București, 30 iunie 2009 - Echipa României, compusă din George Oniceag (clasa a XII-a, Liceul Teoretic Nicolae Iorga, București), Robert Dolca (clasa a XI-a, Colegiul National "Aurel Vlaicu" Orăștie) și Teodor - Ionel Chirică (clasa a XI-a, Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" București) și coordonată de prof. Daniel Popa - Colegiul Aurel Vlaicu, Orăștie - a obținut locul I la categoria licee, în cadrul concursului Networking Academy Games 2009 (http://www.netacad.sk/nag-2009-international). Competiția, organizată la Bratislava pe 25-26 iunie, a reunit mai mult de 50 de elevi de liceu și studenți din 7 țări (Bulgaria, Cehia, Germania, Ungaria, Slovacia, Ucraina și România).

La secțiunea instructori, unde s-a concurat individual, locul I - Lucrări practice laborator - a fost câștigat de Mihai Bucicoiu de la Universitatea Politehnica din București.

Acest concurs, aflat la a patra ediție, este o inițiativă regională a programului Cisco Networking Academy și își propune testarea cunoștințelor și abilităților practice în domeniul rețelelor de calculatoare. Competiția este organizată pe trei categorii: echipe de liceu (concurs de echipă), studenți (concurs indivudal) și specialiști Packet Tracer - un soft simulator de rețea - (concurs individual), la care pot participa echipe și studenți înscriși într-o Academie Cisco, în urma unor etape de preselecție la nivel local și național.

Echipa care a reprezentat România a fost selecționată în urma etapei naționale a concursului, organizată de Ministerul Educației, Cercetării și Inovării și Universitatea Politehnica din București, la care au participat peste 600 de elevi.

"Elevii români și-au dovedit încă o dată calitățile, atât la nivel teoretic cât și practic. Aceste concursuri sunt o modalitate excelentă de testare a cunoștințelor și de pregătire atât pentru examenele teoretice cât și pentru certificările profesionale ulterioare. Mai multe detalii privind concursul national de retele de calculatoare veti gasi pe portalul www.AcadNet.ro", a spus Emil Onea, Consilier IT in Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii.

Participarea echipei României la Networking Academy Games a avut loc cu sprijinul Universității Politehnica București și a Ministerului Educației, Cercetării și Inovării.

Informații suplimentare despre participarea echipei României puteți afla de la șeful delegației, prof. Daniel Popa - 0743-160665 și de la coordonatorul proiectului, Prof. Emil Onea - 0744- 186981.


News, also available as PDF:
pdf file icon Echipa României, Locul I la competiția internațională Networking Academy Games, Bratislava (PDF - 125KB)