București, 08 iulie 2010 - American Express Business Travel și Cisco anunță disponibilitatea unor suite Cisco TelePresence publice prin soluția de întâlniri virtuale eXpert (vmX) a American Express Business Travel. Acordul oferă clienților corporatiști servicii de consultanță pentru întâlniri virtuale care vor permite clienților să ia decizii mai bune despre metoda optimă de colaborare față-în-față, prin folosirea sălilor de întâlniri echipate cu Cisco TelePresence și prin creșterea utilizării sistemelor private, deținute de corporații, din întreaga lume.

Cisco TelePresence folosește audio și video de înaltă definiție pentru a crea experiența întâlnirilor față-în-față. Oamenii apar în mărime naturală în jurul unei mese de conferință virtuală, creând un mediu în care participanții se simt ca și când se află în aceeași cameră.

Facilitățile Cisco TelePresence publice oferă acces convenabil organizațiilor, angajaților aflați în călătorie, angajaților care lucrează la distanță sau partenerilor de afaceri pentru a comunica și colabora cu colegii, clienții și partenerii. Suitele Cisco TelePresence sunt disponibile în mod curent în centrele de afaceri importante din întreaga lume. Acestea includ Marriott International, operate de AT&T, precum și Tata Communications operate la Hotelurile Starwood și Taj, sau Hotelul Rendezvous din Singapore.

"Companiile trec printr-un proces fundamental de transformare a felului în care își derulează afacerile, care aduce o nouă modalitate de lucru cu clienții și partenerii pe măsură ce folosirea tehnologiilor video devine tot mai prezentă. Cisco TelePresence se află în centrul acestei tranziții", a spus Mark Weidick, vice președinte și general manager, Cisco TelePresence Exchange business unit. "Suntem entuziasmați să colaborăm cu American Express Business Travel pentru a-i ajuta pe manageri să decidă care întâlniri necesită călătorii și când sunt potrivite întâlnirile virtuale. Suitele Cisco TelePresence, atât cele deținute privat cât și cele disponibile public, ajută la schimbarea felului în care organizațiile comunică și colaborează și reprezintă un complement natural pentru oriceexecutiv pentru care călătoriile de afaceri reprezintă o obișnuință"

"Pe măsură ce întâlnirile virtuale câștigă teren în cadrul corporațiilor de toate mărimile, este foarte important să oferim o rețea de locații care pot fi folosite de companii pentru a se conecta și pentru a integra întâlnirile virtuale în programul lor de călătorii și întâlniri", a spus Lisa Durocher, senior vice president, American Express Business Travel. "Cisco este furnizorul lider al tehnologiilor și facilităților de teleprezență și suntem încântați să adăugăm Suitele Cisco TelePresence publice soluției noastre. Obiectivul nostru este să oferim clienților suportul de care au nevoie pentru a-și optimiza întâlnirile virtuale, oferind în același timp cea mai largă acoperire a sălilor de întâlniri disponibile public, extinzând astfel capacitatea celor private deținute de companii care sunt deja disponbile."

Combinând disponibilitatea suitelor de teleprezență private și publice, întâlnirile virtuale eXpert oferă companiilor o gamă mai largă de opțiuni de desfășurare a întâlnirilor virtual, ceea ce ajută obiectivele ce țin de călătoriile de afaceri și de economii. Platforma vmX este disponibilă momentan printr-un birou de rezervări offline și se așteaptă disponibilitate online în 2011.

Anunțată anul trecut, vmX este o soluție unică care funcționează ca nucleu și agregator atât pentru facilitățile de teleprezență disponibile public cât și pentru facilitățile private ale corporațiilor. Fiind o soluție cuprinzătoare pentru întâlniri virtuale, eXpert nu oferă doar echipamentul, tehnologia și locațiile fizice pentru conectarea virtuală, ci îi și ghidează pe călători pentru a determina metoda optimă de întâlnire (fizică sau virtuală) luând în calcul criterii precum prețul, durata călătoriei, scopul întâlnirii, impactul asupra mediului și altele.

Pentru mai multe informații despre American Express Business Travel virtual meetings eXpert, vă rugăm vizitați www.americanexpress.com/businesstravel.

Pentru mai multe informații despre Suitele Cisco TelePresence vă rugăm folosiți http://www.ciscotelepresencesuites.com/.

Despre American Express Business Travel

American Express Business Travel (www.americanexpress.com/businesstravel), o divizie a American Express Company, este dedicată să-și ajute clienții să maximizeze recuperarea investițiilor în călătorii prin mai multe economii, prin serviciu cu clienții de talie mondială și prin control mai mare al cheltuielilor. Având clienți de la companii mici la corporații multinaționale, American Express Business Travel oferă o combinație între tehnologie de vârf, consultanță de management al călătoriilor, sourcing strategic și suport pentru negocierea cu furnizorii, alături de servicii pentru clienți disponibil online și offline. Compania oferă de asemenea o comunitate online dinamică (www.businesstravelconneXion.com) care se folosește de inteligența colectivă a celor din industria de călătorii de afaceri pentru a oferi o varietate de perspective, bune practici, cercetare curentă și știri din industrie.

American Express operează una din cele mai mari rețele de agenții de călătorie din lume, având locații în peste 140 de țări în întreaga lume. Volumul total al vânzărilor din călătorii în 2009 a fost 21.5 miliarde USD, incluzând volumul proprietar, volumul procesat prin asocieri, și volumul branduit cu American Express procesat prin rețeaua de parteneri.

American Express Company este o companie globală de servicii, oferind clienților acces la produse, informații și experiențe care îmbogățesc vieți și construiesc succes în afaceri. Aflați mai multe la www.americanexpress.com și conectați-vă cu noi pe www.facebook.com/americanexpress, www.twitter.com/americanexpress și www.youtube.com/americanexpress.