București - 20 aprilie 2010 - Cisco anunță finalizarea ofertei pentru achiziția TANDBERG, un lider global în comunicații video. Finalizarea acestei tranzacții și crearea ulterioară a unui portofoliu extins, cuprinzător, de produse accelerează viziunea Cisco de schimbare a felului în care oamenii comunică și colaborează prin livrarea de experiențe de colaborare simple, unice și interoperabile.

"Astăzi marcăm un pas foarte important pentru clienții noștri în efortul nostru de a pune oamenii în centrul colaborării și de a schimba felul în care lucrăm", a spus Marthin De Beer, Senior Vice President, Emerging Technologies Business group, Cisco. "Noi credem că teleprezența - generația următoare de conferințe video - alături de portofoliul bogat de colaborare al Cisco, face posibil acest nou fel de a lucra prin care oricine, de oriunde, beneficiază de productivitate sporită prin folosirea pe scară largă a tehnologiilor video și a colaborării față-în-față".

Linia de produse TANDBERG este acum parte a portofoliului Cisco TelePresenceTM. Prin această ofertă combinată, Cisco TelePresence oferă clienților acces la o arhitectură complet integrată, la un portofoliu cuprinzător de infrastructură de rețea și de echipamente terminale - proiectate să furnizeze interoperabilitate cu furnizori diferiți - și la o suită de experiențe unice, aplicații personalizabile și modele de implementare flexibile.

Prin finalizarea acestei tranzacții, Fredrik Halvorsen, fostul CEO al TANDBERG, devine senior vice president și lider al noului TelePresence Technology Group din cadrul Cisco. Acest grup nou format include trei linii de business complet integrate care se vor concentra pe dispozitivele terminale, pe infrastructură și pe servicii Cisco TelePresence de tip cloud.

Sub această conducere, și cu linii de produse, angajați și viziuni unificate, Cisco dorește să ofere consecvență și protecția investiției pentru clienți, în același timp accelerând inovația pentru a oferi noi experiențe de colaborare.

Noua experiență Cisco TelePresence: Echipamente terminale, Infrastructură și Servicii Cisco TelePresence de tip cloud

Cisco are o abordare arhitecturală unică pentru colaborare, reunind soluții deschise, integrate, interoperabile, bazate pe rețea. De la camere cu multiple întrebuințări și soluții ce recreează atmosfera unei întâlniri la sisteme personale care includ clienți PC, portofoliul combinat Cisco TelePresence include o gamă completă de dispozitive terminale, de produse de infrastructură și de opțiuni de implementare flexibile de la Cisco și TANDBERG. Clienților li se oferă, de asemenea, un set cuprinzător de platforme-soluție pentru aplicații orizontale și specifice pe domenii de activitate. Cisco s-a angajat să lucreze pentru a se asigura că întreg portofoliul interoperează cu sisteme de la terți precum clienții video pentru PC, incluzând Microsoft Office Communicator.

Infrastructura integrată include oferte și servicii care permit clienților să se bucure de experiențe de colaborare excelente atât în interiorul companiilor cât și între acestea, de întâlniri cu performanță video și audio ridicată între mai multe puncte, și de interoperabilitate "any-to-any". Serviciile și ofertele permit de asemenea administrare robustă și capabilități de programare a întâlnirilor avansate, precum și caracteristici de utilizare foarte sigure precum "Apasă un buton" și "Prezență continuă". O caracteristică unică a Cisco TelePresence îl reprezintă existența unui set de servicii media pentru capabilități avansate de înregistrare, streaming, transcriere, transcodare și analizare video.

Cisco oferă, de asemenea, un întreg spectru de opțiuni de implementare, la locație și în afara ei, și de servicii pentru Cisco TelePresence. De la servicii administrate cuprinzătoare, incluzând între companii, provenind de la cei mai buni parteneri furnizori de servicii din lume, până la servicii găzduite intercompanie, aplicații de tip cloud și chiar opțiuni "do it yourself", clienții au acces la implementări flexibile și opțiuni pentru servicii ce răspund nevoilor lor unice. Aceasta înseamnă că clienții pot alege combinația corectă de opțiuni de colaborare între companii în funcție de participanți, de locație și de conectivitate.

Interoperabilitate extinsă în industrie și dezvoltarea standardelor

În plus față de interoperabilitatea în interiorul frontierelor companiei, portofoliul combinat Cisco TelePresence oferă opțiuni bogate proiectate să faciliteze interoperabilitatea video any-to-any. Aceste opțiuni de suport multi-vendor și angajamentul nostru de a livra standarde de industrie prin Protocolul de Interoperabilitate Telepresence (TIP) pentru interoperabilitate nativă cu teleprezență, oferă clienților protecția investiției și opțiuni flexibile pentru extinderea investițiilor către noi forme de colaborare.

TIP oferă fundamentul pentru o arhitectură multiecran scalabilă și a fost publicată ca o metodă de a oferi interoperabilitate nativă pentru teleprezență. TIP este disponibil sub licență de la Cisco și va fi transferat către International Multimedia Teleconferencing Consortium (IMTC) sau către un al corp independent din industrie pentru a facilita interoperabilitatea.

Pentru a avansa interoperabilitatea pentru teleprezență, Cisco lansează proiectul TIP Open Source și va publica bibliotecile cu codul sursă al TIP până la 1 Iulie 2010. Nouă furnizori de videoconferințe și teleprezență au licențiat TIP până acum.

Despre Colaborarea Cisco

De la comunicații bazate pe IP distinse cu premii până la mobilitate, relații cu clienții, conferințe Web, mesagerie, aplicații sociale pentru companii și experiențe de teleprezență interoperabile, Cisco reunește soluții de colaborare bazate pe rețea, integrate, al căror fundament sunt standardele deschise. Aceste soluții, precum și serviciile oferite de Cisco și partenerii noștri, ajută la promovarea creșterii afacerilor, inovației și productivității. Ele ajută, de asemenea, la accelerarea performanței echipei, la protejarea investițiilor și la simplificarea proceselor de a găsi oameni și informații.

Urmăriți blogul Cisco Bridges și deveniți fanii nostri pe Facebook pentru a avea acces rapid actuale informații actuale despre Cisco, viziunea, produsele și soluțiile noastre.