Cisco Intercompany Media Engine aduce apeluri de voce și video sigure, de înaltă calitate, în afara companiei către liniile telefonice existente


București, 8 aprilie 2010 - La conferința VoiceCon din Orlando, Cisco a anunțat că a derulat primele apeluri de comunicații unificate inter-companii prin Internet folosind Cisco® Intercompany Media Engine (IME), parte integrantă a portofoliului de produse si servicii de colaborare al Cisco. Discuțiile business-to-business au inclus apeluri între Cisco și compania australiană Qeensland Rail, și între Cisco și Universitatea din Wisconsin-Whitewater. Prin Cisco IME, toți participanții au putut, spontan, simultan și cu un grad ridicat de securitate, să se bucure de conexiuni video și audio de înaltă fidelitate în bandă largă, folosind dispozitive capabile de conexiuni video, pur și simplu formând numere de telefon standard.

Construit pe standarde pe care Cisco le-a înaintat către Internet Engineering Task Force, Cisco IME permite companiilor pentru prima dată să deruleze apeluri telefonice cu voce și video într-un mod sigur, cu calitate ridicată, între companii, folosind Internetul și numerele lor de telefon existente, fără a fi nevoie de a re-aloca sau înlocui infrastructura actuală.

Cisco IME este proiectat să mărească gradul de colaborare aducând valoare adăugată procesului de comunicare. Cu cât companiile interacționează mai mult cu o varietate de comunități externe și se bazează pe partenerii lor de încredere pentru a livra rezultate cu atât nevoia de a colabora mai bine în afara frontierelor rețelelor corporației este de o importanță mai mare. Obiectivul Cisco IME este să permită organizațiilor care deja folosesc intern beneficiile telefoniei video și ale altor comunicații unificate avansate să extindă, acum, aceste capabilități către clienți, funizori și parteneri strategici echipați similar.

Cisco IME se bazează pe o tehnologie "autodidactă", tehnologie care învață rute noi în funcție de tiparele apelurilor și care recunoaște automat când utilizatorii operează într-o rețea echipată cu IME. Tehnologia descoperă și administrează toate aspectele routării apelurilor în siguranță, cu o calitate ridicată și cu cost scăzut folosind rețele IP incluzând Internetul, și face ca experiența să fie accesibilă atât pentru utilizatori cât și pentru administratori.

Tehnologia permite utilizatorilor finali să comunice mai eficient folosind limbajul corpului prin apeluri video și prin tehnologie de voce optimizată, și ajută, în același timp, la reducerea costurilor. În plus, serviciile oferite de Cisco și partenerii săi pot ajuta clienții să obțină cea mai bună recuperare a investiției posibilă pentru această tehnologie, și de asemenea să colaboreze mai bine în afara frontierelor rețelei. Cisco IME continuă tradiția companiei de a oferi soluții pentru portofoliul său de colaborare care facilitează colaborarea business-to-business, incluzând ofertele Cisco TelePresence și Cisco WebEx.

Detalii:

 • Cisco a lansat Intercompany Media Engine pentru a ajuta la transformarea comunicării unei companii într-o comunitate globală de colaborare în timp real, foarte sigură, folosind rețele IP incluzând Internetul și numere de telefon personale;
 • Cisco lucrează activ cu Internet Engineering Task Force pentru a standardiza elementele centrale ale tehnologiei sale Cisco IME, construită pe standarde emergente ale industriei, pentru a asigura interoperabilitatea în industrie;
 • Cisco IME reprezintă prima instanță în care membrii unei comunități corporate pot iniția automat conexiuni telefonice de voce și video fără a se standardiza pe aceeași bază tehnologică și fără a schimba numerele de telefon;
 • Clienții pot beneficia de o varietate de reduceri suplimentare ale costurilor incluzând, de exemplu, reducerea cerințelor de integrare a sistemelor PBX și nevoia de linii PSTN dedicate;
 • Apelurile Cisco IME vor fi conectate între părți folosind o rețea mondială de tip peer-to-peer foarte securizată folosind canalizare de tip Session Initiation Protocol (SIP). Apelurile video între organizații sunt posibile în mod automat, fără vreo pregătire prealabilă dificilă.
 • Cisco IME oferă clienților niveluri multiple de securitate. Tot traficul IME este criptat și se oferă protecție de tip firewall. Administratorilor li se oferă controale granulare, bazate pe politici, care le permit să determine care numere sunt publicate extern și care caracteristici făcute posibile de către IME sunt disponibile utilizatorilor individuali din interiorul organizațiilor lor;
 • Colaborarea intercompanii poate grăbi timpul de lansare pe piață al unui produs, poate crește productivitatea angajaților și poate crește eficiența interacțiunilor dintre organizații;
 • Puterile combinate ale Cisco și ale partenerilor săi ajută la implementarea, funcționarea și optimizarea colaborării intercompanii.

Citate relevante:

 • Barry O'Sullivan, Senior Vice President, Cisco Voice Technology Group:
  "Cisco are o istorie lungă de încurajare a colaborării fără frontiere pentru clienții noștri și pentru compania noastră. Noi credem că IME este tehnologia de comunicare cu cel mai mare potențial de a schimba regulile jocului din ultimul deceniu. Acest moment istoric va accelera abilitatea de a colabora și de a realiza economii de scară considerabilă. Pe măsură ce piața continuă să inoveze și aplicațiile de afaceri evoluează, dorim să le oferim clienților și partenerilor noștri o metodă eficientă din punct de vedere al costurilor pentru conectare, metodă care să fie la fel de simplă și eficientă ca efectuarea unui apel telefonic."
 • Richard Telfer, Rector, University of Wisconsin - Whitewater
  "Pe măsură ce continuăm să investim în tehnologia IP, Cisco Intercompany Media Engine oferă universității o metodă de comunicare simplă, sigură și confidențială cu colaboratorii. Folosind această tehnologie inovativă de la Cisco, vom putea crește colaborarea cu alte instituții de învățământ superior precum și cu partenerii noștri de afaceri din Statele Unite și din lume."
 • Steve Nola, Dimension Data Australian CEO:
  "Vedem o valoare extraordinară pentru clienții noștri deoarece tehnologia le va permite să atingă nivelul următor de colaborare video și de voce, folosindu-se de investițiile curente în comunicațiile unificate. Suntem entuziasmați să ne alăturăm Cisco în extinderea beneficiilor colaborării prin Cisco Intercompany Media Engine pe întreg lanțul valoric."

Legături utile:

Despre Colaborarea Cisco
De la comunicații bazate pe IP distinse cu premii până la mobilitate, relații cu clienții, conferințe Web, mesagerie, aplicații sociale pentru companii și experiențe de teleprezență interoperabile, Cisco reunește soluții de colaborare bazate pe rețea, integrate, al căror fundament sunt standardele deschise. Aceste soluții, precum și serviciile oferite de Cisco și partenerii noștri, ajută la promovarea creșterii afacerilor, inovației și productivității. Ele ajută, de asemenea, la accelerarea performanței echipei, la protejarea investițiilor și la simplificarea proceselor de a găsi oameni și informații.

Cisco, sigla Cisco și Cisco Systems sunt mărci comerciale înregistrate sau mărci comerciale ale Cisco Systems, Inc. și/sau ale societăților afiliate din SUA și din alte câteva țări. Toate celelalte mărci menționate în acest document sunt proprietatea firmelor respective. Utilizarea termenului de partener nu implică o relație de parteneriat între Cisco și oricare altă companie.