Cisco prezintă programele pentru parteneri, certificările profesionale și serverele seria C pentru sistemul unificat de calcul cu scopul de a facilita trecerea clienților la centrele de date de generația următoare


București - Întâlnirea la nivel înalt a partenerilor Cisco - 11 iunie 2009 - Cisco a anunțat planurile de dezvoltare, motivare și evoluție a comunității sale globale de clienți și parteneri ai canelelor de distribuție. Cu aceeași ocazie s-a discutat noua viziune privind centrele de date, în vederea accelerării tranziției pieței spre virtualizarea centrelor de date. Cisco a prezentat mai multe programe pentru parteneri, concepute pentru a-i ajuta pe aceștia să obțină oportunități noi de venituri și să-și dezvolte afacerile tinzând spre utilizarea centrelor de date unificate. Pentru a satisface cerința crescândă de abilități tehnologice informaționale (IT) care extinde spectrul complet al tehnologiilor centrelor de date, Cisco a prezentat două noi certificări profesionale IT. De asemenea, Cisco a anunțat extinderea familiei sistemelor unificate de calcul prin noua serie C de servere cu montare în rack concepută să accelereze adoptarea soluțiilor unificate de calcul și a celor de virtualizare a centrelor de date.

Cisco anunță noi programe pentru partenerii activi pe piața centrelor de date în curs de extindere

 • Pentru a motiva partenerii să investească în realizarea unui sistem operațional al centrelor de date unificate, Cisco și-a extins oferta Programului de stimulare a valorii (VIP) pentru toate tehnologiile centrelor de calcul, incluzând sisteme unificate de calcul, rețea de stocare și optimizare WAN, dar și pentru oferta existentă adresată comutării centrelor de date. VIP este principalul program de profitabilitate de la Cisco, un program care recompensează partenerii pentru investițiile acestora în sisteme de arhitectură pentru colaborare, virtualizarea centrelor de date și rețele nelimitate.
 • De asemenea, Cisco a anunțat noul Program de soluții pentru partenerii activi pe piața de centre de date, conceput pentru activarea și accelerarea vânzării conceptelor soluțiilor IT validate și testate care încorporează produse ale integratorilor de centre de date, inclusiv EMC, Microsoft, NetApp, Red Hat și VMware.
 • Cisco a anunțat lansarea oportunității sistemului unificat de calcul pentru o gamă largă de comunități ale partenerilor. Cisco anunță un Program al partenerilor autorizați (APP) pentru a sprijini noua serie C de servere cu montare în rack pentru sistemele unificate de calcul. Toți partenerii Cisco cu specializarea DCNI vor fi capabili să vândă noile servere cu montare în rack după terminarea instruirii online și a examenului de la Cisco.
 • Specializarea în infrastructură de rețea pentru centrele de date avansate Cisco (DCNI) este cea mai rapidă specializare din istoria companiei Cisco. În ciuda recesiunii economice, partenerii au investit rapid în specializare de la lansarea sa, în urmă cu un an, datorită semnificației strategice pentru companii.

Extinderea familiei sistemelor unificate de calcul cuprinde serverele cu montare în rack din seria C

 • Cisco a anunțat o extindere a liniei de producție la sistemele unificate de calcul (UCS) prin adăugarea unui nou factor de formă, serverele din seria C cu montare în rack.
 • Serverele din Seria C UCS cu montare în rack extind inovațiile bazate pe standarde, reduc costul total și cresc flexibilitatea sistemului unificat de calcul pentru clienții care solicită servere cu montare în rack; alături de servere blade UCS, sistemul unificat de calcul de la Cisco rezolvă un spectru larg de cerințe de calcul pentru centrele de date de generația viitoare.
 • Serverele din seria C UCS cu montare în rack vor oferi mai multe inovații, printre care:
  • Accesul la o structură unificată prin intermediul unei baze Ethernet de 10 gigabiți pe secundă, cu latență joasă și fără pierderi, care permite un model de implementare „wire-once".
  • Tehnologia brevetată de Cisco de extindere a memoriei care aduce un beneficiu de peste 2,5 ori mai mare decât memoria existentă la platformele actuale cu montare în rack și cu două socketuri; acest lucru asigură flexibilitatea pentru a accepta semnificativ mai multe mașini virtuale pe server și scalabilitate pentru a executa aplicații care necesită memorie extinsă.
  • Adaptorul virtualizat Cisco care asigură funcții de consolidare a adaptorului și optimizarea virtualizării, permițând fiecărui adaptor virtualizat să definească până la 128 de conexiuni de tip Ethernet sau Fibre Channel.
 • Dotate cu procesoare Intel Xeon seria 5500, Serverele C USC cu montare în rack de la Cisco vor adapta performanța procesoarelor la cerințele aplicațiilor și vor scala în mod inteligent consumul energetic în funcție de utilizare.
 • Serverele din seria C cu montare în rack vor fi disponibile începând cu ultimul trimestrul al anului calendaristic 2009.

Cisco anunță noi certificări profesionale IT în administrarea centrelor de date:

 • Un studiu efectuat de Forrester Consulting relevă faptul că 65% dintre administratorii IT chestionați au indicat faptul că în următorii cinci ani certificarea tehnică va deveni aproape obligatorie la stabilirea competențelor unei persoane privind atribuirea răspunderilor în cadrul controlului operațiunilor în rețea, un rol important în privința centrelor de date.
 • Cisco a anunțat două noi certificări IT individuale adresate clienților și partenerilor cu funcții precum arhitect de centre de date, creator de centre de date și profesionist în operațiuni tehnice la centrele de date.

Citate relevante:
Prem Jain, vice-președinte principal, departamentul Virtualizare acces și server de la Cisco: "Arhitectura cuprinzătoare a sistemelor unificate de calcul Cisco ne permite să oferim cu ușurință noi factori de formă care să răspundă rapid cerințelor clienților. Cu serverele UCS din seria C cu montare în rack, oferim oportunitatea sistemelor unificate de calcul la un spectru larg de comunități ale partenerilor noștri, oferind clienților noștri o cale de migrare către abordarea viitoare a sistemului unificat de calcul."

Clipuri integrate:

 • Video 1: Harry Zarek, fondator și președinte la Compugen Comentarii despre oportunitatea centrelor de date
 • Video 2: Soni Jiandani, director Cisco, discută despre extinderea familiei de produse UCS de la Cisco
 • Video 3: John Growdon, director Cisco, discută despre noile programe ale canalului pentru centrul de date


News, also available as PDF:
pdf file icon Cisco și partenerii săi accelerează virtualizarea centrelor de date (PDF - 193KB)