București, 8 noiembrie 2010 - Cisco sărbătorește distribuirea telefonului Internet Protocol (IP) cu numărul 30 de milioane către una din cele mai mari instituții bancare și de servicii financiare din lume, HSBC. Ca parte a strategiei de standardizare, pentru a permite un standard global uniform în întregul grup, HSBC a instalat deja peste 100.000 de telefoane Cisco® Unified IP Phone în 87 de locații.

HSBCNew Browser Window folosește telefoanele IP Cisco și Cisco Unified Communications Manager deoarece compania a descoperit că standardizarea, consolidarea și simplificarea, îmbunătățesc și mai mult performanța sistemului, ajută la creșterea agilității organizaționale și reduc costul infrastructurii de suport. În plus, routarea inteligentă a apelurilor, un singur registru de adrese și un plan de apelare standardizat permit o colaborare mai ușoară între angajați, ceea ce permite HSBC să dezvolte strategii pentru a-și servi clienții mai bine. Oferind identitate la nivel de dispozitiv, imagini semnate digital, urmărirea și înregistrarea apelului, telefoanele IP ale Cisco oferă HSBC securitate la nivelul companiei, asigurând confidențialitatea conversațiilor de o natură sensibilă și în același timp oferă suport pentru diferite funcționalități și aplicații ale dispozitivului direct pe telefon.

HSBC a început implementarea telefoanelor Cisco Unified IP Phones acum 18 luni, acum aflându-se la jumătatea unui program global de trei ani în urma căruia va rezulta o bază totală de 354.000 de dispozitive Cisco până la sfârșitul anului 2012. Cu investiții în tehnologii de comunicare și colaborare precum Cisco TelePresence, telefoanele Cisco Unified IP și Cisco WebExNew Browser Window, HSBC dorește să contribuie semnificativ la reducerea emisiilor de dioxid de carbon, prin reducerea călătoriilor de afaceri în 2012.

Cisco a avut primul apel de Voce pe IP în 1997 și a vândut primul telefon Cisco Unified IP Phone în 1998. În ultimii 13 ani, telefoanele Cisco Unified IP Phone au evoluat, conectând oamenii prin tehnologii video și funcționează ca interfețe pentru aplicații, servicii și conținut care se află pe rețea. Ele sunt parte a noii experiențe de colaborare care este bogată, integrată, mobilă și deseori virtualizată.

Detalii:

 • Caracteristicile notabile ale telefoanelor IP Cisco folosite de HSBC includ:
  • Afișaje color cu cristale lichide care includ taste dinamice pentru funcții și opțtiuni de apelare
  • Suport pentru serviciile de informare, incluzând capabilități Extensible Markup Language (XML) pentru extinderea sistemelor de telefonie IP
  • Capabilitatea de a personaliza serviciile bazate pe XML pentru a permite utilizatorilor accesarea unor informații variate, precum cotații de la bursă, contacte angajați si conținut Web
  • Un nivel de securitate în întreaga companie, esențial pentru mediul bancar
  • Unelte pentru a reduce costurile operaționale prin centralizarea administrării telefoanelor și oferirea unei platforme pentru impunerea în întreaga companie a politicilor de utilizare și de respectare a normelor care sunt esențiale pentru industria bancară
 • Prin adoptarea funcționalității video a telefoanelor IP Cisco, HSBC va continua să integreze comunicațiile video ca metodă cheie de a rămâne aproape de clienți și de a răspunde nevoilor într-o manieră personală.
 • Ca o completare a telefoanelor IP Cisco, HSBC a folosit și alte tehnologii de colaborare, incluzând:
  • Cisco TelePresence™: O soluție de colaborare video cu definiție înaltă care oferă experiențe complete față-în-față și care este disponibilă la sediile băncii din Londra, Paris, Dusseldorf, Chicago, Vancouver, Kuala Lumpur, Hong Kong, Mexico City, New York, Dubai și Sheffield. Cisco TelePresence oferă HSBC toate beneficiile întâlnirilor în persoană, micșorând costurile cu călătoriile și permițând angajaților să se conecteze și să colaboreze chiar dacă se aflau la distanțe mari.
  • WebEx® Meeting Center: O unealtă de colaborare online care permite întâlniri pe viu între participanții din diferite locații HSBC. Cisco WebEx accelerează atingerea acordurilor, ideile și dezvoltarea produselor, și îi ține pe toți angajații conectați și cu acces ușor la comunicații facile care optimizează productivitatea.

Despre Colaborarea Cisco
De la comunicații bazate pe IP distinse cu premii până la mobilitate, relații cu clienții, conferințe Web, mesagerie, aplicații sociale pentru companii și experiențe de teleprezență interoperabile, Cisco reunește soluții de colaborare bazate pe rețea, integrate, al căror fundament sunt standardele deschise. Aceste soluții, precum și serviciile oferite de Cisco și partenerii noștri, ajută la promovarea creșterii afacerilor, inovației și productivității. Ele ajută, de asemenea, la accelerarea performanței echipei, la protejarea investițiilor și la simplificarea proceselor de a găsi oameni și informații.

Despre Grupul HSBC
HSBC Holdings plc, firma mamă a grupului HSBC, are sediul central în Londra. Grupul servește clienții la nivel mondial prin intermediul a aproximativ 8000 de birouri situate în 87 de țări și teritorii din Europa, regiunea Asia-Pacific, America de Nord, America Latină și Orientul Mijlociu. Cu active de 2.418 miliarde de dolari la 30 iunie 2010,  HSBC este una dintre cele mai mari organizații bancare și financiare la nivel mondial. HSBC se poziționează internațional ca și "bancă locală mondială".