Cisco VXI Validated Desktop Virtualization System include cele mai bune tehnologii de la Cisco, Citrix, EMC, NetApp, VMWare și Wyse; Cisco introduce dispozitive noi pentru mediile cu desktopuri virtualizate


București, 02 decembrie - Cisco a anunțat astăzi un sistem cuprinzător de virtualizare desktop și soluții care includ tehnologii de colaborare, de rețele fără frontiere și de centru de date de la Cisco și de la un ecosistem de furnizori lideri în virtualizare.

Denumit Cisco® Virtualization Experience Infrastructure (VXI), sistemul este un răspuns la starea actuală în care soluții fragmentate complică implementările de desktop virtual. De asemenea, îmbunătățește virtualizarea desktop tradițională pentru medii bogate și pentru video.

Cisco VXI ajută companiile să depășească principalele bariere care le stau în calea obținerii beneficiilor financiare, de securitate a datelor și de flexibilitate a forței de muncă oferite de virtualizarea desktop fără compromiterea experienței utilizatorilor sau abilitatea de a integra medii bogate sau capabilități de colaborare video. Cisco VXI, de asemenea, reduce costul total de proprietate asociat soluțiilor de virtualizare desktop prin creșterea semnificativă a numărului de desktopuri virtuale care pot fi găzduite pe fiecare server.

Cisco a introdus astăzi și două noi dispozitive client proiectate să permită utilizatorilor să se bucure de toate beneficiile virtualizării desktop fără sacrificarea experienței bogate de colaborare inerentă computerelor personale cu putere ridicată. Tableta business Cisco CiusTM va putea face parte din medii desktop virtualizate în momentul lansării prin introducerea unei nou-proiectate aplicații produsă de Citrix, VMware și Wyse./p>

Conform estimărilor analiștilor, virtualizarea desktop poate reduce costurile de suport per utilizator cu până la 51%, în condițiile în care aceste costuri reprezintă 67% din costurile IT legate de PC-uri. Desktopurile virtuale ajută și la protejarea securității proprietății intelectuale a corporației prin păstrarea informațiilor într-un centru de date și nu pe dispozitivele fizce. Utilizatorii finali se bucură de faptul că pot alege propriile dispozitive prin care să-și acceseze desktopul virtual. Combinarea acestor beneficii cu productivitatea și viteza crescută de reacție a afacerii livrată prin aplicații video și medi bogate cresc și mai mult valoarea pentru utilizatorul final și pentru companii.

Detalii

Cei mai buni furnizori oferă soluții testate și validate pentru opțiuni multiple de implementare a Cisco VXI

Cisco VXI integrează arhitecturile de Colaborare Cisco, Virtualizare a Centrului de Date Cisco și Rețele fără Frontiere Cisco cu cele mai bune dispozitive și programe de virtualizare desktop

Printre tehnologiile Cisco validate în VXI sunt: aplicații de Comunicații Unificate Cisco optimizate pentru medii virtualizare și puncte finale incluzând tableta Cisco Cius; platforma Cisco QuadTM; Cisco ACE pentru echilibrarea sarcinilor de lucru și a livrării aplicațiilor; software de accelerare a aplicațiilor; Cisco Adaptive Security Appliances; clientul VPN Cisco AnyConnectTM; Cisco Unified Computing SystemTM; familiile de switch-uri pentru centre de date Cisco Nexus® și Cisco Catalyst®; switchurile Cisco MDS multilayer SAN și Routerele Cisco cu servicii integrate.

Cisco VXI utilizează programele de virtualizare desktop Citrix XenDesktop® 5 și VMware ViewTM 4.5 de la furnizorii lideri în industrie Citrix și VMware. Sistemul suportă, de asemenea, aplicații de administrare și securitate, sisteme de stocare de la EMC și NetApp și multe aplicații Microsoft.

Sistemul VXI suportă o gamă largă de dispozitive finale incluzând telefoanele Cisco Unified IP phones, laptopuri, tablete business incluzând Cisco Cius, și telefoane inteligente. Cisco a colaborat cu liderul în industrie Wyse pentru tehnologii hardware și software pentru a se asigura că aplicațiile obțin răspund rapid atunci când se folosesc sistemul Cisco VXI și arhitectura asociată. În conformitate cu ecosistemul deschis al Cisco, dispozitive de la DevonIT și IGEL au fost de asemenea validate pentru sistemul VXI.

Elementele Cisco VXI sunt proiectate și testate să funcționeze cu mai multe opțiuni de implementare care răspund cel mai bine nevoilor clienților. Pe lângă faptul că sunt proiectate pentru flexibilitate media, soluțiile suportă o gamă largă de dispozitive finale și de metode de acces, oferindu-le utilizatorilor opțiuni și flexibilitate în funcție de nevoile specifice ale aplicației și de nevoile de afaceri.

Cisco prezintă dispozitive de virtualizare desktop optimizate pentru interacțiuni cu medii bogate

Cisco prezintă două dispozitive denumite Cisco Virtualization Experience Client (VXC) care oferă capabilități de virtualizare desktop în formă „zero client" în tandem cu Comuncații Unficate Cisco.

Cisco VXC 2100 este un dispozitiv compact care este integrat fizic cu telefoanele Cisco Unified IP Phone din seria 8900 sau 9900, otpimizând spațiul acoperit pe birou. Suportă Power-over-Ethernet (se alimentează de pe cablul de rețea) și conectivitate pentru până la două monitoare, și oferă patru porturi USB pentru conectarea unui mouse și a unei tastaturi, dacă este nevoie de ele pentru mediul virtualizat.

Cisco VXC2200 este un dispozitiv mic, de sine stătător, care are nevoie de foarte puțin spațiu, care oferă utilizatorilor acces la un desktop virtual și la aplicații de afaceri care rulează într-un mediu desktop virtualizat. Proiectat având în minte un mediu de lucru „verde", VXC2200 poate fi alimentat prin cablul de rețea (Power over Ethernet) sau printr-o sursă opțională, și este echipat cu patru porturi USB și două porturi video pentru a suporta echipamentele periferice corespunzătoare pentru un mediu desktop virtualizat.

Aplicațiile de colaborare Cisco își extind capabilitățile pe dispozitive pentru desktop virtual

Familia Cisco de clienți Comunicații Unificate aduce mesageria instant, mesageria vocală vizuală, directorul cu angajați, isotria comunicațiilor, apelurile video, conferințele Web și colaborarea îmbunătățită prin prezență către desktopuri virtuale. Clienții Cisco de Comunicații Unificate includ Cisco Unified personal Communicator, Cisco Unified presence și platforma de colaborare Cisco Quad.

Când rulează pe Cisco Cius sau pe clienți Cisco Virtualization Excperience aceste aplicații, virtualizate în centrul de date, extind accesul la aplicațiile de comunicații către desktopuri virtuale.

Servicii și disponibilitate

Cisco VXI este disponibil imediat de la Cisco și anumiți Parteneri Cisco Data center and Unified Communications Authorized Provider;

Cisco va oferi în plus servicii profesionale pentru VXI care includ strategie, planificare și proiectare. Serviciile de strategie îi ajută pe managerii IT să construiască un business case cuprinzător și viabil financiar și să înțeleagă nivelul de pregătire operațională pentru o implementare de infrastructură desktop virtuală. Serviciile de planificare și proiectare îi ajută pe profesioniștii IT să proiecteze o soluție de virtualizare și să dezvolte un plan pentru migrarea rapidă cu un risc de afaceri minim.

Clienții Cisco Virtualization Experience și Cisco Cius sunt programați pentru disponibilitate generală începând din martie 2011. La acel moment, Cisco Cius, care folosește Androir OS, va suporta Citrix ReceiverTM, VMware View și Wyse PocketCloud.

Citate relevante:

Razvan Atimariti - Channel Sales Manager

"Sistemul Cisco VXI prin construcția sa vine să rezolve mai ușor implementarea de soluții desktop virtualizate. Echipamentul ajută companiile la reducerea costurilor pentru echipamente de calcul și mentenanța acestora. Pe de altă parte, interconectarea cu sistemele de colaborare aduce un plus de ușurință în operare și utilizare."