Se livrează inovații cheie pentru întreg portofoliul de produse și servicii dedicate centrului de date: un nou gateway virtual de securitate, WAAS Virtual, a doua generație de switchuri Nexus, și o familie extinsă pentru Unified Computing System


București, România - 15 Septembrie, 2010 - Cisco a anunțat astăzi că a extins produsele și serviciile sale din portofoliul dedicat centrului de date și a avansat arhitectura centrului de date pentru a accelera inovația IT, pentru a crește valoarea de afaceri și pentru a sprijini noi modele de afaceri precum virtualizarea desktop și "clouds" publici sau privați.

Cisco a introdus Unified Network Services, care sunt proiectate să livreze orice serviciu de rețea în orice mediu și în orice formă, și a îmbunătățit Unified Fabric și Unified Computing pentru a livra flexibilitate în implementare ridicată, simplitate și eficiență din punct de vedere al costurilor. Cisco a prezentat și noi servicii profesionale care ajută partenerii și clienții să obțină valoarea maximă din investițiilor lor în Cisco Data Center Business Advantage.

Împreună, Unified Network Services, Unified Computing și Unified Fabric formează fundația unei arhitecturi integrate denumită Cisco Data Center Business Advantage, proiectată să îmbunătățească eficiența și agilitatea atât a mediilor tradiționale cât și a mediilor de centre de date virtualizate. Cisco Data Center Business Advantage ajută clienții să-și lege investițiile IT de o recuperare mai rapidă a afacerii prin accelerarea livrării de noi servicii și de noi surse de venit, prin îmbunătățirea profitabilității, și prin permiterea implementării de modele noi, inovative, de afaceri și IT.

Detalii
Vă prezentăm Cisco Unified Network Services.

Cisco Unified Network Services oferă bogate servicii - fizice sau virtuale, și oferă flexibilitate și alegere, oferind livrare consistentă bazată pe politici, ușurință operațională și protabilitatea sarcinii de lucru pe medii de rețea, de calcul și cloud. Primele inovații introduse o dată cu Unified Network Services includ:

  • Cisco Virtual Security Gateway (VSG) este un dispozitiv virtual proiectat să ofere politici de securitate la nivel de mașină virtuală și pe VLAN-uri și pe infrastructura de calcul partajată din centrul de date. Cisco Virtual Security Gateway răspunde cerințelor critice de securitate și de respectare a normelor pentru centre de date virtualizate și pentru medii de tip cloud cu mai mulți utilizatori prin oferirea de control granular, bazat pe politici, și prin monitorizarea activității în contextul mașinii virtuale. Cisco Virtual Security Gateway este implementat ca software pe Nexus 1000V care oferă operare facilă, flexibilitate în implementare, performanță sporită și administrare centralizată,
  • Cisco virtual Wide Area Application Services (vWAAS) sunt livrate printr-un dispozitiv virtual care rulează pe VMware ESX/ESXi hypervisor și pe Cisco Unified Computing SystemT sau pe alte servere x86. Este prima soluție de optimizare WAN pregătită pentru cloud care accelerează livrarea plicațiilor de la infrastructuri private și de la infrastructuri virtuale și private de tip cloud, pentru a asigura o experiență de utilizare optimă. vWAAS permite furnizorilor de servicii de tip cloud să ofere livrare rapidă a serviciului de optimizare WAN cu o configurare minimală a rețelei, și reduce costurile și riscul migrării către infrastructuri de tip cloud private și virtual private.

Noul Switch Nexus 5548 sporește performanța Unified Fabric
Cisco Unified Fabric este un element cheie atât pentru centrele de date tradiționale cât și pentru cele virtualizate, unificând stocarea, rețeaua de date, și un sistem de operare de clasa centrului de date pentru a livra convergență, scalabilitate și inteligență la un cost total de proprietate redus și cu o recuperare a investiției mai rapidă. Noile inovații includ:

  • Noua unitate pentru un rack (RU), switch-ul cu 48 de proturi Cisco Nexus 5548 adaugă o densitate dublă a porturilor în același spațiu pentru o eficiență a costurilor îmbunătățită, tehnologie Unified Port (oricare port poate fi configurat ca Ethernet sau Fibre Channel) pe un slot cu modul de expansiune pentru flexibilitate sporită a implementării, și suport pentru Layer 3 și FabricPath pentru scalabilitate crescută.
  • Combinat cu Nexus 5000, noul Cisco Nexus Fabric Extender 2224TP oferă opțiuni alternative de implementare pentru clienții cu densitate scăzută a serverelor pe rack. Cisco Nexus 2248TP se poate conecta acum la switchul Nexus 7000, oferind conectivitate 100M/1 Gigabit pe scară largă și management simplificat.
  • Noul șasiu Catalyst 6513-E cu capacitate de switching de peste 2 TB și software-ul Catalyst 4900 cu EnergyWise 2.0 și Trust Sec oferă protecția investiției și suport continuu atâ pentru centrele de date treadiționale cât și pentru cele virtuale.

Noul blade compact cu memorie ridicată Unified Computing System extinde portofoliul Unified Computing
Cisco Unified Computing unifică puterea de calcul, rețeaua, virtualizarea și accesul la stocare cu o administrare integrată pentru a livra o mobilitate fluidă a sarcinii de lucru, pentru a optimiza scalarea resurselor și simplitatea operațională. Alături de Unified Fabric și Unified Network Services, Unified Computing este o componentă fundamentală pentru Cisco Data Center Business Advantage.

  • Portofoliul Unified Computing System acum include UCS B230 M1 Blade Server, un sistem bazat pe procesorul Intel Xeon 6500/7500 care livrează mai multă memorie, performanță și densitate într-un server blade compact cu jumătate de lățime.
  • Noul blade extinde alegerile disponibile arhitecților de sistem din cadrul familiei de servere UCS și este ideală pentru sarcini de lucru optimizate bazelor de date cu tranzacții intensive, pentru virtualizarea serverlor și pentru virtualizarea desktop.
  • Testarea recentă a performanțelor aplicațiilor folosind Cisco Unified Computing System a stabilit nouă recorduri mondiale de performanță, incluzând doua teste cu noul UCS B230 M1 Blade Server.

Servicii profesionale și tehnice noi:
Cisco a introdus o suită de noi servicii și capabilități care ajută clienții să realizeze valoarea maximă a investițiilor lor Cisco Data Center Business Advantage prin accelerarea duratei de implementare și prin reducerea riscului. Noile Cisco Desktop Virtualization Services permit clienților să construiască și să sprijine o infrastructură de tip Virtual Desktop Infrastructure care este foarte sigură și scalabilă. Cisco Unified Computing Services au fost îmbunătățite pentru a crește performanța aplicației și administrarea operațională a noilor tehnologii Cisco. Cisco Nexus, WAAS și Serviciile de Optimizare au fost îmbunătățite pentru a include Testare de Performanță și Validare.

Citate relevante
"Viziunea arhitecturală a Cisco pentru centrul de date prin Data Center Business Advantage este aliniată cu viziunea noastră și arată angajamentul de a răspunde provocărilor IT emergente", a spus Bob Butler, CIO, Hay Group. "Folosirea inovațiilor IT pentru a aduce un plus de valoare în afaceri este foarte importantă pentru noi. Prin Cisco Unified Computing System și prin soluțiile Nexus am atins deja disponibilitate, reduceri de costuri și siguranță mai ridicate. Noile oferte pentru centrul de date vor oferi avantaje de afaceri și mai mari pe măsură ce continuăm să ne folosim de virtualizare și de tehnologia cloud pentru a maximiza investiția noastră în centrul de date."

"Noile Cisco Unified Network Services și inovațiile din portofoliile Unified Fabric și Unified Computing demonstrează abilitatea noastră de a livra soluții proiectate să răspundă nevoilor dinamice ale centrului modern de date", a spus John McCool, senior vice președinte, Data Center, Switching and Services Group, Cisco. "Prin Cisco Data Center Business Advantage oferim cele mai mari și profunde inovații tehnologice din industrie pentru a răspunde provocărilor IT emergente și pentru a livra plus de valoare pentru afaceri."

"Pe măsură ce clienții noștri proiectează centrele de date de generație următoare, ei se concentrează pe construirea infastructurilor tehnologice fundamentale cu Presidio care livrează eficiențe de afaceri imediate, și generează valoare pe termen lung", a spus Dave Hart, CTO, Presidio Networked Solutions. "Inovația continuă de la Cisco prin Data Center Business Advantage oferă cadrul arhitectural care ajută Presidio să creeze soluții de centre de date pentru clienți care livrează agilitatea de a reacționa la cerințele în schimbare ale afacerii, la crearea rapidă de servicii și la livrarea de aplicații, și în final să ne ajutăm clienții să obținăm un avantaj competitiv și să concureze mai bine într-o economie globală."

Resurse adiționale
Citiți mai multe despre Cisco Data Center Business Advantage
Urmăriți clipuri video despre noile produse pentru centre de date ale Cisco și despre Data Center Business Advantage
Urmăriți video despre cum Tribune Company folosește Cisco Data Center Business AdvantagePop-up window
Website-ul Cisco Unified Computing
Website-ul Cisco Unified Fabric
Website-ul Cisco Data Center
Citiți blogul Cisco Data Center
Website-ul Cisco Services