Studiul Cisco Visual Networking Index arată că actuala conectivitate de bandă largă la nivel global generează lunar 11,4 GB de trafic Internet


Prezentare generală:

 • Cisco a anunțat astăzi noile rezultate ale cercetării CiscoR Visual Networking Index (VNI) Usage, care confirmă că rețelele de furnizori de servicii efectuează un trafic semnificativ pentru conectivitate vizuală (visual networking), cu mai mult de o treime din conectivitatea globală de bandă largă dedicată lunar comunicațiilor video, rețelelor sociale și aplicațiilor pentru colaborare.
 • Acest nou studiu Cisco VNI Usage oferă informații cantitative privind activitățile actuale în rețelele furnizorilor de servicii în primul trimestru al anului calendaristic 2009. Cercetarea s-a bazat pe un program de cooperare dintre Cisco și un grup de peste 20 de furnizori de servicii din întreaga lume care partajează datele lor anonime privind utilizarea rețelelor pentru analizarea tendințelor în utilizarea rețelelor, anticiparea schimbărilor infrastructurale și dezvoltarea de viitoare indicații privind arhitecturile de rețea.
 • Furnizorii de servicii participanți la studiu servesc milioane de abonați rezidențiali din întreaga lume și reprezintă segmentele de comunicații mobile, telefonie fixă și comunicații prin cablu din America de Nord, America Latină, Europa, zona Asia-Pacific și diverse piețe emergente.
 • Acest nou studiu, privind actualul trafic de rețea, completează Cisco VNI Forecast and Methodology, 2008-2013, care oferă proiecții pentru dezvoltarea viitoare a rețelelor. Se planifică pentru viitor o actualizare a datelor de utilizare pentru măsurarea schimbărilor din modelele globale de trafic.
Principalele rezultate ale cercetării Cisco VNI Usage:

Rezultate privind conectivitatea totală de bandă largă (Q3CY09):

 • La nivel global, conectivitatea medie de bandă largă (în principal la nivelul abonaților rezidențiali și al câtorva utilizatori de tip companie) generează lunar aproximativ 11,4 GB de trafic Internet.
  • Per conexiune per zi, acest trafic este echivalent cu descărcarea a 3000 de e-mailuri de tip text, a 100 de fișiere MP3 sau a 360 de cărți în format electronic conținând exclusiv text.
 • La nivel global, conectivitatea medie de bandă largă consumă lunar circa 4,3 GB de trafic pentru aplicații de visual networking (servicii avansate precum comunicații video, rețele sociale și colaborare).
  • Per conexiune per zi, acest trafic este echivalent cu aproximativ 20,5 clipuri video Internet de dimensiuni mici sau aproximativ 1,1 ore de conținut video Internet, redat în flux, încorporat într-o pagină Web sau vizionat în cadrul unor comunicații video.
 • Abonații globali Top 1 au generat mai mult de 20% din traficul total.
 • Abonații globali Top 10 au generat mai mult de 60% din traficul total.

Nivelul maxim de utilizare a conectivității de bandă largă în timpul orelor de vârf de utilizare a Internetului:

 • Într-o zi medie din trimestrul raportat, la nivel internațional "orele de vârf" de utilizare a Internetului sunt între 9 PM și 1 AM. Acest interval de "ore de vârf" diferă de cel corespunzător transmisiunilor TV, care, în general, la nivelul majorității piețelor globale, este între 7 PM și 11 PM.
 • 25% (sau 93,3 MB per zi per conexiune) din traficul Internet global este generat în intervalul de "ore de vârf" de utilizare a Internetului.
 • O oră de utilizare maximă a Internetului are cu 20% mai mult trafic decât o oră de utilizare normală. O oră de utilizare maximă a Internetului corespunde, în medie, unui trafic de 18 MB per conexiune (per oră), în timp ce o oră de utilizare normală a Internetului corespunde, în medie, unui trafic de 15 MB per conexiune (per oră).
  • O oră de utilizare maximă a Internetului pentru conectivitate de tip visual networking are cu aproape 25% mai mult trafic decât o oră de utilizare normală.

Etichete/cuvinte cheie:
Cisco, bandă largă, trafic IP, cercetare IP, trafic maxim, visual networking, VNI, video IP, video Internet, redare video în flux, bandă largă rezidențială, comunicații în rețea IP, furnizor de servicii

Linkuri/adrese URL:

Citat:
"Studiul Cisco VNI Usage consolidează ideea că rețelele IP și Internetul reprezintă platforme esențiale pentru comunicațiile globale, iar utilizarea de către consumatori a serviciilor avansate - elementul esențial de impulsionare a dezvoltării Internetului. Prin programele cooperative de cercetare conlucrăm cu clienții noștri furnizori de servicii în vederea asumării unui rol activ în modelarea rețelelor viitorului și în furnizarea de experiențe de comunicații IP mai sociale, mai personale și mai interactive ca niciodată." (Suraj Shetty, Vice President, Service Provider Marketing, Cisco)

Flux RSS Cisco: http://newsroom.cisco.com/dlls/rss.html