

De la comunicații bazate pe IP distinse cu premii până la mobilitate, relații cu clienții, conferințe Web, mesagerie, aplicații sociale pentru companii și experiențe de teleprezență interoperabile, Cisco reunește soluții de colaborare bazate pe rețea, integrate, al căror fundament sunt standardele deschise. Aceste soluții, precum și serviciile oferite de Cisco și partenerii noștri, ajută la promovarea creșterii afacerilor, inovației și productivității. Ele ajută, de asemenea, la accelerarea performanței echipei, la protejarea investițiilor și la simplificarea proceselor de a găsi oameni și informații.