Soluția software este acum disponibilă și în limba română


În scopul de a familiariza companiile cu tehnologia de videoconferință și de a le informa cu privire la beneficiile pe care această tehnologie le poate aduce, Tandberg, acum parte a Cisco, pune la dispoziție pe site-ul său o nouă aplicație concepută special pentru acest scop - Business Advantage Calculator (BAC). Dupa înregistrarea la această adresă http://www.tandberg-business-advantage.com/default.aspx?lang=roNew Browser Window și furnizarea unor informații minimale despre companie, BAC va estima beneficiile financiare reale ale implementării acestei tehnologii.

Business Advantage Calculator oferă informații importante despre cât de mult poate economisi o companie pe durata unui an prin reducerea cheltuielilor cu deplasarea și înlocuirea lor cu comunicarea video. Calculele sunt bazate pe valoarea medie a cheltuielilor de transport, cazare precum și informații despre frecvența călătoriilor de afaceri dintr-o companie.

De exemplu, cu ajutorul Business Advantage Calculator o companie de telecomunicații care angajează 250 de persoane, cu o echipă de management care anual efectuează aproximativ 100 de călătorii în afara țării și 1200 în țară, poate calcula următoarele:

  • se efectuează cheltuieli pentru călătorii în interes de serviciu de aproximativ 151.607,58 € anual;
  • angajații companiei pierd, în timp ce călătoresc, mai mult de 5.315 ore de productivitate în fiecare an;
  • emisiile de dioxid de carbon pe care aceste călătorii le generează se ridică la 89 de tone de CO2 pe an;
  • costurile totale suportate de companie în legătură cu calculele de mai sus sunt de 306.135,18 € pe an;

Fiecare călătorie de afaceri a unui angajat al companiei înseamnă timp neproductiv petrecut în aeroporturi, în mașină sau în gări. Business Advantage Calculator estimează cât de multe ore din timpul productiv este pierdut în acest mod de către o companie. Numărul de ore pierdute se traduce în costul real al deplasării suportat atât de angajați cât și de companie.

Elemente, cum ar fi satisfacția angajaților, sunt greu de exprimat în termeni financiari. Cu toate acestea, în estimările sale, Business Advantage Calculator ia în considerare numărul de ore petrecute neproductiv în călătorii de afaceri, care duc, de asemenea la pierderea timpului pentru activități personale ale angajaților. În cazul în care, doar prin implementarea soluțiilor de conferințe video, se poate recâștiga măcar o parte a timpului pierdut, satisfacția angajaților devine măsurabilă. Mai mult, conferințele video ajută la intensificarea cooperării, acest lucru duce la îmbunătățirea productivității angajaților, individual, dar și a celor care lucrează în echipe. Obținerea de rezultate mai bune duce la sporirea satisfacției la locul de muncă.

In plus, călătoriile frecvente în interes de serviciu se traduc în cantități importante de dioxid de carbon eliberate în atmosferă. Business Advantage Calculator calculează ți cu cât va reduce o companie amprenta de dioxid de carbon utilizând soluțiile de videoconferință.

Exemple de organizații care au decis deja să implementeze sisteme de videoconferință au arătat că astfel de decizii contribuie la reducerea considerabilă a emisiilor de CO2. "În prezent, organizăm în jur de 60 de conferințe video pe lună. Aceste sesiuni de videoconferință se traduc prin reducerea lunară a emisiilor de CO2 cu 7 tone", spune Inge Linduger, Manager Responsabil cu Mediul în cadrul Serviciului Vamal suedez.

Legislația în domeniul mediului înconjurător, în special în Uniunea Europeană, spune că fiecare tonă de CO2 pe care o companie o emite în atmosferă are valoarea ei de piață. Companiile au alocate o limită de carbon pe care o pot emite în atmosferă iar cele care depășesc valorile alocate pot cumpăra de la organizațiile care au cantități neemise, un permis pentru cantități suplimentare de carbon pe care le pot emite în atmosferă. În acest fel, pe lângă avantajele evidente de a reduce efectele dăunătoare asupra mediului, o companie poate obține beneficii financiare reale prin vinderea respectivelor permise.

"Cu soluții cum ar fi Business Advantage Calculator dorim să întâmpinăm așteptările clienților noștri. Într-un mod simplu, BAC arată care sunt avantajele adoptării soluțiilor de comunicare video în fața formelor tradiționale de comunicare. Ceea ce este și mai important este că aceste avantaje nu se aplică doar top managementului, ci și angajaților care vor folosi aceste sisteme de comunicare video" - rezumă Anna Janas, Marketing Manager for CEE Cisco Telepresence Technology Group.

TANDBERG Business Advantage Calculator este disponibil la:
http://www.tandberg-business-advantage.com/default.aspx?lang=roNew Browser Window