București, 2 iunie 2009 - La cinci ani după introducere, sistemul de distribuție Cisco® CRS-1 (Carrier Routing System - 1) este implementat, în continuare, de către furnizorii de servicii de telecomunicații ca bază a rețelelor din generația următoare pentru protocoalele Internet (IP NGN).

Platforma Cisco CRS-1 s-a lansat în mai 2004 ca o clasă nouă de sisteme de distribuție concepute pentru a furniza funcționarea continuă a sistemului, flexibilitatea serviciilor și longevitatea extinsă a sistemului pentru furnizorii de servicii. Concepută pentru a cuprinde traficul de date, cel video și de voce prin IP NGN, Cisco CRS-1 este prima platformă de distribuție care administrează o lățime de bandă cu capacitate de peste 90 terabiți. Acest lucru permite furnizarea în condiții de fiabilitate și la scară largă în rețea a aplicațiilor cu lățime mare de bandă, incluzând transmisia video la cerere, jocuri online, distribuirea de conținut multimedia, servicii interactive în timp real și multe altele. Despre o implementare a acestui sistem de catre Romtelecom, regăsiți detalii aici.

Date specifice:

 • Platforma Cisco CRS-1 s-a implementat la peste 300 de clienți din peste 40 de țări de pe toate continentele, cu excepția Antarcticii.
 • Susținută de convergența crescândă a celor trei factori: rețea, servicii și aplicație pentru a facilita furnizarea de servicii video, voce și date, livrarea cumulată la nivel mondial a acestei platforme depășește 3.200 de unități. Aici mai intră configurarea a 250 de șasiuri multiple la peste 25 de furnizori de servicii.
 • Capacitatea curentă totală a tuturor unităților Cisco CRS-1 livrate până azi este estimată la 2.919 terabiți/secundă (Tbps) sau aproape trei petabiți/secundă, adică echivalentul:
  • A peste 25.000 de utilizatori care descarcă un film de 2,5 ore în format de înaltă definiție într-o secundă.
  • Găzduirii simultane a 250 de milioane de sesiuni în sistemul Cisco TelePresence™. În baza unei medii de 12 megabiți/secundă (Mbps) necesari pentru un sistem Cisco TelePresence 3000 și considerând că fiecare sesiune poate cuprinde 12 persoane, capacitatea curentă instalată a tuturor platformelor Cisco CRS-1 ar fi suficientă pentru a cuprinde sesiuni Cisco TelePresence în direct și simultan cu populația reunită din China, Uniunea Europeană, Statele Unite, Rusia, Brazilia, Arabia Saudită, Japonia, Indonezia și Mexic - aproape jumătate din populația globului.
 • Clienții Cisco CRS-1 anunțați public până azi includ AT&T, BT, Cable & Wireless, Comcast, China Telecom (ChinaNet), Rețeaua de cercetare și educație din China (CERNET), Rețeaua națională de cercetare din Cehia (CESNET2), Deutsche Telekom, Fairpoint Communications, Free (Ilaid Group), Kabel Deutschland, Kazakh Telecom, Korea Telecom, Magyar Telekom, MTS AllstreamMTN, Rețeaua de cercetare SuperNet a Institutului Național de Informatică din Japonia, Netia, Neuf Cegetel, National LambdaRail, NTELOS, Pittsburgh SuperComputing Center (PSC), Romtelecom, SaskTel, Savvis Communications, Sify, Softbank Yahoo! BB, Sprint, Swisscom, Shanghai Telecom, Strato Medien, TeliaSonera, Terremark, Telstra, Verizon Wireless, VTR și XO Communications.

Citate:

 • „Când am introdus Cisco CRS-1, majoritatea observatorilor din domeniu au crezut că noi tehnologizăm în exces o platformă de distribuție și că o facem prea puternică pentru cerințele furnizorilor de servicii," a declarat Tony Bates, vice-președinte principal la Cisco, director general al grupului furnizorilor de servicii și unul dintre dezvoltatorii de vârf ai platformei Cisco CRS-1. „Acum, nimeni nu mai pune sub semnul îndoielii faptul că Cisco CRS-1 este esențială pentru furnizorii de servicii, permițându-le să finalizez trecerea de la epoca analogică la cea digitală, de la era telefonului la cea a Internetului."

Resurse suplimentare:

 • Site Web Cisco
 • Furnizor de servicii Cisco
 • Cisco CRS-1

Etichete:
Cisco, Sistem distribuție 1, CRS-1, Rețea din generația viitoare pentru protocolul Internet, IP NGN, Tony Bates, Cisco ASR 9000, MegaFonNews, also available as PDF:
pdf file icon Platforma Cisco CRS-1 rămâne prima platformă de distribuție din domeniu ,cu o creștere a implementării la nivel global și o acceptare la scară mondială prin furnizorii de servicii (PDF - 246KB)