Noua tehnologie adresează problema interferențelor radio, astfel încât rețelele wireless devin mai fiabile


București, 5 mai 2010 - După anunțuri cheie  referitoare la securitate, acces la rețea și servicii de comunicatii pentru arhitectura sa Borderless Networks Rețele fără Frontiere, Cisco anunță noi produse și servicii de rețea și de suport care accelerează tranziția către locul de muncă mobil. Soluțiile Cisco Borderless Mobility (Mobilitate fără Frontiere), incluzând noile Access Point-uri Cisco® Aironet®3500 Series cu tehnologie CleanAir, permit companiei să ofere mobilitate completă, prin acces la informație oriunde și oricând.

Pe măsură ce angajații devin mai mobili, rețeaua wireless trebuie să aibă performanțe egale cu ale rețelelor cablate. Într-un sondaj efectuat recent de către Cisco la care au răspuns mai mult de 600 de companii din Statele Unite, 78 la sută au considerat că rețeaua wireless este esentială, total sau parțial, pentru  derularea afacerilor. Același grup a identificat interferențele radio ca una din principalele cauze ale problemelor cauzate de rețelele wireless. Prin noua sa tehnologie CleanAir, Cisco este prima companie care găsește o rezolvare la provocarea ridicată de interferențele radio, combinând un circuit patentat - CleanAir Application-Specific Integrated Circuit (ASIC) la nivel de access point cu inteligență la nivel de sistem pentru a detecta, clasifica, localiza și răspunde impactului interferențelor wireless.

O noutate în industrie, tehnologia CleanAir este singura soluție care poate răspunde complet provocării reprezentate de interferențe și permite, astfel, livrarea aplicațiilor critice pentru organizație prin intermediul rețelelor wireless.

Detalii:

 • Tehnologia CleanAir detectează, clasifică și localizează cu acuratețe mai mult de 20 de surse unice de interferență incluzând telefoane wireless, camere video wireless, cuptoare cu microunde și dispozitive Bluetooth, în același timp deservind traficul spre clienți. Caracteristicile cheie includ:
 • un Air Quality Index intuitiv pentru o evaluare cuprinzătoare a situației interferențelor care afectează oricare  access point sau locație;
 • abilitatea de  auto-optimizare a rețelei wireless prin creșterea administrării resurselor radio pentru a îmbunătăți fiabilitatea fără intervenția departamentului IT;
 • corelarea interferențelor pe mai multe access point-uri pentru a preveni evenimente similare provocate de aceeași sursă de interferență;
 • Tehnologia CleanAir poate reduce timpul de rezolvare a problemelor wireless de la câteva ore la câteva minute și, în cele mai multe situații, poate să rezolve probleme automat. Designul integrat al CleanAir poate răspunde impactului interferențelor în maximum 30 de secunde prin evaluarea problemei și ajustarea semnalului radio pentru a opera într-un spectru de frecvențe neafectat.
 • Testarea independentă a arătat că soluțiile bazate pe software sunt limitate și au provocat: 1) clasificare slabă cu acuratețe de doar 25 la sută; 2) identificare greșită prin clasificări incorecte în 15 la sută din cazuri, și 3) nedetectarea în 25 la sută din cazuri a surselor de interferențe majore. Spre deosebire de aceste soluții bazate pe software, circuitul avansat ASIC al CleanAir este proiectat să ofere vizibilitate 100% în spectrul de frecvențe prin analiză și diagnostic corecte ale interferențelor.
 • Localizând cu acuratețe sursele de interferențe și reprezentându-le vizual, CleanAir permite companiilor să identifice rapid și să îndepărteze sursele interferențelor.
 • Access point-urile Cisco Aironet 3500 Series cu tehnologie CleanAir sunt singurele din industrie care oferă analiză hardware a spectrului de frecvențe. Noua versiune 7.0 a software-ului Cisco Unified Wireless Network integrează capabilitățile CleanAir cu Cisco Wireless Control System, cu 3300 Series Mobility Service Engine și cu toate Controllerele Wireless ale Cisco.
 • Cisco livrează îmbunătățiri și caracteristici adiționale care permit companiilor să-și scaleze mai bine rețelele wireless și să-și reducăcheltuielile operaționale:
 • Cisco oferă acum prin Cisco 5500 Wireless Controller suport pentru 500 de access point-uri (în trecut 250);
 • Cisco își mărește portofoliul de produse 802.11n prin seria de access point-uri Cisco Aironet 1260, livrând performanță maximă 802.11n cu Power over Ethernet standard pentru medii client care nu necesită CleanAir;
 • Cisco livrează o nouă garanție limitată pe viață pentru access point-urile Cisco Aironet din seriile 1140, 1250, 1260 și 3560 (atât versiunile independente cât și cele cu controller sunt acoperite).

Citate relevante:

 • "Influxul dramatic de dispozitive mobile pe rețelele corporative, utilizarea explozivă de multimedia și video și cererea în creștere de la utilizatori pentru mobilitate au rezultat în nevoia companiei de a face rețelele wireless o parte critică a infrastructuri de comunicații", a spus Ray Smets, vice președinte și general manager al Cisco Wireless Networking. "La fel ca rețelele cu fir, rețelele fără fir trebuie să evolueze pentru a răspunde acestor provocări. Prin introducerea tehnologiei CleanAir, Cisco livrează o fundație pe baza căreia companiile pot face posibilă o experiență de Mobilitate fără Frontiere pentru utilizatorii lor. Prin arhitectura sa de Rețele fără Frontiere, Cisco este singurul furnizor care poate unifica rețelele cu fir și fără pentru a oferi acces neîntrerupt la aplicații pe orice conexiune la rețea."
 • "Telekom Austria folosește access point-urile Cisco 3500 cu tehnologie CleanAir în sediul său principal pentru a identifica interferențe pe spectrul de frecvențe al LAN-ului wireless", a spus Michael Schulteis, Expert Group Collaboration in Business Products & Solutions la Telekom Austria. "Am localizat un număr de dispozitive care cauzează interferențe în banda 2.4GHz, incluzând cuptoare cu microunde și dispozitive Bluetooth și acum putem localiza interferențele folosind harta din Cisco Wireless Control System."

Resurse: