Cisco lansează seria Cisco TelePresence System 1300, un suport implementat pentru conexiunile T-1/E-1, și aplicațiile care extind capacitatea de colaborare a utilizatorului dincolo de întruniri


București, 30 aprilie 2009 - Cisco a prezentat noua gamă de produse și aplicații Cisco TelePresence™ care îmbunătățesc capacitatea de colaborare interpersonală pentru mai mulți utilizatori, din mai multe locații și oferă companiilor o modalitate de a beneficia mai mult de investițiile video existente. Organizații globale de toate dimensiunile, birouri ale sucursalelor regionale și lucrători aflați la distanță vor avea posibilitatea să utilizeze Cisco TelePresence din orice sală de conferințe, din cadrul sesiunilor de conferințe video standard sau a sesiunilor video pe Web, inclusiv a întrunirilor online Cisco WebEx™. De asemenea, susținând această extindere a pieței, Cisco furnizează Cisco TelePresence pentru conexiunile cu bandă îngustă fără a compromite calitatea ridicată.

Oferită inițial ca experiență a întrunirilor virtuale interactive pentru îmbunătățirea colaborării, accelerarea luării deciziilor, implementarea strategiilor ecologice și reducerea cheltuielilor de deplasare, Cisco TelePresence oferă acum experiențe care depășesc cu mult nivelul unei întruniri. Azi, Cisco prezintă două aplicații noi, pentru a duce tehnologia Cisco TelePresence cu mult peste nivelul unor simple întruniri. Prima aplicație transformă sălile de conferințe în studiouri de înregistrare de înaltă definiție, prin comenzi simple cu ajutorul cărora se creează și se publică conținutul printr-o simplă apăsare pe buton. A doua aplicație simplifică, prin Cisco TelePresence, munca organizatorilor în ceea ce privește organizarea evenimentelor la scară largă, cum ar fi întruniri ale companiilor, seminare sau deschiderea unor lucrări. Această gamă nouă de produse și aplicații Cisco TelePresence lărgește capacitățile video în cadrul portofoliului de colaborare Cisco.

Într-un studiu nou efectuat de Crimson Consulting Group, companii globale au raportat o rată de amortizare a investițiilor (ROI) și o transformare rapidă a proceselor companiei prin Cisco TelePresence. Participanții la studiul comandat de Cisco au raportat realizarea rentabilității într-o medie de 14 luni, iar unele companii au reușit acest lucru chiar și în șase luni, ceea ce a permis unei companii să înființeze unități de lucru suplimentare numai din economiile de la bugetul alocat deplasărilor, fără a apela la bugetul IT. Posibilitatea de a organiza întruniri față în față în rețea, în timp real, schimbă modul în care companiile fac afaceri în cadrul multor ramuri industriale, ajutând la flexibilizarea proceselor, luarea mai rapidă a deciziilor și gestionarea mai multor afaceri fără a părăsi biroul.

Soluții implementate/caracteristici principale:

 • Cisco furnizează tehnologia Cisco TelePresence mai multor utilizatori și organizații cu:
  • Seria Cisco TelePresence System 1300: primul sistem Cisco TelePresence conceput pentru maximum șase persoane într-o sală de ședințe partajată utilizează un ecran și trei camere video. Cisco TelePresence system 1300-65 utilizează un ecran cu plasmă de 165 cm, acesta fiind primul dintr-o serie nouă de produse, care beneficiază de avantajele sălilor de conferințe existente, și oferă mai multă flexibilitate opțiunilor de implementare pentru sucursalele și companiile de toate dimensiunile.
  • Prezența extinsă a tehnologiei Cisco TelePresence: acum, Cisco TelePresence se poate executa
   prin conexiuni de bandă îngustă, chiar și de 1,5 megabiți/secundă (T1) la o rezoluție de 720 pixeli, având calitatea serviciului (QoS), putând menține, în același timp, experiența Cisco TelePresence. De asemenea, prezența extinsă acceptă Cisco TelePresence prin conexiunile Internet deschise, cum ar fi conexiunile de viteză ridicată FIOS sau DOCSIS. Această capacitate se adaugă experienței interactive Cisco TelePresence la rezoluții de 1080 sau 720 pixeli.
 • Cisco extinde implementarea tehnologiei Cisco TelePresence dincolo de nivelul întrunirilor cu:
  • Studioul de înregistrări Cisco TelePresence: clienții Cisco TelePresence au acum o modalitate simplă și rapidă de a crea mesaje video de înaltă calitate sau de a înregistra prezentări în scopul redării instantanee, în condiții de securitate ridicată în unitățile Cisco TelePresence, la o calitate HD de 1080 pixeli. Pe lângă anunțul recent despre Media Experience Engine de la Cisco, utilizatorii mai pot vizualiza înregistrările Cisco TelePresence la rezoluție standard pe multe alte dispozitive dotate cu vizualizare video, cum ar fi un PC, un telefon mobil sau un afișaj digital.
  • Comenzi pentru evenimente Cisco TelePresence: această aplicație nouă oferă organizatorilor instrumente noi pe care le pot utiliza pentru a realiza evenimente Cisco TelePresence interne sau externe. Cu un set de comenzi puternice și simple, organizatorii pot crea și găzdui evenimente interne sau externe de calitate ridicată și la costuri reduse în săli de conferință Cisco TelePresence standard, incluzând prezentări, lucrări, lecturi și seminare.
 • Cisco permite o colaborare neîntreruptă "oricine către oricine" cu:
  • Interoperabilitate de înaltă definiție: întrunirile Cisco TelePresence pot include imagini video de la orice sistem de videoconferință bazat pe standarde de înaltă definiție, precum și de la conferințe cu definiție standard, WebEx și alte aplicații video pentru desktop, cum ar fi Microsoft Office Communicator. Acest lucru oferă organizațiilor posibilitatea de a dimensiona colaborarea, beneficiind de avantajul resurselor existente și continuă să ofere o experiență simplă și interactivă utilizatorilor de Cisco TelePresence.
  • Integrare Cisco WebEx: prin interoperabilitatea video "oricine cu oricine", întrunirile Cisco WebEx Meeting Center cu Cisco Unified Video Conferencing oferă capacități video avansate pentru WebEx®, capacități care permit o experiență interpersonală mult mai interactivă. Orice dispozitiv care se poate conecta la o unitate de control multipunct Cisco Unified Video Conferencing (MCU) poate fi acum afișat într-o întrunire Meeting Center pentru o experiență interactivă, cum ar fi cea prin Cisco TelePresence, dar și cele prin videoconferință și prin aplicații desktop de colaborare. Soluția mărește numărul de participanți vizibili la 16, permite vizualizarea de înaltă definiție și adaugă comenzi video.

Toate aceste caracteristici noi beneficiază de infrastructura componentelor sistemului, de puterea infrastructurii de rețea și de capacitățile Cisco TelePresence între companii, transformând strategia de creare a unei rețele globale Cisco TelePresence interconectate în realitate.

Împărtășind această viziune, AT&T a anunțat azi faptul că BAE Systems, un antreprenor global de vârf din domeniul aerospațial și al apărării, intensifică productivitatea și colaborarea internațională cu soluția Telepresence AT&T. Pentru detalii suplimentare despre acest anunț, accesați: http://www.att.com/gen/press-room?pid=4800&cdvn=news&newsarticleid=26662

Organizații din întreaga lume se îndreaptă din ce în ce mai mult către aplicațiile video, cum ar fi Cisco TelePresence, aplicații video pe desktop, afișaje digitale și supraveghere video, pentru a îmbunătăți colaborarea, siguranța și securitatea, pentru a fi mai aproape de clienți și pentru a transfera cunoștințele. Deoarece aceste aplicații video reprezintă tipul de date primare în rețea, companiile vor trebui să-și transforme infrastructura în rețele media, în scopul optimizării acestor rețele pentru a accepta și intensifica utilizarea de Rich Media.

Pentru a continua extinderea disponibilității tehnologiei Cisco TelePresence simultan cu menținerea resurselor de capital ale companiilor, Cisco CapitalSM oferă o finanțare specială care permite întreprinderilor și clienților de mărime medie să achiziționeze Cisco TelePresence fără plăți și fără dobândă pentru o perioadă de până la 120 de zile, pe parcursul implementării soluției în Statele Unite și Canada.

Cisco TelePresence este categoria de produse Cisco noi, cu cea mai rapidă dezvoltare, cu peste 300 de clienți și 2.000 de sisteme implementate în întreaga lume. De asemenea, Cisco a instalat peste 400 de săli Cisco TelePresence în rețeaua internă proprie, pentru o productivitate crescută și o colaborare eficientă.

Într-o publicație corelată, Cisco a mai dezvăluit câteva îmbunătățiri aduse sistemului de comunicații unificate, sistem care oferă integrarea cu aplicațiile de pe desktop. Pentru informații suplimentare despre acest anunț privind portofoliul de colaborare Cisco, accesați http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/prod_033109b.html.

Citate relevante:

 • Michael Keithley, purtător de cuvânt, Creative Artists Agency

  „Unul dintre cele mai bune aspecte ale tehnologiei Cisco TelePresence la Creative Artists Agency este faptul că sala cea mai avansată tehnologic este și cea mai ușor de utilizat. Această simplitate în utilizare este cheia adoptării rapide pentru uzul cotidian. Agenții se pot conecta pe loc cu clienții și colegii lor de pe cealaltă Coastă printr-o simplă apăsare pe buton, ajungând la aproape 100 de întruniri pe lună. Cisco TelePresence a revoluționat modul în care se efectuează comunicarea între birouri, începând cu New York și Los Angeles."
 • Charles Stucki, vice-președinte și director general al departamentului TelePresence Systems, Cisco

  „Cisco reinventează modul în care utilizatorii pot lucra cu Cisco TelePresence și cel în care companiile pot schimba felul în care fac afaceri, colaborând într-un mod cu totul nou. De la întrunirile în persoană cu interoperabilitate neîntreruptă până la înregistrările de înaltă calitate difuzate și evenimentele sofisticate, acest val nou al aplicațiilor de colaborare extinde substanțial ceea ce poate permite Cisco TelePresence, devenind o tehnologie chiar mai utilă și mai flexibilă pentru orice persoană din cadrul companiei."

Prezentare Web viitoare:
Aflați mai multe despre produsele și aplicațiile Cisco TelePresence în timpul prezentării pe Web de la directorii Cisco.
Data: 07.04.09
Ora: 11:00 PT / 14:00 ET
Înregistrare: Pentru informații suplimentare și pentru înregistrarea la eveniment, accesați:
http://www.cisco.com/offer/telepresence/web/175483_4

Resurse suplimentare:

 • Cercetare Cisco TelePresence ROI
 • Site Web Cisco
 • Cisco TelePresence
 • Suite publice Cisco TelePresence

Imagini:

 • Cisco TelePresence System 500
 • Cisco TelePresence System 1000
 • Cisco TelePresence System 3000
 • Cisco TelePresence System 3200

Anunțuri recente:

 • Cisco introduce colaborarea în contextul noilor aplicații și al capacităților de integrare a dispozitivelor mobile
 • AT&T extinde valoarea soluției sale TelePresence la sistemele existente de videoconferință ale companiei
 • BAE Systems intensifică colaborarea globală cu soluția AT&T Telepresence
 • Cisco lansează sistemul personal TelePresence

Etichete Technorati: Cisco, TelePresence, video, colaborare, comunicații unificate

Relații cu presa:
Jacqueline Pigliucci
Cisco
408 853-6389
jpigliuc@cisco.com
Analist de profil:
Sarita Kincaid
Cisco
408 525-0733
skincaid@cisco.com
Relații cu investitorii::
Sandy O'Halloran
Cisco
408 424-2140
sohallor@cisco.com


News, also available as PDF:
pdf file icon Cisco extinde experiența TelePresence către utilizatori, aplicații și piețe noi (PDF - 270KB)