Ultimele inovaţii oferă performanţă ridicată, soluţii cu densitate mare pentru cloud, desktop virtual şi medii conectate cablat şi/sau wireless


Bucureşti, 6 octombrie 2010 - Cisco anunţă produse şi servicii noi pentru toate elementele funcţionale ale arhitecturii Reţele fără frontiere - portofoliile de switching, routare, securitate şi mobilitate. Elemente notabile noi includ switch-ul Catalyst cu performanţă şi densitate ridicate, firewall-ul Adaptive Security Applicance şi routerul compact ASR1000; noi puncte de acces mobile 802.11n pentru companiile  mici şi noi servicii inteligente îmbunătăţite.

În plus, a fost anunţat un nou serviciu de reţea pentru a accelera fizic şi virtual performanţa aplicaţiei (Application Velocity Network Service).

Detalii:

Noile produse şi servicii profesionale şi tehnice anunţate de Cisco extind portofoliul Reţele fără frontiere pentru a răspunde nevoii în creştere privind livrarea de aplicaţii cu performanţă ridicată, într-un mod fiabil şi sigur, de la un număr mic de centre de date consolidate către un număr în creştere de puncte finale fixe sau mobile, optimizând simultan utilizarea resurselor şi mărimea acestora.

Inovaţii cu performanţă/densitate ridicată

  • Switchul Cisco Catalyst Seria 4500E, platforma modulară cea mai implementată în industrie, ridică standardele în materie de performanţă în switching-ul pentru campus prin livrarea unei lăţimi de bandă de sistem de 848Gbps şi prin cea mai ridicată densitate, de 384 de porturi capabile de Power over Ethernet Plus (PoEP). Cu noul Supervisor Engine 7-E, Catalyst 4500E propulsează tranziţia pieţei de la fibră 1G la fibră 10G ca switch de agregare a raportului preţ/performanţă cu 100 de porturi la 10G. Catalyst 4500E încărcat cu servicii de Reţele fără frontiere accelerate hardware precum Medianet, EnergyWise şi TrustSec, este acum propulsat de către software-ul Cisco IOS® XE, permiţând livrarea de servicii de la terţi. Catalyst 4500E livrează cea mai bună rezistenţă la acces din clasa lui cu abilităţi de comutare (failover) mai mici de 10 milisecunde folosind funcţionalitatea In Service Software Upgrade şi vizibilitate îmbunătăţită a aplicaţiei cu Flexible NetFlow. Noul switch poate oferi protecţia investiţiei prin compatibilitate cu modelele trecute şi viitoare.
  • Cisco ASA 5585-X Adaptive Security Appliance livrează performanţă MultiScale™ într-o formă compactă de două rack-uri. ASA 5585-X furnizează scalabilitate şi viteză ridicate suportând trafic 20Gbps multi-protocol şi trafic de 35Gbps de pachete mari, 10.000 de conexiuni VPN, 350.000 de conexiuni pe secundă şi 8 milioane de conexiuni totale, alături de protecţia împotriva ameninţărilor (Intrusion Prevention System) şi acces la distanţă în sistem stand-by folosind Cisco AnyConnect. Ideal pentru centrele de date de utilitate continuă, oferă un sistem de securitate care este de opt ori mai performant decât competitorii săi.
  • Routerul Cisco ASR 1001 este soluţia de routare cea mai compactă din industrie ocupând 1RU (rack-unit), şi routerul cu cea mai mare performanţă din clasa sa. Livrează până la 5Gbps în sarcină maximă (cu toate serviciile active), permiţând implementarea în departamente importante ale companiei, în WAN Edge şi în medii de servicii administrate. Cisco ASR1001 suportă un upgrade de performanţă la cerere de la 2.5Gbps la 5Gbps precum şi servicii la cerere.
  • Punctul de acces Aironet Seria 1040 extinde potofoliul de mobilitate al Cisco şi accelerează adoptarea standardului 802.11n prin oferirea de performanţă superioară la preţuri scăzute, complexitate operaţională redusă şi un set de caracteristici competitive.

Securitatea utilizatorului final şi îmbunătăţiri în economisirea energiei

  • AnyConnect 3.0 extinde mai mult performanţele capetelor de reţea cu noul suport pentru IPSEC IKEv2 pe lângă SSL şi DTLS şi suport 802.1AE MACSec. Această nouă versiune a AnyConnect suportă de asemenea implementări de mobilitate hibride şi sigure prin extinderea protecţiei pentru angajaţii mobili prin servicii de securitate ScanSafe pentru cloud precum şi prin dispozitive de securitate Web instalate în locaţie. În sfârşit, adoptarea de către industrie a AnyConnect continuă într-un pas rapid, cu suport pentru Apple OSX, Apple iOS, Windows 7 şi platforme mobile adiţionale.
  • EnergyWise poate oferi chiar mai multe economii datorită creşterii rapide a parteneriatelor Cisco Developer Network (CDN), care acum îi include pe producătorul lider de infrastructură fizică pentru centre de date, APC by Schneider Electric, şi pe producătorii de unităţi inteligente de distribuţie electrică (PDU) Cyber Switching, Raritan, Server Technology şi WTI. Acesta lărgeşte conţinutul EnergyWise pentru a include dispozitive funcţionale fără client precum imprimante, copiatoare şi afişaje electronice, administrate la nivel de priză, cât şi pentru centrul de date, oferind o soluţie care monitorizează utilizarea energiei pentru toate dispozitivele din centrul de date.

Inovaţii în implementare şi optimizare:

  • SBA Enterprise, o serie de scheme prescriptive care ajută la simplificarea unei abordări pe etape a planificării şi implementării, permite clienţilor cu până la 10.000 de dispozitive conectate să implementeze Borderless Networks folosind soluţii testate şi validate de Cisco.
  • CiscoWorks LAN Management Solution 4.0 oferă o unealtă de administrare cuprinzătoare şi complet integrată cu centre de lucru intuitive pentru automatizarea fluxurilor de lucru şi pentru a uşura implementarea pentru servicii de Reţele fără frontiere precum EnergyWise şi TrustSec, pe lângă simplificarea monitorizării şi rezolvării problemelor de pe reţea.

Cisco anunţă şi noi servicii inteligente şi îmbunătăţite pentru a ajuta clienţii să obţină valoarea maximă din investiţiile lor în reţea. Noul Cisco Smart Net Total Care Service, care se pretează întreprinderilor mari, oferă profesioniştilor IT abilitatea unică de a vedea exact ce se întâmplă cu reţelele lor, permiţându-le să crească eficienţa operaţională, să reducă riscurile şi să scadă costurile de suport într-un mod proactiv. Pentru clienţii din piaţa medie, Cisco creşte semnificativ acoperirea Smart Care, care combină puterea complementară a Cisco Services şi a partenerilor certificaţi, pentru a acoperi mai multe produse şi o reţea mult mai mare, şi pentru a livra suport proactiv la nivelul reţelei.