Concursul se adresează întreprinzătorilor din toată lumea și va premia o idee care are potentialul de a deveni o nouă afacere


București, 9 februarie 2010 - Cisco a lansat cea de-a doua ediție a concursului I-Prize, o competitie globală de inovație în cadrul căreia antreprenori din toată lumea pot colabora și își pot înscrie propunerile ce au potential de a deveni următoarea ideea de business a Cisco în valoare de miliarde de dolari.

Detaliile concursului:
Ideile care sunt înscrise în concurs trebuie să intre într-una din cele patru categorii:

 • Viitorul muncii: Folositi puterea retelei pentru a aduce mai aproape clienti, furnizorii s,i asociatii s,i pentru a propune solutii care vor schimba felul în care companiile s,i organizatiile îs,i conduc afacerile s,i procesele de lucru.
 • Viată conectată: Descrieti avansuri tehnologice care vor îmbunătăti considerabil conditiile de viată s,i cultură. Această categorie cere participantilor să îs,i imagineze o viată în care totul este conectat.
 • Noi metode de învătare: Creati solutii inovatoare care vor transforma unde, când s,i cum învată oamenii.
 • Viitorul distractiei: Inventati solutiile de generatie următoare care vor schimba felul în care se joacă oamenii. Participantii la concursul I-Prize, vor avea acces la urmatoarele solutii de colaborare Cisco ce le vor permite sa comunice si sa colaboreze mai usor in echipele lor:
  • Cisco Show and Share, o comunitate video unde participantii pot înregistra, edita s,i partaja clipuri video; pot comenta, evalua s,i asocia taguri continutului interesant;
  • Cisco Pulse, o platformă de căutare care asociază taguri continutului în mod dinamic pe măsură ce continutul trece prin retea, permitând participantilor să găsească rapid s,i cu acuratete cei mai buni experti s,i cea mai bună informatie disponibilă pentru un anumit subiect;
  • Cisco WebEx, o platformă de conferinte audio s,i Web care permite utilizatorilor să partajeze documente s,i desktopuri în timp real;
  • Cisco TelePresence, o experientă completă de întâlniri virtuale care combină tehnologii audio-video în timp real pentru a oferi oamenilor din diferite zone ale globului o varietate mare de experiente de colaborare fată în fată.

De asemenea, participantii la concursul I-Prize au acces la o platformă unică de management, sustinută de Spigit, care le permite să cumpere s,i să vândă idei pe o piată deschisă. Piata de idei permite participantilor la concurs să stabilească valoarea ideilor lor prin comert. Se pot achizitiona s,i actiuni dintr-o idee folosindu-se o monedă virtuală care este oferită participantilor în functie de valoarea contributiilor lor la platformă.

Înscrierile vor fi evaluate în functie de criteriile de evaluare care sunt evidentiate în regulament, tinându-se cont inclusiv de inovatia tehnologică s,i de business a propunerii. Echipa câs,tigatoare are s,ansa să câs,tige până la 250.000 USD!

Informatii complete despre concurs:
http://www.cisco.com/web/solutions/iprize/index.html