Deutsche Telekom și Cisco oferă colaborare la cea mai ridicată calitate video pentru DFB (Federația Germană de Fotbal)

Serviciul pentru întâlniri video în timp real din Africa de Sud constituie prima utilizare internațională a Deutschland TelePresence


11 iunie 2010 - Deutsche Telekom, Cisco și Deutscher Fußball-Bund (DFB - Federația Germană de Fotbal) își dezvoltă și mai mult parteneriatul în jurul serviciului de colaborare video în timp real Deutschland TelePresence, care a fost inițiat la CeBIT 2010. Cele două companii de tehnologie oferă echipei naționale de fotbal a Germaniei din Africa de Sud un sistem Cisco TelePresence, asigurând o conexiune puternică și fiabilă la platforma TelePresence din Germania. Suita Cisco TelePresence din centrul de conferințe din Africa de Sud se află chiar lângă tabăra echipei germane de la Velmore Grand Hotel de lângă Pretoria. În Germania, sistemele TelePresence sunt disponibile în locații precum sediul DFB din Frankfurt am Main, precum și în Berlin, Hamburg, Munchen, Stuttgart, Dusseldorf și Bonn.

Deutschland TelePresence permite managementului DFB din Germania și Africa de Sud să comunice folosind transmisiuni video și audio de cea mai bună calitate.

Colaborarea video dintre Africa de Sud și Germania este prima aplicație de acest fel pentru Deutsche Telekom și Cisco. Este prima utilizare internațională a Deutschland TelePresence - folosind cabluri de fibră optică subacvatice care străbat o distanță de 8000 de kilometri în linie dreaptă.

Deutsche Telekom și Cisco oferă DFB serviciul și sistemele TelePresence pentru o perioadă planificată de trei ani. Pe lângă comunicarea internă în cadrul federației,DFB folosește sistemul de întâlniri virtuale în timp real pentru a comunica direct cu partenerii cu care colaborează. Deutschland TelePresence este disponibil în diferite versiuni. Fiecare pachet complet include gama întreagă de servicii - de la planificare și instalarea sistemului și până la buna sa funcționare. Specific, componentele individuale includ: conexiune broadband la Internet, un sistem Cisco TelePresence, un serviciu de switching, sisteme de rezervare a întâlnirilor, un pachet puternic de securitate, precum și instalare, funcționare și întreținere. Toate componentele sunt sincronizate optim, oferind clienților funcționare simplă și fără probleme prin simpla apăsare a unui buton.

Deutsche Telekom a fost partener al DFB și "Partener Premium" al echipelor naționale de fotbal masculine, feminine și de tineret încă din 2005. Grupul sponsorizează de asemenea Cupa Mondială a Femeilor 2011 din Germania. Pe lângă această susținere a sportului, Deutsche Telekom folosește fotbalul ca platformă pentru modele de afaceri promițătoare. Parteneriatul deschide o serie de oportunități pentru dovedirea întregii puteri de inovație deținută de furnizorul de telecomunicații lider în Europa prin produse și servicii noi.

Despre Deutsche Telekom AG

Deutsche Telekom este una din companiile lider în lume pentru telecomunicații integrate, având mai mult de 150 de milioane de clienți mobili, aproximativ 38 de milioane de linii de rețea fixă, și mai mult de 15 milioane de linii de bandă largă (la 31 martie 2010). Grupul oferă produse și servicii

în zona telefoniei fixe, comunicațiilor mobile, Internetului și IPTV pentru clienți privați, precum și soluții ICT pentru clienți mari și pentru corporații. Deutsche Telekom este activă în 50 de țări cu mai mult de 258.000 de angajați în toată lumea. În anul fiscal 2009, Deutsche Telekom a generat venituri de 64.4miliarde EUR, din care mai mult de jumătate au provenit din afara Germaniei (la: 31 decembrie 2009).

Cisco, sigla Cisco, Cisco Systems și Cisco WebEx sunt mărci comerciale înregistrate sau mărci comerciale Cisco Systems, Inc. și/sau ale societăților afiliate din SUA și din alte câteva țări. Toate celelalte mărci menționate în acest document sunt proprietatea firmelor respective. Utilizarea termenului de partener nu implică o relație de parteneriat între Cisco și oricare altă companie. Acest document face parte din Informațiile Publice Cisco.