Noua soluție pentru acasă și tehnologiile pentru clădiri inteligente și conectate extind oferta Smart Grid pentru a reduce consumul și costurile


București, 19 iulie 2010 - Cisco prezintă noi tehnologii care dezvoltă recent anunțatul portofoliu Connected Grid și ajută consumatorii și companiile să-și monitorizeze și să-și administreze mai bine consumul de energie pentru a economisi costuri și a reduce emisiile de carbon, tehnologii care includ o interfață ușor de folosit pentru acasă. Soluția Cisco® Home Energy Management are o unitate de control Home Energy Controller și Servicii de administrare a energiei Cisco Energy Management Services care, atunci când sunt oferite de către furnizorii de utilități clienților, sunt proiectate să ajute consumatorii să obțină informații sigure și de încredere despre felul în care utilizează energia electrică, și astfel să obțină un control mai ușor asupra consumului de energie.

În plus, Cisco a anunțat actualizări cheie pentru portofoliul său Smart Connected Buildings, incluzând noul Cisco Network Building Mediator Manager 6300, care permite administrarea centralizată a clădirilor Smart Connected Buildings în cadrul operațiunilor globale ale companiilor, și noul Cisco Network Building Mediator 3.1, care oferă platforma pentru conectarea mai multor sisteme de automatizare și protocoale diferite ale unei clădiri.

Detalii:

  • Cisco crede că tehnologia poate schimba felul în care lumea își administrează energia și provocările de meniu. Viziunea Cisco este ca tehnologia de rețea să permită o platformă de comunicații completă, bazată pe standarde deschise care suportă noile modele de administrare a energiei. Lucrând cu clienții furnizori de utilități și cu un ecosistem de parteneri, Cisco speră să ajute la crearea unei infrastructuri energetice pentru secolul 21, care aduce atât beneficii economice cât și de mediu.
  • Ca parte a acestei viziuni, Cisco anunță noi instrumente de administrare a cererii care sunt o parte critică a ofertei Cisco Connected Grid și care sunt proiectate să răspundă problematicii administrării energiei și să ajute furnizorii de utilități să livreze energie mai eficient și mai sigur - de la punctul de generare până la companii sau case.

Soluții pentru acasă

  • Soluția Cisco Home Energy Management Solution pentru furnizorii de utilități dispune de Home Energy Controller (CGH-100), un afișaj care ajută consumatorii să ia decizii mai bine informate și de asemenea să implementeze politici și programe pentru utilizarea energiei, bazate pe consumurile energetice ale casei (în timp real și istorice) și ale aparatelor electrice individuale.
  • Prin ecranul cu atingere LCD al Home Energy Controller, consumatorul primește informații despre și control asupra aparatelor periferice care comunică cu HEC, precum termostate, prize inteligente și, la un moment dat, cu aparate inteligente precum frigidere sau încălzitoare de apă.
  • Home Energy Controller coordonează diversele rețele din casă și suportă protocoalele asociate de comunicare pe rețea, precum ZigBee, WiFi și Encoder Receiver Technology (ERT).
  • Cu Cisco Home Energy Management Solution, furnizorii de utilități vor putea extinde beneficiile implementărilor existente de Smart Meter prin oferirea proprietarilor de case un control mai detaliat asupra energiei, până la nivel de aparat electric. Clienții și furnizorii de utilități se pot coordona pentru stabilirea unor prețuri noi și pentru servicii de administrare a cererii, permițând automatizarea administrării energiei la domiciliu.
  • Cisco anunță de asemenea serviciile găzduite Energy Management Services, care pot fi folosite de furnizorii de utilități pentru a administra date de la sute de adrese rezidențiale prin integrarea cu aplicațiile lor. Aceste servicii completează oferta existentă de servicii Cisco pentru a ajuta furnizorii de servicii să ajute utilitățile să-și planifice, să-și construiască și să opereze o infrastructură de comunicații convergente pentru automatizarea Connected Grid.
  • Cisco Home Energy Management Solution va fi implementată de către furnizori de utilități precum Duke Energy, cu care Cisco are o colaborare strategică pentru a avansa tehnologia Smart Grid.
  • Studiile arată că tehnologia poate promova o administrare mai bună a energiei de către consumatori. IDC a descoperit că clienții reduc întreg consumul de energie cu între 4 și 15 la sută atunci când primesc informații în timp real despre consumul energetic. De asemenea, conform unui studiu efectuat de Zogby International, 74 la sută dintre americani probabil vor schimba felul în care utilizează energia dacă li se oferă soluțiile tehnologice pentru a face acest lucru.
  • Home Energy Controller este proiectat ca o soluție globală dar va fi disponibil mai întâi în America de Nord începând din această vară. Este parte a noului portofoliu Connected Grid al Cisco, o abordare completă a grilei inteligente, în cadrul căreia au fost anunțate în mai tehnologiile de automatizare a sub-stațiilor pentru a ajuta furnizorii de utilități să-și administreze mai bine transmiterea și distribuirea electricității.

Resurse adiționale:

Flux RSS pentru Cisco România: http://www.cisco.com/web/RO/news/rss/ro_rss_feed.xml