Noua aplicaţie Velocity Service creşte performanţa aplicaţiilor şi serviciilor prin mărirea vitezei de livrare a informaţiilor de la centrele de date la punctele finale


Bucureşti, 13 octombrie 2010 - Cisco anunţă un nou serviciu denumit Application Velocity care creşte performanţele, virtualizarea şi aplicabilitatea în reţea. Acest serviciu, care îşi are rădăcina în routerele Cisco® cu servicii integrate, este un element cheie al arhitecturii Reţele fără frontiere a companiei. Este esenţial pentru organizaţiile care adoptă cele mai noi inovaţii tehnologice printr-o infrastructură de tip cloud, prin medii desktop virtualizate şi prin integrare cablată sau wireless.

Pe măsură ce afacerile livrează aplicaţii către un număr din ce în ce mai mare de dispozitive mobile inteligente care se află într-o varietate de locaţii, au nevoie să conecteze centre de date, reţele şi puncte finale într-un sistem integrat care poate livra date multimedia de calitate ridicată fără scăderea performanţelor. Application Velocity oferă exact acest serviciu, introducând un set unic de inovaţii pe platforma Routerului Cisco cu servicii integrate de Generaţie 2 care permit o experienţă de utilizare optimă cu orice aplicaţie, în orice moment, pe orice dispozitiv. Realizează acest lucru prin încorporarea în reţea a tehnologiilor sensibile la aplicaţie care conectează aplicaţiile găzduite în centrul de date către dispozitivele utilizatorilor finali. Cu Application Velocity, departamentele IT ale organizaţiilor pot să îşi împlinească şi să îşi depăşească sarcinile de servici, implementând, în acelaşi timp, servicii inovative bazate pe cloud şi tehnologii noi precum desktopuri virtualizate, sau consolidându-şi centrul de date.

Cisco anunţă de asemenea elemente cuprinzătoare noi ale platformei precum şi extinderea ofertei din portofoliile de switching, routare, securitate şi mobilitate pentru a îmbunătăţi arhitectura Reţelelor fără frontiere..

Detalii:

Application Velocity suportă atât vizibilitate mai mare cât şi control sporit pentru aplicaţii, disponibilitate continuă a accelerării aplicaţiei şi optimizare WAN cu adaptabilitate în timp real, precum şi fiabilitate crescută a aplicaţiei. De asemenea sunt disponibile serviciile profesionale Cisco care ajută organizaţiile să-şi planifice, să construiască şi să opereze soluţii sigure, foarte scalabile pentru a accelera implementarea serviciilor de reţea Application Velocity. Cisco introduce un număr de tehnologii noi Application Velocity care sunt proiectate să crească experienţa de utilizare a aplicaţiei, supravieţuirea reţelei şi soluţii Cisco consistente pentru centrul de date şi utilizatorul final.

  • Cisco WAAS (Wide Area Application Services) Express este o soluţie de optimizare WAN bazată pe software-ul Cisco IOS® şi integrat în Cisco ISR G2. Este o alternativă eficientă din punctul de vedere al costurilor pentru serviciile administrate oferite de furnizorii de servicii şi pentru implementările de către companiile mici şi medii. Prin suportul optimizării TCP şi prin compresia sarcinii de lucru şi eliminarea datelor redundante, Cisco WAAS Express dublează lăţimea de bandă disponibilă şi creşte performanţa aplicaţiei. Uşurinţa implementării şi disponibilitatea la cerere pot reduce semnificativ costurile operaţionale.
  • Cisco WAAS pe ISR G2 Services-Ready Engine (SRE) oferă accelerare integrată în router, la cerere, a aplicaţiei şi servicii de optimizare WAN. WAAS pe SRE ajută birourile teritoriale ale companiilor să-şi optimizeze aplicaţiile care necesită resurse majore. Este util în special aplicaţiilor sensibile la întârzieri, precum video, şi permite departamentelor IT să obţină o utilizare mai bună a WAN.
  • Cisco Unified Communications System Express extinde arhitectura de comunicaţii unificate Cisco de la centrele de date către birourile teritoriale pentru a oferi virtualizare end-to-end lideră în industrie. Cisco UCS Express permite clienţilor să ruleze orice aplicaţie Windows sau VMWare pe modulul ISR G2 SER fără a fi nevoie de un server de aplicaţie. Cisco UCS Express suportă de asemenea găzduirea aplicaţiei precum şi supravieţuirea birourilor teritoriale în cazul defecţiunilor WAN cu administrare consistentă prin intermediul  platformei de comunicaţii unificate Cisco.

Citate relevante:
Praveen Akkiraju, vice president and general manager, Access Routing Technology Group, Cisco:
"Cisco este foarte concentrat pe dezvoltarea de soluţii care optimizează arhitectura de reţea de la centrul de date până la birourile teritoriale şi dispozitivile mobile individuale. Application Velocity pe routerul cu servicii integrate Cisco G2 demonstrează efortul nostru continuu pentru inovaţie şi permite clienţilor să păstreze un birou teritorial necostisitor, fără a compromite calitatea sau eficienţa operaţională."