Platforma software Cisco EosTM va fi folosită pentru a susține noi web site-uri ale Warner Music Group pentru artiști precum Paramore, Trey Songz, Halestorm, Sean Paul și alții


București, 1 septembrie 2009 - Warner Music Group (NYSE: WMG) și Cisco (NASDAQ: CSCO) au anunțat extinderea relației lor la un acord strategic în care WMG va utiliza platforma de divertisment social Cisco Eos pentru a susține multe web site-uri ale artiștilor săi. Platforma Eos va fi acum disponibilă la WMG pentru a prezenta un număr nelimitat de site-uri pentru portofoliul lor de artiști și case de discuri și joacă un rol semnificativ în cadrul inițiativelor adresate direct consumatorilor (D2C) de la WMG. 

Cisco Eos este o platformă găzduită, cedată, de tip "software as a service", care permite companiilor de divertisment și media să creeze, să gestioneze și să pună în valoare divertisment social creat în baza conținutului lor propriu. WMG a implementat Eos pentru patru site-uri noi: Formația rock nominalizată la premiul Grammy, Paramore; cântărețul de R&B, Trey Songz; formația rock Halestorm; dar și un site Eos reproiectat pentru cântărețul reggae Sean Paul. De asemenea, WMG a anunțat că intenționează să utilizeze platforma Eos pentru a crea aproximativ alte 12 site-uri până la sfârșitul anului, inclusiv un site nou pentru cantautorul premiat la Idolul american, Jason Castro, dar și pentru cântăreața de R&B Estelle și pentru fenomenul hip-hop Lupe Fiasco.
Aspecte principale

  • Artiștii WMG pot utiliza platforma Eos pentru a oferi admiratorilor divertisment social personalizat.
  • Cu mediul său de administrate integrat, Cisco Eos va ajuta casele de discuri de la WMG să prezinte mai rapid site-urile artiștilor simultan cu menținerea aspectului unic și a tușeului dorit de fiecare artist.
  • WMG va putea lansa un număr nelimitat de site-uri pentru artiști pe o singură platformă integrată, cu o administrare finală unificată, ceea ce permite gestionarea mai facilă a site-urilor și oferirea unor experiențe mai fascinante admiratorilor.
  • WMG plănuiește să prezinte aproximativ 12 site-uri până la sfârșitul anului.
  • WMG a anunțat site-uri noi susținute de Eos, printre care: Paramore, (iulie 2009); Trey Songz (lansat în 2009); Halestorm (august 2009); Sean Paul (lansat în ianuarie 2009; reproiectat în iulie 2009); Laura Izibor (lansat în ianuarie 2009).
  • În lunile următoare, WMG va mai prezenta site-urile susținute de Eos pentru artiști precum:  Jason Castro; Estelle; Lupe Fiasco; Straight No Chaser și alții care vor fi anunțați spre sfârșitul anului.
  • Companiile media pot utiliza Cisco Eos pentru a realiza, gestiona și pune în valoare divertismentul social bazat pe conținutul propriu. Noua soluție cedată de Cisco integrează caracteristici din rețelele sociale, de gestionare a conținutului și analize într-un mediu unic de administrare pe care companiile media îl pot utiliza pentru a personaliza și gestiona evenimente pe mai multe site-uri Web proprii.  

Citate relevante

  • "Mediul dinamic din industria muzicală de azi ne obligă să transformăm radical rolul pe care-l jucăm în ecosistemul muzical, iar la WMG una dintre cele mai importante modalități prin care am realizat acest lucru este dezvoltarea unor abordări noi și puternice pentru a îmbunătăți relațiile dintre artiști și admiratori," a declarat Edgar Bronfman, Jr., președinte și director executiv la WMG. "Cisco a dezvoltat o platformă excelentă despre care noi credem că poate deveni o componentă cheie a strategiei noastre digitale adresate clienților."
  • "Cisco se angajează să ajute industria media și de divertisment să producă noul său mare succes - experiențe interactive noi și personalizate care adaugă valoare relației dintre admiratori și conținutul de divertisment care le place," a declarat John Chambers, președinte și director executiv, Cisco. "Industria divertismentului se află într-o perioadă de tranziție a pieței, iar rețeaua este platforma prin care această industrie se poate redefini.  Suntem încântați să colaborăm cu vizionari precum Edgar Bronfman și Warner Music Group privind modul în care artiștii se pot conecta mai strâns cu admiratorii din întreaga lume."
  • "Fiind martori la o asemenea schimbare dramatică a modului în care consumatorii apelează la divertisment, noi căutăm permanent posibilități noi de a răspunde comportamentului digital apărut," a declarat Michael Nash, vice-președinte executiv la WMG, Digital Strategy and Business Development. "Cisco Eos oferă viteza și flexibilitatea de care au nevoie casele noastre de discuri pentru a crea site-urile puternice și complet dotate pe care le solicită artiștii noștri pentru a-i cuprinde pe admiratorii mereu mai sofisticați."

Resurse suplimentare

Despre Warner Music Group
Warner Music Group a devenit singura companie muzicală independentă tranzacționată public în Statele Unite în mai 2005. Cu lista sa extinsă de vedete noi și artiști legendari, Warner Music Group găzduiește o colecție formată din cele mai renumite case de discuri din industria muzicală, printre care Asylum, Atlantic, Bad Boy, Cordless, East West, Elektra, Nonesuch, Reprise, Rhino, Roadrunner, Rykodisc, Sire, Warner Bros și Word. Warner Music International, o companie de vârf în repertoriul național și internațional, funcționează prin intermediul a numeroase companii internaționale afiliate și licențiate, în peste 50 de țări. Warner Music Group mai cuprinde Warner/Chappell Music, unul dintre cei mai mari editori din lumea muzicală, cu un catalog de peste un milion de drepturi de autor în întreaga lume.

Despre portofoliul Cisco
Portofoliul Cisco cuprinde produse de rețea pentru utilizare casnică, STB-uri, soluții media și sisteme de furnizare a conținutului. Prin colaborarea cu parteneri tehnologici, furnizori de servicii, furnizori de conținut, comercianți cu amănuntul și producători de dispozitive electronice pentru consumatori, Cisco își extinde rețeaua umană pentru a crea o rețea media inteligentă, complet optimizată care se extinde de la sursa conținutului la consumator.