Compania introduce noile echipamente de TelePrezență mai ușor de utilizat, noi oferte pentru servicii de TelePrezență bazate pe cloud, și o nouă experiență video de calitate ridicată pentru WebEx


București, 02 decembrie 2010 - Cisco anunță o serie de produse, inovații și servicii gândite să facă tehnologia Cisco TelePresence® și colaborarea video mai accesibile, mai ușor de administrat sub o arhitectură comună, și mai disponibilă prin servicii de tip cloud. Anunțurile de astăzi, care includ noi experiențe complete, pot ajuta clienții să se folosească rapid și eficient din punct de vedere al costurilor de tranziția către tehnologii video din cadrul companiei.

Cisco estimează că traficul de comunicații video va crește de 10 ori din 2008 până în 2013. Pentru că din ce în ce mai multe organizații implementează tehnologii video, Cisco a anunțat că toate punctele finale de colaborare ale Cisco vor avea capabilități video. În plus, Cisco a anunțat că toate ofertele de voce și video vor interopera nativ cu Cisco® Unfied Communications Manager.

Pe măsură ce companiile adoptă soluții de colaborare video (teleprezență) și apeluri video în interiorul organizațiilor, existența unei singure infrastructuri de control pentru voce și video care funcționează pe o singură arhitectură poate ajuta implementări mai simple, poate îmbunătăți administrarea și poate aduce o recuperare mai rapidă a investiției. Sistemul de control și procesare a apelurilor Cisco Unified Communications Manager face exact asta. Fiind deja fundația pentru ofertele de voce ale Cisco și Cisco TelePresence, Cisco Unified Communications Manager permite inițierea rapidă a apelurilor video prin apăsarea unui singur buton. Dispozitivele finale achiziționate prin Tandberg se vor conecta acum la Cisco Unified Communications Manager, începând cu Cisco IP Video Phone E20 din acest trimestru. Plecând de la această premiză, Cisco va continua integrarea tehnologiilor Cisco și Tandberg printr-o strategie convergentă.

Cisco a mai făcut și alte anunțuri care se concentrează pe ajutarea clienților și partenerilor în implementarea și scalarea tehnologiilor video în întreaga organizație, făcând posibile experiențe excepționale.

 • Extinderea sferei Cisco TelePresence: Cisco introduce noi puncte finale pentru birouri care extind Cisco TelePresence către o gamă mai largă de utilizatori precum și către companiile medii. Aceste noi puncte finale, Cisco TelePresence EX60 și Cisco TelePresence System 500 32-inch, extind familia de unități personale Cisco TelePresence având cerințe mai mici de spațiu și oferind unități cu prețuri mai scăzute.
 • Redefinirea experienței conferințelor Web: Prin lansarea Cisco WebExTM Meeting Center cu conexiuni video de calitate ridicată, participanții la întâlniri îi pot vedea pe ceilalți participanți cu claritate excepțională pe întreg ecranul, transformând conferințele Web într-o cameră de conferință virtuală. Această experiență se va extinde curând către utilizatori mobili prin tableta Cisco CiusTM și, începând din decembrie, prin Apple iPad.
 • Oferirea de opțiuni de implementare mai flexibile: Cisco a introdus și Cisco TelePresence Exchange System. Această platformă inovatoare pentru crearea serviciului de teleprezență oferă furnizorilor de servicii o soluție împachetată, la cheie, care îi poate ajuta să implementeze cu ușurință și eficient din punct de vedere al costurilor servicii de teleprezență precum apelarea inter-companii. Aceste capabilități, găzduite în cloud-ul partenerilor, pot face posibile colaboarea foarte sigură și serviciile de conferință în afara rețelei proprii.

Aceste noi servicii, puncte finale și experiențe, combinate cu anunțurile recente ale Cisco legate de infrastructură și arhitectură medianet, pot ajuta clienții să implementeze comunicații video cu mai multă ușurință și rezolvă provocări asociate livrării, interoperabilității și calității apelurilor video.

Detalii:

Noi puncte finale Cisco TelePresence:

 • Cisco TelePresence EX60 este un sistem de birou proiectat pentru angajații din departamentele de cercetare. Necesită un spațiu mai mic și are un preț de listă care este cu aproximativ 30% mai scăzut decât al popularului Cisco TelePresence EX90. Mărimea redusă și costul mai scăzut permit unui număr mai mare de companii să implementeze teleprezență mai rapid în întreaga organizație. Cisco TelePresence EX60 este disponibil în acest trimestru.
 • Cisco TelePresence System 500 32-inch (CTS 500-32) este un sistem de colaborare proiectat pentru directorii cu birouri private. Sistemul le oferă acestora o experiență virtuală în-persoană similară cu aceea oferită de popularul Cisco TelePresence System 500 37-inch, totuși este mai mic și are un preț de listă cu aproximativ 30% mai scăzut.

Cisco WebEx Meeting Center cu apeluri video de calitate înaltă:

 • Cisco WebEx Meeting Center cu apeluri video de înaltă definiție, disponibil din acest trimestru, oferă utilizatorilor o experiență video complet nouă și captivantă.
 • Pe lângă faptul că oferă posibilitatea de a vedea interlocutorii pe întreg ecranul la calitate excepțională, utilizatorii pot partaja desktop-uri simultan și se pot conecta ușor la întâlniri Cisco TelePresence via Cisco WebEx One Touch.
 • Oferta Cisco WebEx include și Active Presence, care arată toți participanții într-o fâșie în partea de jos a ecranului. Vorbitorul activ este arătat pe tot ecranul în timp ce interacționează cu participanții activi. Prin declanșare vocală, atunci când un alt participant începe să vorbească, acea persoană apare pe tot ecranul. ActivePresence este disponibil și pentru punctele finale Cisco TelePresence.

Dezvoltări ale soluțiilor Cloud TelePresence:

 • Cisco introduce o platformă de creare a serviciului de teleprezență, denumită Cisco TelePresence Exchange System. Prin această soluție flexibilă, furnizorii de servicii pot construi și lansa, cu rapiditate și eficiență a costurilor, propriile servicii de teleprezență bazate pe servicii de tip cloud pentru teleprezența administrată și găzduită.
 • Cisco TelePresence Exchange System va permite furnizorilor de servicii din jurul lumii să ofere conectivitate zonele lor locale, ajutând la dezvoltarea disponibilității serviciilor de teleprezență găzduite și administrate.
 • Cisco de asemenea a publicat o soluție care poate ajuta la depășirea barierei semnificative care stă în fața adoptării teleprezenței inter-companii. Cisco TelePresence Directory, disponbil acum, este un director global care ajută organizațiile și utilizatorii finali să identifice pe cine pot suna și oferă sfaturi pentru programarea întâlnirilor de teleprezență inter-companii, menținând politicile de control, intimitate și securitate.

Citate relevante:

Martin De Beer, Senior Vicepresident, Emerging Technologies Business Group, Cisco

"Suntem în mijlocul unei tranziții a pieței către adoptarea universală a tehnologiilor video. Tehnologiile video devin la fel de importante pentru companii precum era e-business-ul acum 15 ani. Fie că este vorba de Cisco TelePresence, Cisco WebEx sau Cisco Unified Communications, facem investiții în întreaga noastră arhitectură video pentru a o face mai accesibilă și mai ușor scalabilă, livrând cea mai bună experiență în utilizare posibilă. Obiectivul nostru este să punem oamenii înapoi în centrul colaborării."

Petrică Ruță - Enterprise & Commercial Regional Sales Manager

„Colaborarea video este apanajul dezvoltării tehnologiilor de comunicații, al inovației și nu în ultimul rând al evoluției infrastructurii. Prin intermediul tehnologiilor de colaborare Cisco și cele integrate din Tandberg se dorește extinderea biroului virtual pentru toți angajații unei organizații. Cisco Cius (see us) este extensia biroului virtual, prin intermediul tabletei poți fi oricând în birou sau să participi la ședințe cu colegi din alte țări."